Отидете към основна версия

1 810 56

Путин се стреми да задълбочи политическите разделения в Европа

  • русия-
  • украйна-
  • кремъл-
  • пропаганда

Той използва набор от пропагандисти, които се стремят да отслабят стария континент

Снимка: ЕПА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Путин се стреми да задълбочи политическите разделения в Европа, за да раздели Запада и да го направи уязвим за хибридни предизвикателства и заплахи, пише aktualnezpravodajstvi.cz.

Първият заместник-началник на кабинета на Путин Сергей Кириенко инструктира водещи руски политолози и пропагандисти да насърчават политическите различия във френското и германското медийно пространство, пише Washington Post.

Тази тактика се използва, за да се предотврати подкрепата за Украйна и по-нататъшното разделение на Европа. Западните оръжия нанесоха големи загуби на руската армия, а санкциите, наложени срещу Руската федерация, се отразиха изключително негативно на руската икономика, въпреки че това старателно се крие от Кремъл.

Руската пропаганда насочва усилията си към разцепването на цивилизационния монолит на Запада и превръщането му в уязвим за руските хибридни предизвикателства и заплахи.

Тайният пропаганден фронт на Кремъл в Западна Европа е не само част от завоевателна война срещу Украйна, но и необявена хибридна война срещу Запада. Кремъл използва социалните медии и политически фигури, известни с проруската си позиция.

Така Русия разпространява фалшиви внушения, че Европа остава невъоръжена, когато помага на украинските въоръжени сили. В действителност Европа се превъоръжава и укрепва, предизвиквайки негативна реакция в Русия. Това потвърждава, че заплахата от руска инвазия в Европа не е мит, както смятат някои европейски служители. Всичко зависи само от способността на Европа да се защити. Русия претърпя тежки загуби в Украйна и това до голяма степен се дължи на Запада: модерните оръжия са доказали превъзходството си над руските си аналози, така че Путин използва набор от пропагандисти, които се стремят да разделят и отслабят Европа.

Крайнодесни политици, радикали, проруски фигури в Европа са инструменти на хибридна заплаха от Руската федерация, която е не по-малко опасна от военната, защото действа скрито и подмолно.

Тези действия на Руската федерация потвърждават правилността на курса на Запада в контекста на подкрепата на Украйна. Реваншът на Русия на бойното поле ще доведе до трагични последици за Европа, която трябва да бъде максимално консолидирана пред лицето на руската заплаха. В тази връзка навременната подкрепа за Украйна е най-евтината инвестиция в мирното бъдеще на Европа.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 27 гласа.

Свързани новини