Отидете към основна версия

2 323 53

Г-н КЕШ и г-н Магнитски

  • румен радев-
  • делян пеевски

Станахме, като че ли наблюдатели на кални борби . Включиха се и кръстосаха шпаги и войниците на ДПС и Президента

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След спокойните няколко седмици от новата година ,след приемането на промените в конституцията и преди ротацията , изведнъж като от нищото се развихри скандала между Пеевски и Президента . Г-н Кеш каза Пеевски , г-н Магнитски , му отговори Президента . Станахме, като че ли наблюдатели на кални борби . Включиха се и кръстосаха шпаги и войниците на ДПС и Президента .

За сега впечатлението е ,че ДПС и Пеевски изпреварващо атакуват Президента ,заради видими действия на Президента за създаване на Президентска партия – Трети март, със средства генерирани от корупционни действия .

Но всички от ГЕРБ и ПП -ДБ се скриха , за Възраждане и ИТН е логично , но това не би трябвало да е така ,ако основната причина за атаката към Президента е корупцията на служебните му правителства и целта на Румен Радев за създаване на собствена партия .

Само Председателя на БСП-Корнелия Нинова постъпи принципно ,като каза че от години представя доказателства за корупция в служебните правителства на Радев пред всички органи ,оторизирани да се борят с корупцията и престъпленията . И БСП очаква да има движение по подадените сигнали , каквото за сега няма .

Президента ясно заяви ,че при създадената обществено политическа ситуация в България е необходима нова политическа формация ,която да представи интересите на голям кръг от българите . И тук вероятно е прав ,но с две съществени разлики .

- Интересите на Българите не могат да бъдат представени от партия ,акуширана от него с името Трети март .

Заради неговите не само антиевропейски, но и пропутински позиции ,

заради уволнените хиляди държавни служители за броени дни от Гълъб Донев като служебен Премиер ,

заради акушираните от него ПП, които после нарече шарлатани ,

заради опитите му ,чрез лично доверени на него кадри, издирени от копринката - на БСП , чрез назначения в служебните му правителства като експерти , мениджъри на държавни фирми , областни управители и министри да разцепи и овладее БСП и да превърне БСП в авторитарна партия ,

заради заробващия и неизгоден договор на България с Боташ ,

заради "пътя на копринката" и други действия, които са против националния интерес .

Поради тези няколко причини, вероятно и други, Радев не може да бъде лицето и архитекта на партия ,която да обедини българите в името на националния просперитет .

Не е прав и че непременно трябва да се появи нова партия, в която Българите да видят защитник на своите интереси . В България има достатъчно партии ,които не са участници в сглобката . И много от тях могат да се явят носители на нужната промяна в страната .

Една от тези партии ,която има най -големи шансове за обединяване на големи групи от хора ,които виждат провала на сглобката в целите им за подобрение на средата за живот в България , чрез промяна в конституцията е БСП .

БСП е единствената последователна опозиция на ГЕРБ през годините, а сега на сглобката . И БСП има потенциала и морала да бъде обединител на всички опозиционни партии и настроени българи , които желаят справедливост и правов ред , подобрение на стандарта на живот и европейско бъдеще .

Ротацията предстои , до изборите за европейски парламент няма много време , на Европа и предстои катарзис и намиране на място в случващите се глобални промени в света .

България , българските партии и всеки българин като част от ЕС , сме пред прага на вземане на важни решения от които зависи бъдещето на България .

Към момента става все по -ясно , включително и след обръщението на Пеевски към Президента ,г-н Кеш ,че Президента не е добрият избор за просперитета и европейското бъдеще на България .

Избора за бъдещето на България и на ЕС предстои , да участваме всички лично в него ,като не сме пасивни ,а заявим ясна лична позиция .

Д-р Събина Петканска-Вълева

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 30 гласа.

Свързани новини