Отидете към основна версия

9 Март, 2017 00:15, обновена 9 Март, 2017 00:15 1 838 6

Чудото стана! Барса вкара 6 на ПСЖ и се класира

  • барселона-
  • псж-
  • шампионската лига
Снимка: БТА/АР

Отборът на Барселона изигра паметен мач на "Камп Ноу". След загубата с 0:4 във Франция, каталунците можеше само да мечтаят за класиране на 1/4-финалите на Шампионската лига.

Испанците обаче доказаха, че във футбола няма невъзможни неща и елиминираха френския шампион след 6:1 на своя земя в един от най-драматичните мачове в историята на тима.

Досега отбор никога не бе продължавал напред в Лигата на богатите след такъв пасив от първата среща. Ето, че днес Меси и компания направиха немислимото и макар че пуснаха един гол във вратата си, нищо не можеше да ги спре, а две дузпи и спортен малшанс пред Кавани, несъмнено също спомогнаха.

Домакините изиграха силна първа част и си осигуриха комфортна преднина от 2 попадения до почивката, след като точен бе Луис Суарес в 3-ата минута, а в 40-ата Курзава си заби автогол.

Второто полувреме започна по същия начин - идеалното развитие за Барса. В 50-ата минута Меси реализира дузпа и класиката бе оформена.

Отговорът обаче не закъсня и само 12 минути по-късно Кавани заби нож в сърцето на "блаугранас", намалявайки резултата на 1:3. Така Барса се нуждаеха от поне още три попадения до края на срещата, като в същото време на всяка цена не биваше да допуска второ.

И невъзможносто се оказа постижимо! Драмата в заключителните минути бе епична, след като с попаденията на Неймар (88', 90+1 от дузпа) и Серхи Роберто (90+5), каталунците спечелиха с 6:1 и се класираха за следващата фаза от надпреварата.

В другия двубой за вечерта, тимът на Борусия (Д) не допусна изненади и се наложи с категоричното 4:0 като домакин на Бенфика.

Точни на германците бяха Обамеянг (4', 61' 85') и Пулишич (59').

Португалците нямаха никакъв шанс и бяха тотално надиграни от съперника си. Резонно, те напускат турнира след общ резултат 1:4 от двете срещи.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини