Отидете към основна версия

874 2

Делио Роси недоволен от Мапуку

  • мапуку-
  • левски-
  • форма-
  • недоволство-
  • роси

Нападателят на Левски не може да изкара повече от час на високо темпо

Треньорът на Левски Делио Роси е изключително недоволен от физическата форма на Жуниор Мапуку, твърди „Тема Спорт“. Нападателят започна кампанията като титуляр, но при италианеца е твърда резерва. Причината е, че не може да изкара повече от час на високо темпо.

Това се отразява и на работоспособността му в дефанзивен план - той е неефективен, когато отборът трябва да се брани. Освен, че се изморява бързо, конгоанският таран много бавно се възстановява след двубоите. Мапуку влезе като резерва в дербито с Лудогорец. Той обаче не успя да се окаже на голова позиция. Таранът не съумя въобще да изостри играта и се загуби в половината на разградчани.

Мапуку е участвал във всичките 14 шампионатни мача на Левски през сезона, но само в 5 от тях започна като титуляр. В един от случаите той бе сменен още в 38-ата минута - в първия мач с Лудогорец, след като вратарят Божидар Митрев получи червен картон. При Роси Мапуку само още три пъти е бил в стартовата единадесеторка - при 2:0 над Дунав, 4:0 над Славия и 1:2 от Ботев (Пловдив). Жуниор е реализирал само 1 попадение, след като е започвал мача - вкара на Славия. Той отбеляза хеттрик във вратата на Пирин в Благоевград, след като се появи на терена от резервната скамейка.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Делио Роси иска нови играчи в Левски

    Централен защитник и халф са задължителните трансферни цели на Левски през зимата. Още в началото на октомври италианският старши треньор на „си ...
    30.10.2017
    1 173
    1