Отидете към основна версия

1 876 14

Гришо: Пак съм тук!

Огромен скок в ранглистата за Димитров - върна се в топ 25

Снимка: БГНЕС

Най-добрият български тенисист Григор Димитров бе изключително развълнуван след победата над големия Роджър Федерер и класиране на полуфинал на US Open, пише Топспорт. Димитров ще играе за място на финала с русанака Даниил Медведев.

Ето какво каза Гришо веднага след мача на "Артър Аш":

"Отдавна не бях играл на този корт и първият сет бях нервен. Роджър сервираше много добре, но си казах, че трябва да остана в мача. Знаех, че се чувствам много добре физически и съм в добра форма. Успях да удрям добре трудните топки. Може би след втория сет започнах да намирам ритъма си и усетих, че ако има дълги разигравания, ще имам шанс. Опитвах се да остана в разиграванията, да го накарам да стои колкото се може повече на корта. Накрая той със сигурност не беше 100%, но това е форматът 3 от 5 сета, всичко може да се случи.

Решението Агаси и Щепанек да не са с мен беше трудно. Защо не дойдоха ли? Не знам, може би са искали да се събудя. Те не са тук, но ние постоянно говорим и със сигурност ще бъдем заедно, засега всичко се развива добре. Беше трудно решение, но трябва да взимаш такива решения на корта и извън него. Играл съм два пъти с Медведев, той направи великолепно лято, знам играта му, утре ще е дълъг ден и ще трябва да се възстановя и да анализирам следващия опонент. Ето, че отново съм тук"

Само допреди седмица ситуацията за Григор Димитров не изглеждаше никак обнадеждаваща, припомня БЛИЦ Първата ни ракета бе изпаднала на 78-ото място и имаше шест загуби в последните си седем мача преди US Open. След знаменитата си победа от тази сутрин той отново е в топ 25 на света. Димитров заработи 710 точки за ранглистата, което му гарантира прогрес от минимум 53 позиции.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.

Свързани новини