Отидете към основна версия

772 1

Ирбис си върна шанса за финал

  • цска-
  • ирбис-
  • хокей на лед

Ще има и трети мач, който да определи финалиста

Снимка: Circle Media

Шампионите на България по хокей на лед Ирбис си върнаха шанса за защита на титлата, след като изравниха резултата в плейофната серия срещу ЦСКА – 1:1 победи. Ирбис спечели втория мач от полуфиналния сблъсък с 8:3, като успя да постигне зрелищен обрат, тъй като в началото губеше с 0:3.

Решаваща роля за успеха на Ирбис имаше играещият треньор Станислав Мухачев, който вкара 4 гола, а нападателите на ЦСКА записаха почти два пъти по-малко удари във вратата на съперника в сравнение с Ирбис – 26 срещу 47.

ЦСКА взе първия мач с 9:7, но сега съперникът на НСА на финала ще се определи от третия мач между двата отбора.

За мен не е изненада, че успяхме да обърнем мача. Играем 15 години заедно, имаме достатъчно опит, за да не се паникьосаме, когато съперникът ни вземе аванс в началото на мача. Но в мач между два равностойни отбора може да се случи абсолютно всичко, победата можеше да е и за ЦСКА. В началото на мача те ни надиграха, но след това успяхме да наложим нашата игра“, обясни след срещата Мухачев.

Признавам, че не бяхме достатъчно дисциплинирани в последната третина и това ни струва скъпо. Сега момчетата трябва да си починат, да осъзнаят, че можем да спечелим тази серия. През по-голямата част от мача показахме, че сме по-добрият отбор и заслужаваме да играем на финал. Сега трябва нашите играчи да забравят максимално този мач и да се готвим за решителния сблъсък“, допълни треньорът на ЦСКА Кирил Ходулов.

B1B Box излъчва плейофите в националния шампионат по хокей на лед, като последният мач от полуфиналите трябва да е във вторник.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини