Отидете към основна версия

1 881 7

Гришо даде истинска битка на Циципас, но нервите на гърка се оказаха по-здрави

  • григор димитров-
  • стефанос циципас

Двамата имаха нужда от почти 3 часа, за да решат спора помежду си

Снимка: БГНЕС

Григор Димитров записа трета поредна загуба в рамките само на месец от Стефанос Циципас, но този път битката им във втория кръг на „Мастърса“ в Рим бе най-оспорваната досега, завършвайки 1:2 в полза на гърка.

Първият сет започна изцяло по вкуса на Циципас, като той постигна пробив още при първото подаване на българина. Той затвори тази част с лекота с 3:6.

Съдбата обаче се преобърна в края на втория сет, когато Григор отново изгуби на свой сервис при 3:3, но след това направи серия от 14 поредни точки, за да изравни резултата до 7:5.

Третият сет продължи над 1 час, за да видим тенис от най-висока класа и от двете страни на мрежата. Хасковлията едва не затвори мача при 5:4, стигайки до мачбол, но Стефанос намери сили, за да спечели гейма на свой сервис. До втори мачпойт се стигна и при 6:5, но отново гръцкият тенисист демонстрира много здрави нерви, за да прати срещата в тайбрек. Там нещата тръгнаха изцяло в полза на Циципас и той натрупа аванс от 5 точки, за да може накрая да затвори срещата при 4:7.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.

Свързани новини