Отидете към основна версия

4 906 19

Херкулес от България с разтърсващи думи: Парите...

  • спорт

Карлос Насар иска да е спортен герой на България... Той вече е!

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Карлос Насар е само на 19 години. Твърди се, че много страни искат да го позлатят. Той е може би най-перспективният щангист в света.

Младият българин се е прицелил към европейска титла на първенството в София, което започва на 12-ти февруари. Той иска и световен рекорд в двубоя. Насар държи второто най-добро постижение в сбора на Категория 89 кг.

Той е може би най-големият талант на България в спорта сега и любимец на много хора. Естествено има и критици. Едва ли Карлос може да очаква най-добри условия в България, при положение, че сигурно около 1 милион наши сънародници работят в чужбина, а не в родината ни.

Карлос споделя пред бТВ:

"Не мога да взимам тези пари тук, които другите държави ми предлагат. Щастлив съм от факта, че хората ме обичат и съм пример за мнозина. Нито пари ме вълнуват, нито нищо друго освен обичта на народа, който представлявам и който наричам моя родина".

Едно е сигурно, към момента той е избрал по-трудния път във вдигането на тежести, а именно да представлява родината си, която е раздирана от конфликти дори в самите щанги, вместо да бъде с огромни привилегии, но за друга страна, от най-мощните финансово в света.

Това обаче не променя факта, че Карлос Насар, Херкулес от България е действащ европейски шампион, фаворит да защити титлата си, при това в София. И може би "Мила Родино" ще звучи в негова чест на Игрите в Париж 2024.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 33 гласа.

Свързани новини

  • Над 150 милиона гледат към Банско

    Днес започва Световната купа по ски в Банско, като това е едно от най-големите спортни събития в България за тази година. През следващите два дни съби ...
    10.02.2024
    2 022
    11
  • Спортът по ТВ в събота (10 февруари)

    05.00 Тенис, турнир в Далас МАХ Спорт 1 08.50 Фрийстайл ски: Световна купа в Бакуриани, ски крос, мъже и жени Евроспорт 1 10.30 Ски алпийски дисципл ...
    10.02.2024
    1 420
    0