Отидете към основна версия

1 037 14

Емил Велев: В ЦСКА да са спокойни – няма да изпаднат

  • цска-
  • емил велев-
  • емил велев кокала-
  • левски-
  • първа лига

Според него Левски може да стане шампион още този сезон

Снимка: БГНЕС

Последният треньор, който е ставал шампион с Левски – Емил Велев-Кокала, коментира пред Gong.bg победата на "сините" в дербито с ЦСКА. Той заяви, че е очаквал успеха, който обаче не е дошъл никак лесно. Според него Левски може да стане шампион още този сезон, но не трябва да губи точки срещу отбори като Спартак Варна и Ботев Пловдив, както вече го направи преди седмици. Велев изключва вариант с изпадане на ЦСКА, но не си спомня отборът да е бил на 14-то място след 11-12 изиграни кръга.

"Получи се оспорван и добър мач - доста по-добър от последните двубои между двата отбора. ЦСКА можеше и да удържи равенството, но щеше да е с много голяма доза късмет. Защото се държаха само до десетата минута на второто полувреме, след което рухнаха - и физически, и психически. Да, вярно е, че голът на Левски беше малко късметлийски, но и това го има във футбола. Както казваше Димитър Пенев - понякога и половин гол стига. В ЦСКА сигурно дълго ще анализират как се стигна до това попадение - защо двамата играчи, които бяха приклещили Макун, му позволиха да отправи удар с глава. Или защо нямаше човек на близката греда, който със сигурност не би позволил топката да влезе във вратата. Но ако няма грешки, няма да има и голове. За хубавия мач принос имат и феновете на двата отбора, които създадоха отлична атмосфера.

Имаше две спорни ситуации, които предизвикаха доста полемики. Съдията можеше да изгони играч на ЦСКА в 20-ата минута, както и да даде дузпа за нарушението на вратаря на Левски в края на първата част. Според мен реферът не искаше да разваля мача още в началото, а при влизането на Маркович нападателят на ЦСКА беше отиграл топката. В "червения" лагер обаче трябва да се сърдят повече на Исека, отколкото на арбитъра. Ако беше шутирал силно, вместо да копва топката, тя щеше да влезе във вратата, независимо от действията на вратаря и Цунами, който я догони.

Хареса ми играта на Левски в защита и в атака. Топката не се задържаше много в средата на терена, може би такива са били указанията. Бих отличил Алекс Колев, който отново показа, че е лидерът на отбора. При ранен гол на Левски, победата щеше да е по-изразителна. Нямам обяснение за физическото състояние на играчите на ЦСКА. Томаш вече е треньор от почти два месеца, а промяна не се вижда. А и как футболисти, които са резерви при него, ги взимат в националния отбор? Там се тренира за тактика, статични положения - не се прави физическа подготовка. Явно не си говори с Илиан Илиев - иначе би му казал, че не са подготвени и трябва да са в клуба си да наваксват.

За всеки левскар винаги е хубаво, когато любимият им отбор бие ЦСКА. Така е и сега, независимо че "червените" са в отчайващо състояние. Затова този гол на Макун е толкова ценен. Ако мачът беше завършил 0:0, щеше да се приеме като трагедия, защото ЦСКА наистина е безобразен. Никога те съм ги виждал така. Не знам какво тренират, но бих дал за пример Линдсет, който миналата година играеше много добре. Вчера от 10 метра не може да уцели празната врата...Макар че нещо подобно направи и Майкон, когато отблизо и при паднал вратар едва не прехвърли таблото на стадиона.

Ясно е, че целите пред двата отбора този сезон са коренно различни. Вярвам, че Левски може да стане шампион, стига да не допуска грешки срещу отбори като Спартак Варна и Ботев Пловдив. И да печели директните двубои с Лудогорец - през пролетта и в плейофите. Честно казано, нямам идея за какво ще се бори ЦСКА, но отборът няма да изпадне, могат да са спокойни. А Томаш ще остане в историята като първият треньор у нас, за когото е платена трансферна сума. Дано обаче не е само с това", коментира Емил Велев.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.

Свързани новини