Отидете към основна версия

6 551 6

Jaguar се завръща към шестцилиндровите редови двигатели

Преди около година, компанията Jaguar Land Rover представи ново поколение двигатели под името Ingenium. Модулната платформа позволи изграждането на дизелови и бензинови агрегати. Сега обече, е време за обновяване и на по-големите такива с шест цилиндъра и по този случай, великобританците ще се завърнат към редовата подредба.

Всичките агрегати ще са с принудително пълнене и директно впръскване, за да покриват стриктните екологични норми и нивата на разход на гориво. Подобно на конкурентите им от BMW, те ще спазват кубатурата от 0.5 литра на цилиндър в новата модулна платформа, което означава 3.0-литрови бензинови и дизелови агрегати за всичките модели на двете марки.

Както всички нови поколения агрегати, те ще са с намалено тегло, подобрена икономичност и ще предлагат повече мощност и въртящ момент. Очакваните нива за конските сили са между 300 и 500 за бензиновите и между 280 и 400 за дизеловите, за да отговарят на тежката конкуренция, в която попадат.

Това не са единствените производители, които се завръщат към линейната подредба на цилиндрите. Наскоро и Mecredes обявиха, че загърбват V-бразното разположение за средните по кубатура двигатели, като и при тях това важи за двата вида горива.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини