Отидете към основна версия

8 568 4

Мотоциклет, който не пада

  • thrustcycle-
  • gyrocycle-
  • жироскоп

Американската компания Thrustcycle представи прототип на балансиращ електрически мотоциклет, който остава в изправено положение дори когато не се движи. GyroCycle е снабден с маховик, чието въртене създава жироскопичен ефект.

Подобен принцип на действие използват двуколесни машини още в края 19 век. Жироскопната система не само връща автоматично мотоциклета във вертикална позиция след завой, а запазва равновесието му даже на място.

Серийната версия на GyroCycle ще се оборудва с литиева батерия с капацитет 8 500 Вт, която ще позволява изминаването на 130 км с едно зареждане. Проектната максимална скорост е 121 км/ч.

От Thrustcycle твърдят, че вече си сътрудничат с производители на различни компоненти, което ще позволи серийното производство да започне още до края на тази година. Жироскопният електроциклет ще струва $20 000.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • BMW измисли поставки за чаши с жироскоп

    Инженерите на BMW са разработили поставки за чаши, които не позволяват разливане на напитката дори при най-резките маневри, разказва дизайнера на конц ...
    02.12.2019
    2 973
    10
  • Електромобил на две колела

    Калифорнийската компания Lit Motors публикува филмче с първия действащ прототип на електрическия си скутер C-1. Макар да има само две колела, едном ...
    13.09.2012
    4 796
    9