Отидете към основна версия

5 809 13

Bluetooth едва не провалил дрифт рекорда на BMW

  • bmw-
  • m5-
  • bluetooth-
  • дрифт-
  • рекорд

Грешка в работата на протокола на безжична връзка Bluetooth замалко не осуетила опита за нов световен рекорд за най-продължително дрифтиране, поставен от Йохан Шварц с BMW M5 миналия месец. Към края на изпитанието телефонът, с който пилотът поддържал връзка с екипа в автомобила за дозареждане в движение, се изключил от мултимедията на колата, съобщава The Verge.

Неприятната изненада принудила Шварц да кара с вратите напред и едновременно с това да рестартира настройките на апарата, за да го сдвои отново с информационно-развлекателната система на M-петицата. Когато най-сетне успял да възстанови комуникацията с колата-цистерна обаче, Йохан се сблъскал с нов проблем.

След шест часа непрекъснат дрифт електрониката на BMW-то внезапно включила предния мост. Докато се опитвал да го изключи, Шварц трябвало да жонглира с "бутилка вода и закуски", които взел в колата, за да се подкрепя.

Новото M5 записа името си в Книгата на рекордите "Гинес" след осемчасов дрифт на пистата BMW Performance Center в Южна Каролина. Баварският суперседан измина 374.1 км в контролирано поднасяне, подобрявайки предишното най-добро постижение на Toyota GT86 с 209.5 км.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • BMW M5 е новият крал на дрифта

    След като подгря публиката с кадри на зареждане с гориво в движение, BMW публикува видео от новия осемчасов рекорд за най-продължителен дрифт, поставе ...
    09.01.2018
    9 926
    6
  • BMW зарежда M5 в движение за дрифт рекорд

    Американското поделение на BMW публикува кратко видео от опит за най-продължителен дрифт, с който марката си връща световния рекорд от Toyota GT86. Пр ...
    08.01.2018
    14 196
    15