Отидете към основна версия

31 663 25

Ким Чен Ун пътувал с тоалетна

  • ким чен ун-
  • кортеж-
  • тоалетна

Лидерът на Корейската народнодемократична република е съпровождан от специална подвижна тоалетна навсякъде при пътуванията си, разкрива The Washington Post в обширен репортаж за историческата среща между Ким Чен Ун и южнокорейския президент Мун Дже-Ин.

Авторитетното американско издание цитира избягал от Северна Корея бивш служител от Гвардията на върховния водач (тамошното НСО), според когото Ким Чен Ун не замивана никъде без личния си мобилен клозет. "Екскрементите на лидера са важен източник на информация за здравословното му състояние и не могат просто да се изхвърлят", обяснява Ли Юн Кьол.

През 2015 г. базираният в Южна Корея онлайн ежедневник Daily NK, който публикува разказите на бегълци от режима в комунистическата монархия, съобщи, че подвижната тоалетна на Ким Чен Ун всъщност е автомобил. Дали тя се намира в някой от бронираните "мерцедеси", с които диктаторът пристигна на срещата с Юга, може само да се гадае.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Кортежът на Ким Чен Ун

    Срещата между севернокорейския лидер Ким Чен Ун и президента на Южна Корея Мун Дже-Ин в демилитаризираната зона между двете държави е централна тема з ...
    27.04.2018
    47 505
    26