Отидете към основна версия

6 170 32

Porsche пусна най-мощната зарядна станция за електромобили

  • porsche-
  • taycan-
  • зарядна станция-
  • лайпциг

Местоположението на новата супер мощна зарядна станция е в германския град Лайпциг. Тя отвори врати преди десетина дни и вече се радва на доста засилен интерес. Станцията има 12 броя 350-киловатови DC зарядни и четири 22-киловатови AC зарядни колонки, като общият и капацитет е седем МВт.

От Porsche заявяват, че с този енергиен капацитет, новото съоръжение в Лайпциг се превръща в най-мощната бърза зарядна станция на Стария континент. Първоначално от немската компания дават едномесечен гратисен период за използване, но после услугата ще стане платена.

Станцията може да се използва от всички марки и модели електромобили, а що се отнася до бързината на зареждане от Porsche дават пример със своя електромобил Taycan. За време от пет минути, електрическото Porsche се зарежда с енергия, достатъчна за преодоляването на 100 километра.

Времето за зареждане до максималните за бърза зарядна станция 80% е само 22 минути (отнася се за модела Taycan при идеални условия). Германската премиум марка предвижда отварянето и на още такива станции.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.

Свързани новини