Отидете към основна версия

26 734 30

Най-бързият и най-скъп Запорожец в света (ВИДЕО)

  • заз-
  • запорожец-
  • lotus-
  • тунинг

За направата му са били необходими четири автомобила

В Русия беше направен най-бързия ЗАЗ в света, който е оборудван с 1.8-литров двигател, снабден с турбокомпресор. Мощността на ЗАЗ-ката е 260 к.с., а максималната ѝ скорост - 220 км/ч.

Това на практика е и най-скъпият Запорожец в света, защото цената му е $300 000. Гърбавият Запорожец е създаден на базата на две ЗАЗ-ки 965 и два британски спортни автомобила Lotus Exige.

Тоест, оказва се, че за направата му са били необходими четири автомобила. И два от тях са спортни. В същото време предната оптика е взета от американски мотоциклети Harley Davidson.

Така описано, изглежда невъзможно комбинирането на гърбавите ЗАЗ-ки с Lotus-ите, но крайният лезултат показва, че има майстори, които са способни да направят такава кола.

Бутонът за отключване е на ключа, така че още с влизането в колата, всичко изглежда много претенциозно. Воланът е като на състезателнен болид. Той може да се премахне, което прави качването в колата по-лесно.

Има вътрешен обезопасителен ролкейдж и люк на покрива. Интериорът е изцяло нов, включително материалите за тапицерията и спортните седалки. Вместо мултимедийна система се използва смартфон.

Жабката е заета от допълнителни устройства, показващи налягане и температура на маслото, което е типично за подчертано спортна кола. Като цяло резултатът е уникален -гърбав Запорожец, струващ 300 000 долара.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 102 гласа.

Свързани новини