Отидете към основна версия

12 235 23

Hyundai измисли как да се отърве от вонята в Palisade

  • hyundai-
  • palisade-
  • миризма

След неколкомесечни изследвания Hyundai обяви, че неприятната миризма в салона на Palisade може да бъде елиминирана с... най-обикновен освежител за текстил. Собственици на корейския кросоувър обаче веднага се усъмниха в ефективността на решението.

За проблема стана ясно през лятото, когато заваляха масови оплаквания от зловония в почти нови кросоувъри Palisade с кожена тапицерия Nappa. Според собственици щом престане да ухае на ново, в интериора се появява непоносима воня на мръсни чорапи, чесън и гнило, която не може да бъде отстранена по никакъв начин.

От Hyundai са стигнали до извода, че източник на смрадта са облегалките и подглавниците на кожените седалки. Според представители на компанията в процеса на производство им са допуснати отклонения, в резултат на които възниква неприятна миризма.

Корейският производител препоръчва на представителствата си да обработват пълнежа на подглавниците със средства за отстраняване на зловония и да нанасят освежител в монтажните отвори на облегалките. В случай, че миризмата се появи отново, от Hyundai съветват процедурата да бъде повторена.

Собственици на Palisade обаче твърдят, че са изпробвали метода и от него няма полза. Освежителят отстранява вонята за известно време, след което тя се завръща.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 17 гласа.

Свързани новини