Отидете към основна версия

5 944 9

Създаден е пистолет, способен да спре кървенето от прободни рани (ВИДЕО)

  • прободни рани-
  • първа помощ

Устройството REACT ще позволи на полицейските служители да запушат прободна рана на място

Осигуряването на първа помощ при прободни рани се усложнява от липсата на подходяща квалификация на полицейските служители, което в резултат може да доведе до голяма загуба на кръв за жертвите и дори смърт.

Тъжната статистика на престъпленията с използване на студено оръжие вдъхнови американския студент Джоузеф Бентли от университета в Лафборо да създаде оригиналното устройство REACT, способно да спре кръвта от рана с нож за секунди, без участието на квалифициран медицински персонал.

Устройството REACT е направено под формата на пистолет и ще позволи на полицейските служители да запушат прободна рана на място, да спрат кървенето и да запазят здравето и понякога живота на жертвата. Използвайки REACT, дори неопитен полицай е в състояние да окаже първа помощ на жертва и да изчака пристигането на квалифициран персонал.

Дизайнът на пистолета REACT се състои от две основни части: силиконова втулка от медицински клас за опаковане на рани и преносимо задвижващо устройство. Специален тампона се вкарва в прободната рана и механизъм го надува, за да запълни цялото пространство на раната.

Джоузеф Бентли кандидатства за патент за пистолета REACT, но реалното внедряване на устройството ще отнеме много време за тестване и провеждане на пълен цикъл от клинични изпитвания. Вижте повече.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.

Свързани новини

  • Нетипичен симптом на инфаркта

    Инфарктът покосява хиляди хора годишно. Той е сред първите причини за смъртност в световен мащаб. Настъпва, когато потокът от кръв към сърцето бива пр ...
    14.02.2021
    5 514
    7