Отидете към основна версия

2 166 29

Tesla сглобява по един електромобил на 40 секунди в Китай (ВИДЕО)

  • tesla-
  • фабрика-
  • производство-
  • шанхай

Компанията показа фабриката в Шанхай

Гигафабриката на Tesla в Шанхай може да произвежда Model 3 или Model Y на всеки 40 секунди, разказват от компанията в Twitter. Производствената скорост превъзхожда тази на Ford, които през януари 2023 г. заявиха в прессъобщение, че техният завод за пикапи в Диърборн, Мичиган, може да изкарва по един F-150 на всеки 49 секунди.

Клипчето беше споделено в туристическата рубрика на Шанхай, като дава възможност на зрителите да надникнат отвътре в Giga Шанхай. В един от кадрите работник на производствена линия обяснява как десетки роботизирани “ръце” работят в тандем на една станция, за да подобрят ефективността. В следващия клип работникът разказва как двойно подредените цехове организират производствените линии по ефективен начин.

В отчетите си за приходите за първото и второто тримесечие на 2023 г. Tesla заяви, че фабриката в Шанхай работи с почти максимален капацитет в продължение на няколко последователни месеца. Марката не изпитва необходимост да увеличава повече производството в Китай, както се посочва в доклада за приходите.

Според докладите годишният капацитет на завода е над един милион автомобила, а през първото полугодие на 2023 г. Tesla вече е продала близо половин милион произведени в Китай електромобили. Заводът е и експортен център за Tesla, като Model 3 и Model Y се доставят на пазари като Тайланд и Канада и други.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Свързани новини