Отидете към основна версия

3 016 8

Електромобилите Mercedes получиха иновативни твърдотелни батерии

  • mercedes-benz-
  • твърдотелни батерии-
  • factorial

Новите акумулаторни блокове са дело на компанията Factorial

Factorial, които от известно време произвеждат литиево-метални твърдотелни батерийни клетки за изследвания, предостави на Mercedes-Benz партида от новите си батерии за тестване. Известно е, че Factorial е доставил на Mercedes-Benz повече от 1 000 твърдотелни клетки с капацитет над 100 Ah.

„Щастливи сме да достигнем този важен етап с глобален автомобилен лидер като Mercedes-Benz. Бързият преход от първите проучвателни проби до почти завършен продукт за по-малко от година подчертава нашите възможности за иновации и ние продължаваме активно да се развиваме, за да ускорим приемането на твърдотелни батерии в автомобилната индустрия “, казат от Factorial.

С наличните твърдотелни клетки с по-голям капацитет, Mercedes-Benz ще започне интегриране в модули, предназначени за електрически превозни средства, надявайки се един ден да ги предложи на потребителите в серийните си леки автомобили.

„Ангажирани сме да бъдем водещи в иновациите в технологиите за батерии и нашето партньорство с Factorial е важна част от тази стратегия. Тези батерии ни дават възможност да тестваме допълнително технологията от следващо поколение, за да увеличим пробега на електромобила и да намалим общите разходи “, добави Маркус Шефер, главен технически директор и член на борда на Mercedes-Benz Group AG.

Mercedes-Benz заяви, че ще наблюдава веригата за доставки и производствените процеси на Factorial, за да гарантира истинска мащабируемост на производствените процеси. Известно е също, че Factorial има споразумения за съвместна разработка със Stellantis, Hyundai Motor Company и KIA Corporation.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.

Свързани новини