Отидете към основна версия

14 297 121

Иван Бакалов пред ФАКТИ: Всичките от ГЕРБ са изключително жалки

  • иван бакалов-
  • бойко борисов-
  • герб-
  • има такъв народ-
  • слави трифонов-
  • парламентарни избори

"Да няма силна власт е добре - няма кой да рекетира и тормози хора", каза журналистът

Снимка: ФАКТИ

„Някаква сериозна причина е. Не може да гадаем, защото не е много популярен ход за един политик преди избори - да иде да прави метани на Ердоган. За да го направи Борисов, има някаква сериозна причина".

Това каза журналистът Иван Бакалов пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ. Повод за думите му беше посещението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Турция при турския президент Реджеп Таип Ердоган

„Това, което прави впечатление, е, че съвсем спука гумата бившият премиер Борисов. Съвсем говори 5 за 4. Очаквам да каже: „Аз паднах и сега ще тръгнат мигрантите през границата. Аз досега ги спирах". Съвсем загуби връзка с реалността, паднаха му задръжките сега. Може би в миналото е имал някакви задръжки, сега съвсем се оголи. Дори след първите избори - април месец, начина, по който застана пред джипката вечерта... говореше като главатар на банда. Мисля, че от този момент нататък той не е излизал от този тон", каза журналистът.

Според него със сигурност Борисов и Ердоган са си говорили за закона „Магнитски", тъй като преди време двама турски министри бяха санкционирани от САЩ по същия закон

„Всичките тези от ГЕРБ са изключително жалки. Хвърлят се там, той (б.р. Бойко Борисов) ги разпраща по разни студии като говорители да говорят по телевизиите. Хвърлят се те на амбразурата да го защитават, всичките са едни марионетки, не можеш да ги вземеш насериозно. Те са изпаднали в това положение - да защитават или да нападат. Той (б.р. Бойко Борисов) въведе този безумен тон в българската политика - на някаква постоянна война. Сипе непрекъснато обвинения. Всичките му пиар съветници могат да се самоубият с резултатите, които постигат", каза още Иван Бакалов.

„Ред в хаоса" е масонски постулат (б.р. в контекста на предизборния лозунг на ГЕРБ „Ред в хаоса"). И въпросът е, че тук имаме наистина нещо като масонска ложа „ГЕРБ". Само че това не е ложа, която да гради, както е било в миналото, това е ложа да краде", смята той.

Журналистът коментира и самото масонство в България: „Това не е никакво масонство. Това е една мафиотска пародия на масонство, таен мафиотски сговор".

„Аз мисля, че идват много добри времена за България", заключи Бакалов. Той обясни, че досега българите са търсили лидера, вожда, който да ги "оправи". „То беше Костов, то беше царят. Първата по-смекчена роля на лидера и на вождизма беше при Тройната коалиция. Тогава имаше три партии, коалиционно управление, премиерът не се показваше всеки ден и икономическите резултати на това управление са много добри", допълни Иван Бакалов.

Журналистът даде своя коментар и за партия "Има такъв народ" и по-конкретно за опасенията, че тя може да е повторение на ГЕРБ: „Няма шанс да стане като това с Борисов, защото предстои коалиционно управление. ГЕРБ пада надолу, "Има такъв народ" се качва и са изравнени. Кой ще спечели не е толкова важно, ще бъдат около 65 до 70 депутати от всяка от тези партии (б.р.: ГЕРБ и "Има такъв народ"). С толкова депутати не е възможно да се наложиш и да доминираш като лидер. Мисля си, че Слави Трифонов, ако опита сам да си назначава хора и да лидерства по този начин, по който сме свикнали да гледаме при Борисов, много бързо ще се разпадне неговата партия".

„Хубавото е това, че управляващото правителство ще е подкрепено от три или четири партии и това означава, че може да падне всеки момент, ако някой се опита да злоупотребява с властта", отбеляза Иван Бакалов.

„Ще има около два пъти и половина повече депутати, които са антиГЕРБ. Няма шанс да направят правителство тези (б.р. ГЕРБ). Но оттам нататък „Има такъв народ", „Демократична България", „Изправи се! Мутри вън!" - трите може би няма да съберат 120 депутата. Ще се наложи да получат подкрепа от БСП, от ДПС няма да я искат", смята още той.

Журналистът коментира и личността на Васил Божков: „Завръщане за Божков - това е трудна работа. Според мен той си прави илюзии. Дори да свалят всичките 18 обвинения, които може да се басираме, че от тях 90% са абсолютно безпочвени, има няколко неща, които предстои да се изяснят", каза Бакалов и уточни, че говори за частта от обвиненията с данъците и антиките. „В неговите дейности има неща, които да представляват интерес за Прокуратурата. Но най-важното е неговото самопризнание. Той призна тежко престъпление", добави той, имайки предвид самопризнанията на Божков, че е давал пари на хора от управлението на ГЕРБ.

„Служебният кабинет не участва в изборите като партия, а печели най-много симпатии от всички партии. Това се усеща", отбеляза Иван Бакалов. След това той разказа, че негови познати хора са го питали коя партия обещава да остави хора от служебния кабинет в следващото правителство. „Аз не съм чул коя партия обещава, но тези хора са готови да гласуват за тази партия. Ако някоя партия излезе и каже, че ще остави икономическия, финансовия, четири-пет министъра от служебния кабинет, тази партия ще спечели много по-висок резултат", смята Бакалов.

Според него ще има министри от служебния кабинет, които ще останат и в бъдещо редовно правителство.

„Мисля, че, както в Испания, в следващите 4 години ще има всяка година по едни избори и това е демокрацията. По-добре е, отколкото един за четири години да се нажаби и да мачка. Да няма силна власт е добре - няма кой да рекетира и тормози хора", завърши той.

Целия разговор можете да видите във видеото:


Бел.ред.
Хората вярват, че новият парламент ще защити мажоритарните избори. Линк към резултатите

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 92 гласа.

Свързани новини