Отидете към основна версия

2 522 1

Огнен ад в Канада (СНИМКИ)

  • канада-
  • огнен-
  • пожар

Пожар предизвика евакуацията на цял град

Снимки: БТА/AP

80 000 души бяха евакуирани в Канада, заради огромен пожар, съобщи Би Би Си.

Разпоредена е евакуацията на целия град Форт Макмъри, който е силно засегнат от пожара. Ситуацията е опасна, тъй като градът се намира в близост до поле с петролни пясъци в щата Албърта. Огънят вече е обхванал множество от постройките в града, като унищожени са петролна станция и хотел.

Масовата евакуация причини задръствания по пътищата , след като пламъците доведоха до блокирането на основния южен път. На този етап няма данни за жертви. Местните власти определят ситуацията, като „най-мащабната евакуация в историята на Албърта“.

Спешно е започнало изграждането на приюти и лагери северно от града. Пожарът започна на 1-ви май и вече обхваща площ от 2650 хектара. В момента с пожара се борят повече от 100 пожарникари, подкрепени от девет въздушни танкера и поне 10 хеликоптери. Премиерът Джъстин Трюдо обеща, че правителството ще окаже всяка нужна подкрепа, за овладяването на ситуацията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Огнена напаст в Канада

    Канадските власти започнаха въздушна евакуация на 8000 души от лагери край Форт Макмъри, съобщи Fox News. Причината за това е продължаващият да се ...
    06.05.2016
    1 530
    0
  • Огнена паст поглъща сгради в Канада (Снимки)

    Канадският щат Албърта обяви извънредно положение, заради масивния пожар, който се разрази в региона, съобщи Би Би Си. През последните дни огън ...
    05.05.2016
    2 050
    0
Новини по държави: