Отидете към основна версия

4 858 36

Мицковски: Да отговорим на България за обидите и изнудването

  • мицковски-
  • македония-
  • обиди-
  • изнудване

Това предложил лидерът на ВМРО-ДПМНЕ на лидерската среща при президента Пендаровски в неделя

Снимка: БГНЕС

На проведената в неделя лидерска среща е решено, че на България трябва да се отговори, все още се обмисля формата, информира скопският телевизионен канал „Алсат М“, излъчващ на албански език в материал, представен без редакторска намеса от агенция ФОКУС.

Македония трябва да приеме резолюция, която да заяви на България какви са новите червени линии в отговор на обидите и изнудването от страна на София. Това е предложението на лидера на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски, който го постави за разглеждане на лидерската среща при президента в неделя. То получи одобрение от всички партии. От опозиционната партия заявиха, че през следващите дни ще реагират чрез парламента или по друг начин.

„И по отношение на всички реакции на тази декларация е неизбежно от наша страна Република Македония да не реагира на такава декларация, след като практически всички, включително Пендаровски и Заев, се съгласиха, че е необходим спешен отговор. Ще видим след няколко дни как ще се придвижи това. Ако те не поемат инициативата, ВМРО-ДПМНЕ ще го направи ", каза Игор Янушев от опозиционната партия.

От СДСМ изразиха мнението, че никой не може да ни отрече това, което е потвърдено в Организацията на обединените нации, а това е, че сме македонци и говорим македонски. Трябва да изградим отношения с България и всички наши съседи отговорно, без да обиждаме никого и да бъдат нарушавани националните чувства.

„Знаем, че Република България е в последните етапи на кампанията за местни избори и знаем, че по някакъв начин ще започне кампания и у нас. И ние трябва да бъдем много внимателни, по никакъв начин да не позволим Договора (с България) да бъде политизиран, това е целта на този Договор ", каза Костадин Костадинов от СДСМ.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.

Свързани новини