Отидете към основна версия

1 856 16

Байдън пристигна в Камбоджа

  • джо байдън-
  • камбоджа-
  • асеан-
  • среща-
  • участие

Той ще участва в средата на АСЕАН

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън пристигна в Пном Пен за участие на срещите на върха на Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия (АСЕАН), съобщиха от Министерството на информацията на Камбоджа. Президентът на САЩ е пристигнал в Камбоджа в 08:10 местно време, за да присъства на 40-ата и 41-та среща на върха на АСЕАН и свързаните с нея събития.

На 13 ноември се очаква той да проведе двустранни срещи с японския премиер Фумио Кишида и президента на Република Корея Юн Сок Йол. Байдън ще проведе и тристранна среща с японския премиер и южнокорейския президент за по-нататъшно укрепване на сътрудничеството в Индо-тихоокеанския регион.

Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия е основана през 1967 г. и днес обединява 10 държави: Бруней, Виетнам, Индонезия, Камбоджа, Лаос, Малайзия, Мианмар, Сингапур, Тайланд и Филипините. 40-ата и 41-вата среща на върха на АСЕАН и свързаните с тях събития се провеждат в Пном Пен от 10 до 13 ноември. По време на планираните срещи участниците в тях се очаква да приемат над 100 заключителни документа. От началото на 2022 г. Камбоджа заема поста председател на АСЕАН, който ѝ премина на ротационен принцип от Бруней.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.

Свързани новини