Отидете към основна версия

1 706 13

Държава разширява хуманитарната помощ за Украйна

  • камбоджа-
  • среща на върха-
  • южна корея-
  • украйна-
  • помощ

Мястото на Юн Сок Йол на Средата на върха в Пном Пен беше до руския външен министър Сергей Лавров

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът на Южна Корея Юн Сок Йол, по време на реч на срещата на върха за Източна Азия (EAS) в Пном Пен, обеща да увеличи хуманитарната помощ за Украйна. „Необходимо е да се зачита суверенитета, териториалната цялост и политическата независимост на Украйна... Ще продължим да разширяваме нашата хуманитарна помощ за Украйна“, каза Юн Сок Йол, осъждайки руската специална операция в Украйна.

Както отбелязва агенция Yonhap, мястото на Юн Сок Йол на срещата на върха беше в съседство с ръководителя на руското външно министерство Сергей Лавров. На снимката на агенцията те си стискат ръцете.

Южна Корея вече обеща 100 млн. USD хуманитарна помощ за Украйна, повечето от които са доставени. Бяха доставени комплекти за първа помощ, маски и вентилатори, дефибрилатори и други артикули. Част от помощта е предоставена чрез международни организации като Червения кръст, УНИЦЕФ, Службата на Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН), Световната продоволствена програма. Освен това Министерството на отбраната на два пъти предостави на Киев военни стоки, но не и оръжия, първо в размер на 1 млрд. вона (приблизително 816 000 USD), а след това 2 млрд. вона (приблизително 1,6 млн. USD). Стоките включват бронежилетки, каски, лекарства, сухи дажби.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 20 гласа.

Свързани новини