Отидете към основна версия

3 098 3

Застреляната до Капитолия била в следродилна депресия

  • следродилна депресия-
  • стрелба-
  • капитолийския хълм-
  • мириам кери-
  • убита-
  • полицаи-
  • вашингтон

34-годишната жена трябвало същия ден да води детето си на лекар

Снимки: ЕПА/БГНЕС

Афроамериканката, която предизвика стрелба на Капитолийския хълм във Вашингтон и бе убита от полицейски служители, вероятно е с психично разстройство, съобщи Ей Би Си. Близките на 34-годишната Мириам Кери, която е стоматолог по професия, смятат, че тя е страдала от следродилна депресия.

Майката на загиналата разказа, че откакто дъщеря й родила миналия август, състоянието й започнало да се влошава до степен, че в един период дори попаднала за кратко в клиника.

Дъщерята на Мириам, 1-годишната Ерика, била с нея в колата по време на „атаката“ на правителствения хълм. Момиченцето не е пострадало и се намира на безопасно място.

Кери се приближила с автомобила си до оградата на Белия дом, който е на пет минути път от Конгреса. В един момент тя направила неумела маневра и закачила елемент от огражденията, сякаш целенасочено се опитва да пробие бариерата, което привлякло вниманието и на очевидците, и на силите за сигурност.

Жената се опитала да избяга в посока на Капитолийския хълм. В преследването на черния Sedan Infiniti се включили около 20 полицейски коли, които настигнали нарушителката при една от сградите на Сената.

Не е известно точно какво се е случило след това. Установено е само, че полицаите открили огън по автомобила й. В началото излязоха съобщения, че може би младата жена първа е започнала да стреля, скоро обаче властите признаха, че тя не е била въоръжена.

Има информация и за двама пострадали – полицай и служител от тайните служби, но се уточнява, че те не са получили огнестрелни рани. Няколко автомобила, включително полицейски, са катастрофирали по време на гонитбата от Белия дом до Капитолия.

Заради стрелбата сградата на Капитолия, в която се намират Горната и Долната камара на Конгреса, в продължение на часове беше отцепена, а конгресмените и сенаторите прекратиха работа.

Разследването изключва криминална или терористична версия за обяснение на случая. Близките на загиналата също твърдят, че тя никога не е имала радикални възгледи по обществени и политически въпроси.

Мириам Кери е от Стамфорд, Кънектикът. От тамошното кметство са потвърдили за АП, че се провежда обиск в жилище в града във връзка със събитията във Вашингтон. Сградата е отцепена, а обитателите й са временно евакуирани.

Майката не може да си обясни какво е правила Мириам на 3 октомври във Вашингтон. По това време тя трябвало да води детето на лекар в Кънектикът.


 


 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини