Отидете към основна версия

3 966 175

САЩ не желаят да търсят начини за разрешаване на конфликта в Украйна

  • сащ-
  • русия-
  • посланик-
  • анатолий антонов-
  • украйна

Посланикът на Русия в САЩ: Връщането на мира на многострадалната украинска земя не влиза в плановете на вашингтонските стратези

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Администрацията на САЩ не възнамерява да търси начини за дипломатическо уреждане на конфликта в Украйна и продължава да изпраща оръжие на Киев. „САЩ продължават да помпат подопечните си с нови партиди смъртоносни оръжия. Отделянето на толкова внушителни финансови ресурси за тази цел показва едно: Вашингтон не възнамерява да търси пътища за дипломатическо уреждане на конфликта“, каза руският посланик в САЩ Анатолий Антонов, коментирайки поредния пакет от американска военна помощ за властите в Киев.

Служителите на администрацията на Вашингтон, продължи той, „не направиха нищо, за да доведат режима на украинския президент Володимир Зеленски на масата за преговори“. "Напротив, тук те методично тласкат своите марионетки да продължат да жертват човешки животи в името на една екстравагантна цел - да нанесат стратегическо поражение на Русия. Невъзможно е Вашингтон да отстъпи от тази задача. Репутацията на Заложено е ръководството на страната, което е избрало пътя на войната, а не дипломатическите резултати“, казва Антонов.

Според него „местната власт не се притеснява, че милиарди долари на данъкоплатците се харчат не в полза на американските граждани, а се изгарят в пещта на войната“. Освен това тези пари изчезват в черната дупка на корупцията, контрабандата и измамните схеми на Киев. За САЩ става все по-трудно да премълчат тези неприлични явления“, добави посланикът.

Връщането на мира, подчерта той, „на многострадалната земя на Украйна не влиза в плановете на вашингтонските стратези. Техен приоритет е да лобират за интересите на военно-промишления комплекс. Всеки ден има съобщения от зоната на военни действия за убити и осакатени хора от фрагменти на американски ракети. Боеприпаси с надпис Made in USA експлодират в жилищни райони, превръщайки мирните градове в димящи руини“.

На 9 юни Пентагонът обяви, че САЩ са решили да предоставят на Украйна нов пакет от военна помощ на стойност 2,1 млрд. USD, който ще включва допълнителна противовъздушна отбрана и боеприпаси. Както следва от изявлението на военното ведомство, тези оръжия ще бъдат закупени от американската страна от производители или партньори и прехвърлени в Украйна. По-специално става дума за зенитно-ракетни системи Hawk, артилерийски снаряди с калибър 105 mm и 203 mm, дронове Puma, ракетни системи с лазерна система за насочване. Освен това американската страна е готова да помогне на украинските военни в подготовката и поддръжката на техниката.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 64 гласа.

Свързани новини