Отидете към основна версия

2 752 17

Израелската армия публикува кадри на заложници в болницата Ал-Шифа в Газа от 7 октомври

  • израел-
  • заложници-
  • хамас-
  • ал шифа-
  • газа

На видеозаписа се вижда как членове на групировката водят двама пленници

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Службите за сигурност на Израелските въоръжени сили публикуваха в неделя видеозапис от сутринта на 7 октомври, на който се вижда как членове на Хамас водят двама заложници в болница Ал-Шифа в град Газа, предаде haaretz.com.

Според информацията двамата са непалски гражданин и тайландски гражданин, като единият е ранен и носен на носилка, а другият е заснет как върви.

Освен това говорителят на армията Даниел Хагари каза, че войникът Ноа Марчиано, която беше отвлечен и отведена в ивицата Газа, първо е била отведена в скривалище близо до болница Ал-Шифа, а по-късно в самата болницата, където е била убита, което е потвърдено от доклада на патолозите.

Хагари подчерта, че патологията и разузнавателните данни, събрани от армията, напълно противоречат на фалшивите твърдения на Хамас, че Марчиано е била убита от израелски въздушен удар.

Докладът показва, че Марчиано е била ранена по-рано от въздушен удар, но без опасност за живота.

„Ноа е била отведена от терористите на Хамас в болница Ал-Шифа и убита" каза Хагари.

Той добави, че „разузнавателните данни показват, че още заложници са били в болницата по различно време“.

Според армията телата на заложниците Джудит Вайс и Марчиано са открити в различни сгради, близо до болница Ал-Шифа.

Военните смятат, че няколко болници в ивицата Газа са били използвани като щабове на Хамас и са били готови да вземат заложници от Израел.

Според източници от армията, в болницата в Рантиси, например, Хамас е изградил инфраструктура за задържане на заложници. А шахтата, която бе открита миналата седмица на територията на болницата Ал-Шиха, води до тунел с дължина 55 метра и дълбочина 10 метра.

Според военните тунелът води до голямо пространство, затворено от голяма взривоустойчива врата, използвана от Хамас, за да предотврати навлизането на войски.

Армията се готви да пробие вратата и да направи тунелите под болницата неизползваеми. Представители на военните казват, че битката там ще отнеме време, тъй като терористичната инфраструктура, разположена в болница, трябва да се третира деликатно.

Според армията около 300 пациенти и служители остават в болницата.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 15 гласа.

Свързани новини