Отидете към основна версия

2 639 62

Хусите не се предават: Няма да оставим това безнаказано

  • хуси-
  • ракети-
  • йемен-
  • червено море

Американските и британските сили предупредиха в съвместно изявление, че са нанесли прецизни удари по склад, ракетни обекти и обекти за въздушно наблюдение на хусите

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ударите на САЩ и Великобритания в Йемен няма да останат "безнаказани", заплашиха йеменските бунтовници хуси, като добавиха, че по тяхната територия са били нанесени 18 удара, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Тези атаки няма да останат без отговор и наказание", заяви военният говорител на хусите Яхия Сари в пост в "Екс", като уточни, че ударите са били насочени към провинции Сана, Ходейда, Талз и Ал Байда.

По-рано днес британският външен министър Дейвид Камерън заяви, че Лондон ще "продължи да намалява" способността на хусите да извършват нападенията в Червено море, след като Великобритания и САЩ нанесоха нови удари срещу йеменските бунтовници.

"Откакто предприехме действия преди десет дни, хусите извършиха повече от дванадесет атаки срещу кораби в Червено море", подчерта Камерън пред медиите, като нарече нападенията "незаконни" и "неприемливи".

Американските и британските сили предупредиха в съвместно изявление, че са нанесли прецизни удари по склад, ракетни обекти и обекти за въздушно наблюдение на хусите. Общо са били обстреляни осем цели.

Канада, Австралия, Бахрейн и Нидерландия също са подписали това изявление, като "подкрепят" операцията, без да са участвали пряко. Това е втората съвместна операция на британските и американските сили срещу хусите от началото на месеца, припомня АФП. Хусите твърдят, че нападат само израелски и свързани с Израел кораби, в знак на солидарност с палестинците в ивицата Газа.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 19 гласа.

Свързани новини