Отидете към основна версия

2 943 14

Психоаналитик: Хората загубиха контрол! Хванаха се за тоалетната хартия и салфетките...

  • психоаналитик-
  • коронавирус-
  • поведението на хората

Вие живейте в страха, аз ще ви спасявам от него. Това е поведението на ген. Мутафчийски, което той демонстрира с изявленията си в униформа'', смята д-р Огнян Димов

Д-р Огнян Димов

В ситуации на криза излиза най-първичното у един човек и защитите падат, и ние виждаме всеки един от нас какво е всъщност. В един момент на криза няма симулация и всеки един става това, което е, това, което не си признава. Човек няма как да заблуди с това, което показва от себе си, защото няма лицемерие, няма метафора и всичко е много ясно и на показ'', това заяви психоаналитикът д-р Огнян Димов в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком.

''Хората загубиха контрол и се хванаха за първичното - тоалетната хартия, салфетките. Хващаме се за живота в неговото най-елементарно измерение'', отбеляза психоаналитикът.

''Вие живейте в страха, аз ще ви спасявам от него. Това е поведението на ген. Мутафчийски, което той демонстрира с изявленията си в униформа'', смята д-р Огнян Димов.

"Има нещо много общо, което ни свързва, и което трябва да си признаем, и тръгвайки да се променяме трябва да тръгнем от него. Аз като специалист винаги тръгвам от това, от което човек носи в себе си, този океан на подсъзнанието, което е скривалището на най-тъмните мотиви на поведението ни, и ако искаме промяна трябва първо да тръгнем към онова, което носим най-първично, но крием и от себе си'', заяви още той.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.

Свързани новини