Отидете към основна версия

1 823 20

Левски ще фалира, ако първенството не завърши

  • колев-
  • фалит-
  • първенство-
  • прекратяване-
  • левски-
  • коронавирус-
  • средства-
  • финанси-
  • фенове

За такъв сценарий намекна изпълнителният директор на "сините" Павел Колев

Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев заяви, че, ако първенството бъде прекратено, каквито идеи има, това ще бъде пагубно за "сините". Причината е финансовата криза в клуба. Пред колегите от bTV той призна, че в момента в касата има към 450 хиляди лева, повечето от които обаче са за вноската към НАП.

Колев също така допълни, че клубът е изплатил половин заплата на играчите за януари, като сега се търсят варианти да бъде платена и другата половина. Изпълнителният директор бе категоричен, че в последната година задълженията на Левски са намалели двойно, като в момента са около 15-16 милиона лева.

"Ситуацията е трудна за всички, не само за футболните клубове. При нас положението е лошо. Разчитаме само на приходите от продажби на артикули, билети и дарения. Мисля, че имаме към 450 хиляди лева в сметките. По-голямата част обаче отиват за погасяване на задълженията към НАП. В момента ни трябват към 1,2 милиона лева на месец. Това е след орязването на разходите и заплатите. При управлението на собственика се получавали и по 2 милиона лева. Направиха са и много подобрения. Преди Нова година се чух с Георги Попов за последно. Васил Божков пък го видях на срещата с привържениците. Възможна е смяна на собствеността, но това зависи само от човека, който държи акциите. Собственикът не е обявил, че иска да се раздели с тях. Задълженията на Левски са около 15-16 милиона. 16-17 са делата, които се водят срещу клуба. В момента не плащаме на играчите. Платили сме половин заплата за януари, сега се опитваме да платим и другата половина. Всичко при играчите е нормално. Футболистите са наясно какво се случва. Спирането на първенството ще е пагубно за Левски. В цяла Европа се опитват да направят така, че шампионатите да завършат. От гледна точка на феърплея трябва да завърши шампионата. Прибързано ще е да се прекрати. Нека да изчакаме и ще видим. Да са надяваме разпространението на коронавируса да бъде овладяно. Последният месец привържениците събраха 1,5 милиона лева. Те могат да променят модела "бащица", обясни босът на "сините".

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини

  • Аржентинец иска да напусне Левски

    Аржентинският халф Франко Мазурек гледа сериозно към бъдещето и то не е свързано с Левски, пишат медиите в Гърция. Той смятал, че вече е време да се з ...
    23.03.2020
    1 524
    1