Отидете към основна версия

3 053 25

Пиар: Всяка голяма диктатура е започвала с призиви за единство

  • пиар-
  • соня момчилова-
  • диктатура

''Нашият Щаб можем да го наречем "Театърщаб" или трупа на родолюбците'', заяви Соня Момчилова

Кадър: ''Честно казано с Люба Кулезич''

''Природата ни поднася интересни уроци. Все по-мъгливо е, не съм крачила с подобна радост към телевизионно студио - не помня откога. Оказва се, че ние всъщност нищо не знаем. Нашият Щаб можем да го наречем "Театърщаб" или трупа на родолюбците'', това заяви пиар експертът Соня Момчилова в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком.

''Всяка голяма диктатура е започвала с призиви за единство'', смята Момчилова.

"Давам си сметка как досадно се повтарят едни и същи сюжети. Например още през 20-те години, когато се появява "връзки с обществеността", тези неща са измислени. Трябва да има стадо, което няма водач и е объркано, тогава Дюи казва "ние сме избраната класа, ние сме интелигентните" и се създава тази теория, либералнодемократичната, че обществото трябва да е разделено на класи'', заяви още тя.

''Появява се една класа, която трябва да е функция на бизнеса, а останалите групи от обществото да са така нареченото объркано стадо и трябва много да се внимава то да не изпадне в ярост и да не помете избраниците на властта. И това, което казва Макиавели "раздели ги, уплаши ги и владей'', коментира Момчилова.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 18 гласа.

Свързани новини