Отидете към основна версия

8 847 49

РЕСТРИКЦИИ! НЗОК не пуска безплатните PCR тестове

  • нзок-
  • коронавирус-
  • psr тест-
  • pcr тест

Терапията е изкуство, не е просто едно събиране на медикаменти накуп

Снимка: Нова ТВ

Вчера бях на среща в парламента на заседание на здравната комисия. На него разбрах, че НЗОК вече е решила да има лимит за безплатните PCR тестове. Аз какво ще кажа, ако дойде 11-ият пациент със симптоми на коронавирус. Той ще трябва да си плати теста, независимо че си е плащал здравните вноски.

Това разкри пред "Здравей, България" по "Нова телевизия" д-р Гергана Николова - общопрактикуващ лекар, член на УС на БЛС. Тя припомни, че още не е известно кога ще се появят тези електронни направления, но е ясно, че те ще са с лимит.

"Никой не ни казва как ще се определя този лимит за безплатните PSR тестове. Знае се, че лимит ще и за изследванията за снимки на белия дроб или кръвна картина. Как ние личните лекари ще се справяме с пандемията. Накрая пак ние ще сме виновни", заключи д-р Гергана Николова.

„Уважаеми пациенти, не предписвайте сами на себе си терапия. Не вярвайте на всичко, което четете в интернет. В крайна сметка, ние не сме обучени по интернет. Ние сме учили 12-18 години, за да знаем как да комбинираме различните медикаменти”. Това заяви д-р Гергана Николова, която е общопрактикуващ лекар, член на УС на Българския лекарски съюз.

„Има много неща, които трябва да се съчетават и наблюдават. Терапията е изкуство, не е просто едно събиране на медикаменти накуп”, каза още тя.

По думите ѝ има комбинации от медикаменти, които могат да бъдат много опасни за здравето ни.

„Когато се комбинират медикаменти, които имат дразнещ ефект по отношение на стомашната лигавица например, с която вие по принцип си имате някакъв проблем, биха могли да настъпят тежки стомашни кървенета, които да бъдат тежки и животозастрашаващи”, посочи още тя.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 22 гласа.

Свързани новини