Отидете към основна версия

10 375 46

36-годишна родилка почина в Бургас след усложнения от COVID-19

  • родилка-
  • бургас-
  • лора янева-
  • художник

Детето на художничката Лора Янева се е родило в стабилно състояние

Почина 36-годишната родилка в бургаската болница, която седмица беше в критично състояние. Издъхналата жена е художничка Лора Янева. Тя е издъхнала снощи. За състоянието ѝ преди дни съобщи здравният министър Костадин Ангелов, който бе в Бургас.

В понеделник се е наложило Янева да роди по спешност в медикаментозна кома след усложнение от COVID-19.

В седмия месец, чрез секцио, на бял свят се появява детето ѝ. То е в стабилно състояние и към момента е в Отделението по неонатология. След раждането Лора Янева остана в много тежко състояние в реанимация.

"Момичето с широката усмивка, вдъхновяващ ентусиазъм и голямо сърце - слънчевата Лора Янева отлетя към слънцето. Тя остави прекрасни каузи и картини след себе си. Тъгувам заедно с всички, които я обичаха. Светъл път, мило момиче! Ще ни липсваш много! Съболезнования и сили на семейството", написа кметът Димитър Николов.

Представителите на бургаското изкуство тъгуват за талантливата художничка и се надяват хората дълго да помнят делата ѝ. Тя им множество самостоятелни изложби. Преобразява лодките до Часовника в центъра на Бургас в пъстри произведения на изкуството.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 13 гласа.

Свързани новини