Отидете към основна версия

6 501 97

Властите предлагат махане на зеления сертификат при две важни условия

  • предлагат-
  • махане-
  • зелен сертификат-
  • две условия

Добрата новина е, че засега вариантът на COVID не води до много високи нива на заетост на интензивните легла, каза премиерът

Снимка: Нова телевизия

Има предложение за премахване на зеленият сертификат за България, при постигане на два критерия: достигане 60% на ваксинация с две дози и второто, когато всичките интензивни легла в страната паднат на 5% и надолу заетост от COVID-19. Това обяви на брифинг за мерките министър-председателят Кирил Петков, цитиран от БНТ.

Това не е крайно решение, а предложение, допълни премиерът и каза, че ако заболяемостта се вдигне, сертификатът отново ще се въведе.
Искаме да обявим продължаване на управлението на COVID кризата, каза премиерът Кирил Петков. В този модел вече оптимизирахме клъстерите в 5 региона, като възможността дава много добър шанс в области в България, в които има ниски нива на интензивни легла, да прехвърлят интензивните случаи към съседните области. Така може да се намали риска от затваряне на области, каза Петков.

Добрата новина е, че засега вариантът на COVID не води до много високи нива на заетост на интензивните легла, допълни премиерът.

Регион 1, който включва София -град, София - област и Благоевград се очаква след 5 дни да влезе в етап 3, както и Регион 5, който включва област Ямбол. Това означава, че ще се влезе с меки, но ограничителни мерки след 5 дни.

На сайта на правителството вече всеки ще може да види какво се случва с регионите и какви са ограничителните мерки.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 57 гласа.

Свързани новини