Отидете към основна версия

5 825 24

Загадъчна нова болест покосява младите

  • болест-
  • заболяване-
  • мистериозен-
  • симптоми-
  • младежи-
  • млади хора

Съобщава се за 48 случая на болестта и 8 смъртни случая

Илюстративна снимка: Shutterstock

Канадски лекари съобщават за мистериозна болест, която води до драматична загуба на тегло, причинява халюцинации и намалява умствените способности. Тя поразява десетки млади хора в Източна Канада, пише zdrave.to.

Според The ​​Guardian първите случаи са открити преди две години при жители на Ню Брънсуик. Сега властите съобщават за 48 пациенти и осем смъртни случая. Това са официални данни, но източници твърдят, че пациентите са много повече.

Отбелязва се, че това заболяване започва да се открива все по-често при млади хора, които преди това не са имали никакви здравословни проблеми.

Сериозните и необясними симптоми са много обезпокоителни:

болка с различна локализация бърза загуба на тегло безсъние халюцинации мускулна атрофия мисловни разстройства.

Една от пациентките каза, че всичко е започнало с болка в крака, а след това имала проблеми с паметта, мускулни спазми и рязка загуба на тегло.

Вестибуларният апарат на момичето бил разстроен и сега тя постоянно се блъска в стени и мебели. Освен това тя забравя как да пише.

Лекарите са особено загрижени, че симптомите на заболяването са се появили при хора, които са били в контакт с пациенти, тоест може да бъде заразно.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 26 гласа.

Свързани новини