Last news in Fakti

21 Май, 2017 01:45 1 929 0

PSA стъпи в Узбекистан

  • узбекистан-
  • psa-
  • коли
PSA стъпи в Узбекистан - 1

PSA Group и SC Uzavtosanoat решиха да създадат съвместно дружество с равно дялово участие - Uzbekistan PCA. Целта на това партньорство е изграждането на завод за производство на лекотоварни автомобили Peugeot и Citroën за превоз на пътници и товари в свободната промишлена зона на Джизак, разположена на 200 км от Ташкент в Узбекистан. Основният капитал на новото съвместно дружество ще е в размер на около 30 милиона евро с равно акционерно участие на двете компании. Общите инвестиции възлизат на около 130 милиона евро.

PSA Group ще предоставя нови технологии, интелектуална собственост и ще допринася за внедряването на модерни производствени процеси и организацията на обучението на служителите. Заводът ще работи в съответствие с модерните системи за производство, качество, снабдяване, доставка и продажби на Групата. Освен това, съвместното дружество обмисля възможността за местна доставка на минимум 50% от частите през първата година на производство чрез привличане на местни производители на резервни части - 30 големи завода, собственост на SC Uzavtosanoat, и над 160 малки и средни предприятия.

Прогнозният максимален производствен капацитет е 16 000 автомобила на година, които ще се продават в Узбекистан и ще се изнасят в други страни.

С население от над 32 милиона, Узбекистан има огромен потенциал за по-нататъшно развитие на промишленото производство и ръст на автомобилния пазар.

„Сегментът на лекотоварни автомобили бе единственият незает автомобилен сегмент в Узбекистан“, отбеляза г-н Рустам Юсупов, Заместник председател на борда на SC Uzavtosanoat. „Затова този проект е съществен напредък в развитието на местната автомобилна промишленост. А в по-глобален план, наред с увеличаването на заетостта, това съвместно дружество ще има положителен принос към печалбата на автомобилната промишленост на Узбекистан“. Кристоф Бержеран, Вицепрезидент на PSA Group за Евразия, коментира: „Този проект е изцяло в съответствие с нашия план „Push to Pass“ и това е чудесна възможност за PSA Group да развива дейността си в сферата на лекотоварните автомобили и плана си увеличаване на печалбата в региона. Ние оценяваме установения градивен диалог с екипите от Узбекистан и личната подкрепа на Президента на Узбекистан Шавкат Мирзияев, което бе решаващ фактор за създаването на смесеното дружество.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА