Last news in Fakti

10 Октомври, 2018 01:31 2 426 5

"Черноморско злато" в Поморие работи

  • черноморско злато-
  • поморие

Винзаводът "Черноморско злато" в Поморие работи с пълен капацитет, след като кранчетата на дестилационните съоръжения бяха разпечатани. Това съобщиха от дружеството. Оттам припомниха, че миналата седмица Агенция "Митници" запечата въпросните кранчета след проверка на производствена база в Поморие.

От винзавода съобщават, че агенцията е уважила аргументите на производителите за това, че не са извършени нарушения. Част от обясненията са, че пробните кранчета са неделима част от баретката на всяка дестилационна система спрямо технологичните изисквания за работа на съоръжението. Това е потвърдено и от производителите на системата.

Течността в споменатите съоръжения не е краен продукт, готов за консумация, а дестилат с алкохолно съдържание между 55 и 75 градуса. Баретките са съставна част на системите и служат за извършване на контрол при дестилационния процес, като се отчитат алкохолният градус, температурата и вкусово-ароматните качества на произведения продукт. Във всяка баретка има спиртомер за отчитане на алкохолния градус, а извън нея термометър и пробен кран, необходим за периодично взимане на проби от технолога в процеса на дестилация.

Пред Агенция "Митници" дружеството е представило подробна технологична схема, за да разсеят всякакви съмнения за недобросъвестна дейност. От "Черноморско злато" съобщават още, че кампанията по изкупуване на грозде продължава. А производствените мощности работят с пълен капацитет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тошо

    10 1 Отговор
    Тия от митниците, явно тъпанари, и по нареждане отгоре, не разбират какво и къде проверяват. Тормозят българския производител с некадърноста си. Вместо държавата да подпомага частния бизнес с облекчения, ниски данъци, нисколихвени кредити и преференции ето това е те хората за това бягат.
  • 2 Тях червеното знаме роди ги

    6 2 Отговор
    Тия от митниците,са тотални тъпанари,но виж кой е собственика и директорите на винзавода и ще ти стане ясно-кой ги назначи за бизнесмени и кое знаме развяват.....Явно е че "партията" раздаваща куфарчета,не изоставя-своите.

    Коментиран от #5

  • 3 Чудно

    6 0 Отговор
    Май и този път се изложихме пред чужденците. Ще им се на органите да симулират някаква дейност, ама за пореден път станаха за смях. То ако си кадърен няма да работиш държавна службица.
  • 4 незнайко

    4 0 Отговор
    Да разбираме ли сега, че агенция Митница и прилежащия и персонал са тотално невежи ??? Отиваш да проверяваш нещо, което не знаеш как работи !!! Цялата ни държава се управлява от такива кретени !!!
  • 5 Пешо

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тях червеното знаме роди ги":

    Не е важно кой е собственика. Тук проблема е, че няма нарушения на закона, а управляващите чрез калинките в митниците рекетират бизнеса и заблуждават обществото с циркаджийските си ялови акции.