Last news in Fakti

19 Февруари, 2015 10:08 18 688 18

Гаф за милиони: Забравили отбивка към Бургас на „Марица“

  • отбивка-
  • забравили-
  • марица-
  • гаф-
  • милиони

Проектантите и строителите на първите километри от магистрала „Марица" са забравили да направят важна отбивка от нея. „На мястото, на което аутобанът се свързва с „Тракия" при пловдивското село Плодовитово, няма отбивка за Стара Загора и Бургас". За това съобщи шефът на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров, цитиран от "Труд".

Когато в края на годината цялата магистрала „Марица" бъде готова, ползващите я ще бъдат неприятно изненадани от този недостатък. Идващите от Свиленград превозни средства ще трябва да се качат на „Тракия", но в посока София, да пътуват десетина километра до пътния възел при Оризово и там да обърнат в обратната посока, ако искат да стигнат до Стара Загора или Бургас.

Този участък от „Марица" е проектиран още по времето на социализма от едновремешното предприятие „Пътпроект" и е изграден в началото на 80-те години, допълва „Труд". Става въпрос за 5-километрова отсечка, която години наред свързваше „Тракия" с Плодовитово и старото шосе между Пловдив и Чирпан. Този участък е вече доста амортизиран и при пускането на „Марица" ще трябва и да се ремонтира.

Според Лазаров сега държавата ще трябва да плати от бюджета няколко милиона лева, за да може този пътен възел да се проектира и изгради.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 lost paradise

    3 2 Отговор
    оная комунистическа да не казвам каква дето тол такса ще въвежда и не може да смята дори я гледах скоро в един сутрешен блок.
    ударно се строяло! толкова ударно, че чак завоя забравили :)))))))))
    от толкова крадене тяхната ***** мръсна!!!!!
  • 2 Сашо

    2 3 Отговор
    Предлагам на това място да се построи паметник във вид на тиква поне 3-4 м диаметър на която да пише "Бойко Борисов"
  • 3 Едикой си

    3 0 Отговор
    Абе драскачи. Имате ли представа кога е построено това съоръжение? Или сте поредните платени комунистически тролове?
    Простотиите на червени тъпани край нямат.
    Тази детелина трябваше да е построена заедно с участъка от Плодовитово до Стара Загора....този участък беше открит от бат Серго съсела. Не само това....спомняте ли си какво кръгово направиха на Стара Загора? А всъщност може и да сте някакви недорасляци за това да не помните...
    Подобна простотия историята не помни...
    Айде марш на инструктаж на Позитано.

    Коментиран от #6

  • 4 борислав

    2 0 Отговор
    Пълна глупост е статията и думите, казани от Лазаров,ако е цитиран коректно.Тази връзка си беше единствения път от София за Бургас и обратно по старото шосе ,преди да се изгради магистралата .Да не се окаже че старата връзка ,направена преди 12-14години ,не струва милиони ,колкото се тръби за новата.
  • 5 Бай Иван

    1 0 Отговор
    След като и шефа на Пътна инфраструктура използва термини, които ги няма в нито един закон нито пък съществуват някъде като такива в България да си правим сметката кой, как и какви пътища строи. Работата стана като във филма Кит - строим пътища, а до шефа достига АУТОБАН :D
  • 6 стария

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Едикой си":

    Ти май си зле с географията.За какво ти е този възел като прекия път от Свиленгр. до Бургас е - Свиленгр. АМ Марица Димгр. Ст.Загора АМ Тракия бургас и обратно. Тука вероятно става въпрос за мост където АМ Марица пресича стария път Ст.Загора-Пловдив,т.е на км5 от началото на АМ Марица.
  • 7 mediator37

    1 0 Отговор
    Тъпа работа
  • 8 тишо тишо

    1 0 Отговор
    при тол такса 40 лв кой ще пътува по тия разбити магистрали?
  • 9 дедо Либен

    1 0 Отговор
    Всички преписвате като папагали без въобще да погледнете къде се намира Свиленград и Стара Загора и дали нормален човек би минал през Чирпан!!! Защо се създава истерия около измислен несъществуващ проблем?
    Това че пътният възел е строен през 80-те е ЛЪЖА. Проверете!! Построен е 95-та година или тази година става на 20 години! Впрочем трябва да отбележим, че проектираните пътни възли преди 89-та година са доста по-добри. Вижте новият проект за северната скоростна тангента какви преобразувания е претърпял, какви компромиси са направени. Резултатът ще е провалена цялостната идея на проекта.
  • 10 running wild

    1 0 Отговор
    Тази статия е типичен пример как лесно може да се изкриви историята въобще! Първо едва ли е чак толкова скъпо да се "пусне'' една дъгичка в посока Бургас на аутобанкройц-а! Второ, пътен възел Оризово е на пет км (165 км на Тракия) двете магистрали се пресичат на 170 км на Тракия. Трето на Оризово няма как да обърнеш посоката защото към София липсват "листенцата на детелината" -само в посока Бургас можеш да слезеш от магистралата! Четвърто, участъка от км165 до км 170 на Тракия заедно с кройца на двете магистрали, до връзката на Марица със старото трасе Пловдив - Бургас е строен по времето на Иван Костов - 2000 год. И ми е чудно как така се е амортизирал, като от 2006 год. когато Станишев пусна Тракия до км 185 почти не се ползва! Даже местните го ползват за авто и мото гонки. Последният комунистически участък е от км 133 до км 165. Почти изцяло е завършен при Тато, но го пусна в експлоатация Жан Виденов, през '95 год. А последният коментар на Лазаров, че видите ли трябват милиони за отклонениекъм Бургас си лъха направо на корупция! Все пак не ядем доматите с колците!
  • 11 таньо

    1 0 Отговор
    лазаров въобще не е наясно ако от магистрала марица се включи в тракия посока софия да забрави ,че на пътен възел оризово щи може да направи свързване за бургас на пътен възел оризово единствено може дасе включат ако идват от селата оризово и плодовитово посока бургас и ако идваш от софия по АМ тракия да отидеш до тези села
  • 12 2dw

    1 0 Отговор
    Глупости, няма да има изненадани. Кой пътува в направление Капитана, Свиленград - Калотина и да пожелае да ходи до Стара Загора или до Бургас, може да си опне килимче на паркинга на Хепи.
  • 13 DAAA

    1 0 Отговор
    Най-лесно е да обвиниш проектантите ,а защо не кажете от АПИ че се проектира по ВАШЕ задание и ако там няма отбивка няма да се проектира....... И още нещо как е одобрен проекта без отбивка ако я има като задание ! Не сме толкова глупавииииии
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 гост

    0 0 Отговор
    Като застана на мястото на дядо ще оправим проблема без пари! Хайлази м...ли колкото щеш, ако се налага още една магистрала ще направим за народа без такси!
  • 16 onq s konq

    0 0 Отговор
    Не раэбирам как можете да се връэвате на тъпите вистникарски писания,пълни с просташки иэраэи и эадължително прекарани преэ приэмата на драскача-кореспондент?Има ли човек който който да не энае колко милиона струва киловетър магистрала,колко струва отчуждаването на терена от собствениците на эемя и как първоначалната цена се окаэва два пъти по-голяма от наличните средства,да не говорим че опоэиционните партии "натискат" эа още по-големи икономии...Не че е "эабравена" връэката,а просто така са оряэани парите,че е геройство от страна на строителите и проектантите че иэобщо има асфалтово покритие върху магистралата,а не е "макадам":)
  • 17 abv

    0 0 Отговор
    Не е проблем може да се оправи.Просто ще се направи допълнителен проект и ще бъдат похарчени излишни "народни пари".
  • 18 ани

    0 0 Отговор
    аааааааааааааааааааааааа
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове