Last news in Fakti

13 Декември, 2015 16:16 2 075 11

Отново протести срещу цените на винетките

  • отново-
  • протести-
  • винетки-
  • цени

Борисов отказа да коментира протеста, тъй като бил малоброен

Отново протести срещу цените на винетките - 1
Снимки: БТА, Добрич

Отново протести заради заради високите цени на винетките се проведоха днес в някои части на страната.

В Добрич за четвърти път хората също излязоха на протест. Автопротестиращите изпратиха писмо до Омбудсмана Мая Манолова с конкретни въпроси и молба за намеса в справедливото разрешава на спора между шофьори-данъкоплатци и министър Лиляна Павлова.

“Стига са се подигравали с нас. Това управление сутрин говори едно, вечер говори друго”, заяви за БНР един от протестиращите.

Пореден протест се проведе и в Бургас. Стикери с надпис "97 лв. за винетка „Не“ благодаря! - Протест“ бяха залепени на автомобилите, които се включиха в шествието. Както и в предишния протест се образува задръстване на едната лента за движение по АМ „Тракия“. От Асоциацията за защита на малкия и среден бизнес, която организира протеста в Бургас обявиха, че ще атакуват в съда решението на МС за новите винетни стикери , защото според тях е незаконно.

Въпреки, че решението за поскъпването на цената на винетните стикери влезе в сила на 10 декември, а на 15 декември се очаква да започне разпространението им, недоволни бургазлии се заканват всяка неделя да изразяват протеста си с надути клаксони и автошествие.

Десетки автомобили в Шумен също се включиха в протеста срещу завишените цени на винетните стикери. С развети национални флагове и надути клаксони, колите преминаха през кв. „Тракия“ по бул. „Симеон Велики“ покрай Томбул джамия и сградата на община Шумен. Колоната продължи бавно по бул. „Славянски“ до кръговото кръстовище на Руски паметник. Там автомобилите спряха в едната лента, като за кратко затрудниха останалите участници в движението. По-голямата част от протестиращите в Шумен бяха млади семейства, дошли с децата си. Те за пореден път заявиха, че не са съгласни с новите цени на винетките и те не отговарят на състоянието на пътищата в страната.

В София протестът бе малоброен. Водачите на едва двадесетина автомобила демонстрираха пред сградата на Народното събрание. Хора от Пловдив също протестираха.

Десетки коли от Дупница и Благоевград пък затрудниха движението по новата магистрална отсечка на АМ „Струма“, край Дупница като караха с 30 км в час. Покрай автошествието премина и кортежът на премиера Бойко Борисов, който днес откри рехабилитиран второкласен път край Разлог. Премиерът отказа да коментира протеста срещу винетките, тъй като бил „малоброен”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ранко

    0 2 Отговор
    Защо протестирате бе хора.Тоя кратунек пет пари не дава за вас и вашите винетки.Не си губете времето.Той вече отстъпи на полицията.Та и на вас ли.Полицаите го пазят,а вие какво правите?Само стачкувате.На него му трябват пари.Трябва да внасяме вноска за емигрантите.Рента за това че Европа отпуска на Турция милиардите за техните там бежанци.Та всяка страна плаща задружно,за де стоят в Турция.Но Турците ще вземат парите и пак ще ги пуснат..
  • 2 УУУУУУ

    1 1 Отговор
    Стига протести за тези винетки..Искайте ОСТАВКА НА ИЗМАМНИЦАТА лила павлова.Само така ще я замислите...А защо не ОСТАВКА НА ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО .

    Коментиран от #3

  • 3 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "УУУУУУ":

    Еoно е да ИСКАШ,друго е да ти се ДАДЕ!Първо спечелете избори,пък после няма да има нужда да искате каквото и да е,защото ще сте номер 1...руски опозиционери такива:)Верно че Бог е казал"Поискай и ще ти се даде",но...това не се отнася за вас :)))

    Коментиран от #4

  • 4 УУУУУУ

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Огледай се в морето от коментари за да се видиш колко си САМОТЕН И НЕЗНАЧИТЕЛЕН за да разбереш как печели ГЕРБ ИЗБОРИ ...ЦИГАНСКИ ГЛАСОВЕ + мутренски тертипи+ МНОГО МАЛКО нормално гласуване...

    Коментиран от #6

  • 5 ауу

    0 0 Отговор
    доклад от 18 август 2015 година, който посочва СХЕМАТА как се източва държавния бюджет чрез определени обществени поръчки на Държавен фонд земеделие. Докладът е изпратен до ОЛАФ, АФКОС, както и на ДАНС. И Е ТАКА ЗА ВСИЧКИ
    ФОНДОВЕ.http://afera.bg/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D0%BB%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D1%82%D0%B5-%D1%81%D1%85%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D1%81%D0%B5-%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%B8.html
  • 6 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "УУУУУУ":

    На "море" от коментари ли ше ми се правите бе шепа атакаджии с руски привкус,пишещи с безброй никове?!!Аре утре се маскирайте като цял океан...
  • 7 некойси

    1 1 Отговор
    Еми като се вдигне утре цялата нация може и пак да му е маловажен ...
    веднъж вече сдаваха управлението, що да не го сдадат пак.
  • 8 агресор

    1 1 Отговор
    Тия дето са недоволни тъпи ли са или са мързели ?! Аз за това време - 3 съботи си изкарах парите не за надценката , а за 2 винетки , ама не карам последен модел Мерцедес и да нямам 5лв в джоба , а Голф 3 и пари се изкарват когато на човек му се работи !

    Коментиран от #10, #11

  • 9 кандидат вишист

    1 0 Отговор
    Смятам,че по-големия проблем е в цената на горивата,как е възможно всички бензиностанций във Варна да продават на 1.80лв.- нафта и бензин,а навсякъде е по 2лв.,поне голяма част от винетките ще влязат във инфрастуктурата на агенция "Пътища",а парите от горивата в джобовете на шепа хора.Живи и здрави на протестиращите в името на държата
  • 10 бай Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "агресор":

    Благодарение на "работари" като теб оцеляват и мързеливите!
  • 11 Шофьор

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "агресор":

    Въпросът не е в цената на винетките. 8 години плащаме винетки, а на лице нищо.Дупки, дупки, дупки и пак дупки. Само магистрали и то супер некачествени, като дунавски вълни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове