Last news in Fakti

12 Август, 2018 13:22 5 407 49

Румен Радев е убеден за чадър от властта над Митьо Очите

  • румен радев-
  • военноморски сили-
  • митьо очите

Митьо Очите е в криминалните хроники от години, а това няма как да стане без чадър от властта

Румен Радев е убеден за чадър от властта над Митьо Очите - 1
Снимка: БТА

"Тече една паралелна кампания, която по най-нагъл начин се опитва да пришие Митьо Очите на служебното правителство". Това каза във Варна президентът Румен Радев, който участва в празника на Военноморските сили. Коментарът му беше във връзка с договора с митниците на фирмата, свързана с Димитър Желязков.

"Митьо Очите е в криминалните хроники от години, а това няма как да стане без чадър от властта. Същите тези, които са сключили договорите в митницата, кой ги е назначил? Прави се внушение, че служебното правителство сключва договора, a на практика назначените от ГЕРБ чиновници в митниците, които служебното правителство остави непокътнати – проф. Герджиков не е пипал нито един от тях – те лично подписват договора", подчерта Радев, цитиран от bTV.

Той отбеляза, че за да бъде подписано някакво споразумение, има процедури и срокове, за които е необходимо време, което по думите му също показва, че договорите с Димитър Желязков са планирани и подписвани от чиновници, назначени от втория кабинет "Борисов".

"Надигна се вой, че служебното правителство освобождава високопоставени чиновници в някои ведомства, а сега излиза, че единственият грях на този кабинет е, че е оставил всички останали. Изводът е ясен – следващия път всички вън", посочи държавният глава.

"Вече провериха отчетите в Сметната палата. Такова име – Бенчо Бенчев, не фигурира в моята кампания. Нито го познавам, нито съм бил на гости у тях", каза още президентът.

За модернизацията на флота и изобщо на въоръжените сили на страната властта действа все още мудно и нерационално, допълни Радев. По думите му, ако и тази година се повтори сценарият от миналата – гръмки обещания, заделяне на средства и после блокиране на проектите, ще се потвърди тезата, че всъщност модернизацията е предлог да се осигурява бюджет, който да се трансформира в излишък.

За изявлението на Зоран Заев за Илинденското въстание Радев посочи, че той не е чул извинение от македонския премиер. Написаното в социалните мрежи не е извинение, каза президентът, цитиран от bTV.

Според Радев е недопустимо и неприемливо евроатлантическата перспектива на Македония да става за сметка на българската история, идентичност и суверенитет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    43 1 Отговор
    То ще се разбере много скоро. Ще видим какво ще последва идните няколко месеца.

    Коментиран от #22

  • 2 Беб

    30 48 Отговор
    Верно ли бе Румба ....
    И ся след констатацията какво ?!?
    Чешем езика задника и сядаме тихо нали

    Коментиран от #23, #27, #43

  • 3 Bubbles

    63 25 Отговор
    Най после някой да им го каже директно!
    Ама сега трябва и да се направи нещо, дето се вика да има последствия, ама то народеца овчи ще си пасе тихо вместо да вземе и той отношение и да накара тиквата или да си свърши работата или да се маха...

    Коментиран от #42

  • 4 Всички вън

    44 5 Отговор
    Всички вън ама до кога ще чакаме това да стане?

    Коментиран от #7

  • 5 Патриот

    72 45 Отговор
    Това е единственият ДОСТОЕН ПОЛИТИК !!!

    Коментиран от #11

  • 6 Гост

    28 55 Отговор
    Абе тоя луд лие или на луд дрехите ли носи доказано с факти бизнес паркниор му е бенчо бенчев червен цоциалист извел го от бг за да бяга от правосъдието. гусин прецеден
  • 7 Дзъ

    17 5 Отговор

    До коментар #4 от "Всички вън":

    Ами то и без това всички са навън, а пък не ни вървят нещатата щото все от начало почваме след като сме стигнали средата.Като дойдат новите бързо остаряват и все така до следващите .Не е това начинът.Виж Китай
  • 8 Усмивката

    53 26 Отговор
    Тоя мъж ми харесва ,защото е пич ,и говори директно.
  • 9 vvvvv

    38 19 Отговор
    Де такива думи и от БОКО.
  • 10 Ййй

    28 51 Отговор
    Този няма ли да се скрие. Конкурира агент Гоце за най-слаб президент.
  • 11 Българин

    32 44 Отговор

    До коментар #5 от "Патриот":

    Престъпната партия издигнала тая тъпа фуражка за прецедент е разтворили чадъра над Очите и над още много други престъпници.

    Коментиран от #18

  • 12 Прав е радев

    30 23 Отговор
    Чадър от властта - ДА, но при БСП/ДПС, особенно след като и децата разбраха че БСП се е финансирала от Митьо Очите чрез Бенчо с пари от наркотици и рекет
  • 13 Townboy

    38 5 Отговор
    Митьо очите е неудобно доказателство за хомогенната симбиоза между БСП, ДПС и ГЕРБ на бизнес икономическо ниво. Ако контролираните от гореизброените партии не потулят скандала с празни лакардии е вероятно митьо да се удави в морето.
  • 14 Све

    32 3 Отговор
    Президенте, време е доказателствата (има ги) да се извадят…и не само за очите…. И ШАЙКАТА С ВСИЧКИ СЪПРИЧАСТНИ да бъдат унищожени. Иначе ще бъде кат със служебното правителство
  • 15 666

    20 31 Отговор
    Червен БОКЛУК.Комунист по гръп не пада.Бенчо от коя партия беше?
  • 16 ДАААА

    22 24 Отговор
    НАПЪЛНО СИ ПРАВ ОФИЦЕРЧЕ , ДС КОМАНДВА МУТРИТЕ, КОИТО ВЪРТЯТ ПАРИТЕ НА БСП! И ТИ УЧАСТВА В ИЗБОРИТЕ С ПАРИ НА МАФИЯТА СПЕЧЕЛЕНИ ОТ РЕКЕТ , НАРКОТИЦИ И ПРЕСТЪПНА ДЕЙНОСТ ! АКО ИМАШ МАЛКО ДОСТОЙНСТВО И МОРАЛ ЩЕ НАПУСНЕШ ПРЕЗИДЕНСТВОТО , АКО ЛИ НЕ СИ СЪЩИЯ ПОМИЯР , КАТО КОМУНИСТИТЕ !!!
  • 17 планина витоша

    1 3 Отговор
    Радев, дали полицията ще разпръсне хора като в Румъния?
  • 18 Онзи

    25 9 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Бъркаш това което си написал се отнася за тиквата б.б. защото той е един от тях !
  • 19 Усмивката

    16 12 Отговор
    И като напусне ще дойде некой лигльо като Плевниьо,и тогава ще настъпи всеобщ мир и любов по високите етажи ,и на земята мир и благоденствие
  • 20 Румба тъпото

    16 19 Отговор
    Абе румба ти и твойта шайка сте дали митниците да ги охранява той, да не съм ги дал аз , че се оправдаваш, и кротни тая шаврантия дъщеря ти , че е толкова грозна , че ми се повръща от нея.
  • 21 гьотверен

    22 20 Отговор
    Еййй ,тоя е абсолютен помияр (освен че е селтак и рубладжия) ! Не (бил фигурирал Бенчо в списъка ,а ?! Ми как ще фигурира ,като в този списък ,дарители са само пенсионери ,безработни и цигани (питайте - как са сбрали парите за "дарението") ,нали знаем - големите айдуци дават големите пари ,а после парите се разбиват на малки дарения с фиктивни дарители (по списък) ! Айде стига си ни правил на улави ,бе президентче ! Може да сме прости ,ама чак толкова прости - не сме !

    Коментиран от #24

  • 22 Миро

    15 27 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Този плешив военен тъпанар на снимката е прост като гъдулка. И прилича на бай Тошо от 60-те и 70-те години на миналия век.
    Все едно виждам как нашият "пръв партиен и държавен ръководител" изнася реч на някой пленум,конгрес или национална партийна конференция на БКП.
  • 23 мразя политици

    22 11 Отговор

    До коментар #2 от "Беб":

    Радев казва истината. По време на служебното правителство имаше малко промени.. Проблемите не са от ден, а от много години.
  • 24 Гьотверен,допълвам:

    16 26 Отговор

    До коментар #21 от "гьотверен":

    Какво можеш да очакваш от примитивен фатмак с нисък интелект и слаба обща култура,който си е захлупили плиткия мозък под една фуражка? А съветниците му,които съставят неговите речи и изказвания вероятно преписват от в. "Работническо дело" отпреди половин век.

    Коментиран от #33

  • 25 Ежко

    25 12 Отговор
    Радев ми харесва все повече!
  • 26 Марони

    10 21 Отговор
    Тоя червн бо...к откъде го изкопаха и него!Ниновица каза:"Ето,намерихме ви един честен,който е от нашите"Още при Станишев си разиграваше коня Митето!
  • 27 Абе оохлйов що се обаждаш

    0 7 Отговор

    До коментар #2 от "Беб":

    старец
  • 28 Бай Тошо

    12 4 Отговор
    Боко го поканили за министър в Румъния щял да им оправи и тяхната икономика, затова са всичките тия протести ,заради него, искат го хората
  • 29 Бай Тошо

    9 4 Отговор
    Боко го поканили за министър в Румъния щял да им оправи и тяхната икономика, затова са всичките тия протести из Букурещ заради него, искат го хората
  • 30 СссереМ

    7 21 Отговор
    Бенчев е спонсорирал кампанията на Радев,сега крадеца вика дръжте крадеца.
  • 31 Гусин Президент

    3 2 Отговор
    И като си убеден ай ся да видим ко ши напрайш. Ей тука в БГ всеки си лае нещо и никой за нищо не е виновен от семкаджията до великите ни управници. Бегайте надалеч от АБСУРДИСТАН
  • 32 Гост

    7 6 Отговор
    Нарко. Бос охранява митниците с цоциалиста бенчо бенката каска става въпрос за твоита чеевена партия
  • 33 мразя политици

    15 7 Отговор

    До коментар #24 от "Гьотверен,допълвам:":

    С фиск да те оборя мнението само ще попитам: знаеш ли устройството на МИГ-29, СУ-24, 25 Ф-16,? Ако не ги знаеш, не е етично да обиждаш генерал, извървял пътя от курсант до Президент! Лично не познавам Радев, но по усет, това е първият ни "" свестен" Президент, от прехода. Жельо бе философ пионка, Стоянов, Първанов и Плевнелиев, са открити СиОне-ски марионетки и за чеп не стават като Президенти, но ги поставиха там да им служаг. Досега не съм чул фатмашка и нескопосана реч от Радев и е глупаво да го иронизираш без причина. Той не е фукльо като Боко, но и няма големи правомощия, за да очакваш много неща от него. Изпълнителната власт е в Министерски съвет и Народно събрание като Законодателен орган. То за съжаление не се отчита пред никого, а там забъркват повечето лоши нещица за нас. Радев е добър Президент, за правомощията, които има. Предните не струваха и ни съсипваха.
  • 34 Фатмак

    9 5 Отговор
    Ми направи нещо, вкарай го в панделата,нали си "президент",за кво си ни !
  • 35 Бат Вальо

    7 12 Отговор
    Вярно ли бе, Румба, айде ся с другарката Нинова се хванете за ръчички и вън от политиката !!! А Бойко да извади на показ всичко за Кирчо комсомолския секретар - там контрабанди, куфарчета с долари ... всичко !!! Ей ся е момента цялата им партийна шайка да си получи заслуженото и следващия парламент без БСП ...
  • 36 Ефтини сензации

    7 5 Отговор
    Не е като да няма политически чадър...
    Не е... Даже политическия чадър, чак в Турция го заведе. С кого е хванат тоя с някакъв от дпсто и някакъв от биесипето. Комунистическото простолюдие колкото и да плещи небивалици, след ареста в Константинопол едва ли има някой който да не му е ясно, чий е политическия чадър и защо толкова червенее...

    Коментиран от #37

  • 37 Голям прос

    10 4 Отговор

    До коментар #36 от "Ефтини сензации":

    Политическия чадър на Митьо червенее, пък договорите с него подписани с чиновници на Боко Б. Странна работа?!

    Коментиран от #39

  • 38 CUKOVSKI

    6 5 Отговор
    REVESH G-N PREZIDENTE,STOISH SI NA SENKA,NO BOIKO RABOTI I TI PLASHTA 11 000 LV.NA MESEZ,KOITO TI VAOBSHTE NE ZASLUGAVASH.
    BOIKO TI OSIGURYAVA ZAPLATATA,NO MISLYA,CE E VREME DA TE UVOLNI I DA TE IZPRATI V GORITE TILILEISKI.
  • 39 Ефтини сензации

    5 5 Отговор

    До коментар #37 от "Голям прос":

    Викаш да вярваме на комунистическото простолюдие и неговата пропаганда, а не на фактите...
  • 40 Кольо

    9 1 Отговор
    Е как да вярвам и на кого след като очите е хванат с коалиционни партньори, които унищожиха България ! Двете предателски партии явно продължават да работят заедно в ПРЕСТЪПНА КОАЛИЦИЯ !
  • 41 А БЕ

    7 4 Отговор
    Прав е президента , съдебната власт и президента се ръководят от ПРЕСТЪПНАТА ПАРТИЯ БСП!
  • 42 Свой

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "Bubbles":

    Да се маха!
    Ама как?
    За ГЕРБ властта е пари, офшорки, ефтаназия, лош човешки материал и нямало в България: Нямало специалисти; нямало хора; нямало пътища; нямало едновластна законност; нямало достатъчно субсидии; нямало корупция; нямало лекъри; нямало инвалиди; нямало луканка; нямало калинки; нямало армия...
    А то като погледнеш ГЕРБ надува един огромен чувал с лай*на, стоварваго върху България и после Бойко се появява целия в бяло, зад него Цветан, Плевнелиев, Цецка, някаква министърка на МВР, Някакви министри на здравеопазването и Бойко Блести...
    Ами ако го сравним с обикновен човек от България?
    Без джипове от ЕС закупени от Горските за него, без самолети за разходки на жълтите тигри, без да е футболист номер 1 на България, без пържоли за кучето открили поредния труп на убита Българка, без филии с мас от които се става величавичък - тогава какво става?
    Глутницата ГЕРБ като чакали слагат пранги на жени и се правят на мечкадари, плюят по всички власти и разкъсват страницата ни, плащат за издънките си за глоби в Страсбург и ЕС с нашите пари, плащат за собственният си Банков кеф 4,5 милярда пак от нашите пари, теглят 16 милярда за корупционен комфорт, съсипват Българската армия с икономии за прехвърляне в собствен излишък и с обещания за покупка на ненужен Военен скрап, Без умисъл за БЪЛГАРСКА ИКОНОМИКА или поне за такава на ЕС.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Усмивката

    3 0 Отговор
    Той точно това казва ,че трябва да се понапънат нашенци спец, мец полицаи и да тътсят ,да има воля да го намерят това вмирисано куче ,дет 30 години все ровят и все неме...неме доказателства
  • 45 Усмивката

    2 1 Отговор
    За мафията такова понятие ,партия няма..Партия има за вас,глупаци такива(не говоря за всички тук)
  • 46 buuble booble

    2 4 Отговор
    чесно казано не съм чул за умен военен след 45-та, та така.Иначе на този една свинкя му дърпа ушите ако каже нещо непозволено от партията баба.
  • 47 Свестен

    2 0 Отговор
    Прост народ - слаба държава. Като стадо овце. Доят го, стрижат го, скоро ще го обявят за чумав, а той си иска ГРАБ. Дори умен и почтен човек като Президента, не може сам да се справи с тази мафия, която погубва народа - най-голяма смъртност и най-ниска раждаемост в света!
  • 48 Миро

    1 2 Отговор
    Този плешив воене тъпанар на снимката е прост като гъдулка. И прилича на бай Тошо като млад.Все едно виждам как "нашият пръв партиен и държавен ръководител" изнася реч пред някой пленум,конгрес или национална партийна конференция на БКП през 60-те и 70-те години на миналия век.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове