Last news in Fakti

5 Септември, 2018 19:46 24 225 46

Ветко Арабаджиев – от шофьор до хотелиер милионер

  • ветко арабаджиев-
  • досие

Бизнесменът има досие в бившите тайни служби, което по-късно е унищожено в нарушение на закона

Бизнесменът Ветко Арабаджиев има досие в бившите тайни служби, което по-късно е унищожено в нарушение на закона, съобщава бТВ.

За бившите служби Арабаджиев е известен като „агент Стефан”. Днес от Комисията по досиетата отказаха да коментират документите, които уличават роденият в Асеновград под името Вълчо.

Интересното при него е ясната тенденция на т.нар. „стълба на ДС” – приел да сътрудничи преди промените, той само за няколко години се издига от шофьор в завод до бизнесмен в сферата на хотелиерството и туризма.

Първите му хотели датират от 1996 г. По това време той получава огромен банков заем, а две години преди това досието му е унищожено.

Законът забранява унищожението на досиетата на сътрудниците на ДС. Регистрацията му там е преди да смени името си от Вълчо на Ветко.

Арабаджиев е огласен от Комисията през 2014 г., защото присъства в списъка с кредитните милионери, които подлежат на проверка за принадлежност. Той е бил кредитен милионер към банка „Хеброс” и се сочи като първият български бизнесмен, който притежава два частни самолета.

Известен е и със страстта си към луксозни коли.

В момента на акцията в хотел „Маринела”, при която бяха иззети големи количества пари, семейство Арабаджиеви се намираше зад граница.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    196 2 Отговор
    Някой да се е съмнявал че не е бил сътрудник на ДС? Това са рожбите на безкръвната революция 1989 година. Комсомолци те и младите партийци станаха без партийни милионери.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ново 20

    125 2 Отговор
    Какъв шофьор? Нали беше счетоводит в месокомбината в Пловдив. После захарни заводи сИлия Павлов и т. н. В България всички успели мъже са от ДС

    Коментиран от #46

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Краен

    81 4 Отговор
    Всички бивши ДС ченгета - на ченгела !
  • 6 Карайте подред

    63 2 Отговор
    Я напишете и за Миню Що мълчите?
  • 7 гост

    63 10 Отговор
    В следващите години предстои масова чистка на пишман "бизнесмени" , назначени за такива в периода 89-97 чрез раздадени от банките милиони , които се превърнаха в хартийки за 2-3 месеца през 97 при Виденов и ВЪПРЕКИ това тази нагляри дори обезценените си кредити не върнаха , щото от "столетницата" им бяха обещали , че никой няма да ги закача !! Ама всичко си има край на тоя свят и ми се вижда , че Курнелийка ще бъде обесена от собствените си "другари" за изцепките с които само предизвиква подобни "разследвания" !!!

    Коментиран от #14

  • 8 би било хубаво заглавието да е:

    74 2 Отговор
    "Ветко Арабаджиев – от шофьор през хотелиер милионер до затвора"

    Коментиран от #37

  • 9 Неактивен борец

    17 19 Отговор

    До коментар #2 от "Активен Борец":

    Активен борец не знам дали си,ама ,че си прост,е сигурно !
  • 10 Алфа Ромео

    59 6 Отговор

    До коментар #2 от "Активен Борец":

    Брато, ти кой мислиш ни управлява във момента, или по-точно ни унищожава, да не мислиш че различен от Ветко, Метко, Курнелия и не знам кой още.... Всички убавци "кадърни и талантливи" богаташчета имат връзка със БКП и ДС и продължават да ни обират активно все още, ама то и ние явно нямаме нищо против, спокойни сме за бъдещето, само дето драскаме ей тука но тва ни ги бърка изобщо.
  • 11 хитеp

    27 39 Отговор
    Само така БОЙКО ! скъсаш ли пъпната връв на БКП-БСП с финансирането КУРИ ОСТАВКАТА ще го духа! Само така давай напред и неизпускай темпото щото КОМУНЕТАТА вземат ли властта южната граница на ЕС ще е река Дунав а в БЪЛГАРИЯ ще се говори руяски език

    Коментиран от #13

  • 12 АЛОООООО

    38 6 Отговор
    ВСИЧКИ ДС МЕКЕРЕТА В ЗАТВОРА...ИНАЧЕ НЯМА ОПРАВИЯ!!!КОМУНИСТИТЕ СА В ШОК . НАЦЯЛО ПРЕВЪРТЯХА И КАТО РАЗВАЛЕНИ ЛАТЕРНИ ПОВТАРЯТ ...ОСТАВКА...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Скептик

    12 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Кой ще ги изчисти?

    Коментиран от #41

  • 15 еача

    15 1 Отговор
    таа смяна на имена е просто убиец
  • 16 ПРОЙЧО

    58 8 Отговор
    ВЕТКО АРАБАДЖИЕВ Е ЛИЦЕТО, В ЧИЙТО ХОТЕЛИ И РЕСТОРАНТИ ПО ВРЕМЕТО НА НАШЕТО ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВО ЛИДЕРИТЕ НА ЕС ОТСЕДНАХА И СЕ ХРАНЕХА. ОТ ТЕЗИ ХОТЕЛИ И РЕСТОРАНТИ ОРГАНИЗАТОРИТЕ НАПРАВИХА ДЕСЕТКИ РЕКЛАМИ, ИНТЕРВЮТА, ПОКАЗНОСТ. ЛИЛЯНА ПАВЛОВА ИМ НАПРАВИ ТАКАВА РЕКЛАМА, СЯКАШ ДРУГО ТАКОВА НЕЩО В БЪЛГАРИЯ НЯМА, ВСИЧКО БЕШЕ НА 6. КАКВО НАПРАВИ АРАБАДЖИЕВ ОТ 01.07.2018 Г. ДО МОМЕНТА, ТА ВСИЧКО СЕ ОБЪРНА НА 180 ГРАДУСА И СТАНАХА НАЙ ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ В БЪЛГАРИЯ.
    МОЯ ИЗВОД КАТО ТРЕЗВОМИСЛЕЩ ЧОВЕК Е, ЧЕ МЕЖДУ АРБАДЖИЕВИ И УПРАВЛЯВАЩИТЕ Е ИМАЛО УГОВОРКА ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ГОЛЯМИЯ ПРОЦЕНТ ОТ ПЕЧАЛБАТА И АРАБАДЖИЕВИ, НЕ СА СИ УДЪРЖАЛИ НА ДУМАТА. КОЙТО И КАКВОТО ДА ГОВОРИ, ЗА МЕН ТОВА ГОВОРЯТ ФАКТИТЕ, НА ДРУГО НЕ ВЯРВАМ. ЗА ТОВА И ДНЕС СЕ ИГРАЕ И ВТОРИ СЕЗОН, УДАР ПО СВАТОВЕТЕ ИМ.
    ТЕЗИ ПАРИ НА АРАБАДЖИЕВИ НЕ СА ИЗКАРАНИ С ПОТ, НО И ТОЗИ РЕКЕТ ГОВОРИ МНОГО ЛОШО ЗА УПРАВЛЯВАЩИТЕ В БЪЛГАРИЯ И ЗА САМАТА ДЪРЖАВА!
  • 17 Пасатор

    75 2 Отговор
    Къде е банка "Хеброс"- фалирала, къде е банка "КТБ"- фалирала. Вината е единствено и само в държавния апарат. Ами колко банки фалираха през 90-те! Ами колко изгоряха в тъй наречените пирамиди! Ами колко горят и сега с фирми за бързи кредити! Изключително неадекватно държавно управление от 1989 насам. България е разорена. Окрадена. Опустошена. Обезлюдена. " Не народ, а мърша". Спи народе.
  • 18 JPower

    51 5 Отговор
    БКП ВИНАГИ е управлявала България...но, най-гаден е Боко тиквата... Бкп--- БСП, ГЕРБ, СДС, ДПС...все фирми на комунистите!!! Гад до гад....нямаше никакъв преврат!!! Просто, Бай Тошо го смениха най-алчните и безморални индивида... готови да затрият България за пари!! Шофьор бизнесмен.....е, няма такова животно!! Безмозъчни кукли на конци, дърпани от БКП. Ходете гласувайте, все тая...само с ТРЕПАНЕ на боклуци ще се оправи България!!
  • 19 Тарабойша Хитранов

    47 6 Отговор
    Всички мръсници са от СДС продадоха Лукойл за 1 евро на руснаците, Костов е мангиш чер и миризлив , а всички които се пръкнаха от СДС са лапачи и интересчии днес дори имената им не се помнят от Луджев Бакърджиев и Надежда до Костов Божков и Софиянски

    Коментиран от #20

  • 20 Хитрьо

    54 1 Отговор

    До коментар #19 от "Тарабойша Хитранов":

    Към тях прибавям и акотата от БСП като Румен . ОВЧ еи Р.Петков и олигарсите Гергов и Бенчо и мазния Първанката и джендъра Станишев и модно облеччената Курделия - всички са мискини ли кво беше казал Ботев май маскари
  • 21 Пасатор

    40 1 Отговор
    Народен съд за всички от управленския сектор, от 1989 до сега. Отнемане на имуществото до девето коляно, на тези които не могат да докажат произход на парите. Отнемане, но не в полза на държавата, в полза на Народа, откъдето е заграбено.
  • 22 НОРМАЛНИЯ

    24 11 Отговор
    Без управници България крета 150 год от пияния Фердинанд от кафенето във Виена и плешивия му син и плешивия внук лаком за имоти , които не са били негови та той е мръсен германски син на фашист до диктатора Боко
  • 23 Капитан Петко Войвода

    29 1 Отговор
    ТЕ Погребаха БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #24

  • 24 СЪД

    27 2 Отговор

    До коментар #23 от "Капитан Петко Войвода":

    Направо я заГРОБиха тия продажни измекяри! 😬
  • 25 Не бе пич

    25 0 Отговор

    До коментар #4 от "сноу":

    просто тоя кърлеж не си е платил на Борисов и затова сега ще го е.. отзад. Това е. Службите в БГ са едни рекетьори (или си взимат това, което са дали с лихвите). Жалкото, е че не си изпълняват съвестно задълженията. Ако го правеха, то в БГ 95% от "бизнесмените" щяха да са зад решетките с конфискувано имущество до 9 коляно. Затова народът трябва да иска смяна на системата
  • 26 А онова лекенце

    36 0 Отговор
    Малкия Вълчо, който учил в Лондон, такива като него ще ги пробутват да управляват нашата татковина. Такива боклуци забележетв - ни ги пробутват от 20 години насам.

    Коментиран от #36

  • 27 Алфа Ромео

    11 1 Отговор

    До коментар #13 от "Луд борсук":

    Българина има къса памет, явно е вярно това, този агент чака Бойко да го оправи пък той вожда и той е от тия, лошо ни се пише със такива сънародници....
  • 28 айдуции тиберии тиквун

    10 1 Отговор
    они са от наште ама забувариа да дадат
  • 29 Дидо

    22 1 Отговор
    Присъди ни трябват стига с тези оставки.
  • 30 Пловдивчанин

    42 0 Отговор
    Това за Ветко е така, но Маринела какъв боклук е бедна ви е фантазията. По време на соца тая беше проститутка в Новотел Пловдив, арабския сектор само такава измет я плющеше тая а тя пък за да не я барат от МВР ходеше да им снася информация за клиентите си тогава е била около 20 годишна, дъщеря и Александра е от арабин редовен клиент. Когато Ветко взима захарния комбинат в Пловдив от Илия Павлов, тая го развежда с жена му от която има две деца Владо и Златомира, за да го върже му ражда дете Вълчо младши по прякор Чочо. През това време Ветко вече почва да строи хотели по курортите и тя е плътно до него и се изживява като кралица. След като основа агенция за манекенки, избираше момичета които да обслужват сексуално бизнеспартньорите на Ветко а често и него, тези момичета живеят по хотелите ивзимат заплата, пътуват с тях навсякъде като антураж даже и в чужбина. Личната охрана се избира по външен вид не по качества, може да си най добре обучения охранител, но ако нямаш манекенско излъчване не ставаш. Секретарките също се избират по външен вид от Маринела и имат допълнителни задължения(сексуални) към гостите на Арабаджиеви.
  • 31 можело значи

    26 0 Отговор
    Милионер от милионите на Луканов. А ние лапаме шпек.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Пушката

    24 0 Отговор
    Разстрел за всички
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 гощо

    27 0 Отговор
    Никой няма да влезне в затвора и няма да им бъде отнето нищо в полза на държавата. Нито тия нито оня с винзавода в Карнобат. Просто ще им съберат едни дебели мангизи и това ще е.
  • 36 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    3 2 Отговор

    До коментар #26 от "А онова лекенце":

    То па ветко от тебе чека да лапка пари като му идеш на хотела
  • 37 газо

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "би било хубаво заглавието да е:":

    А дано, ама надали
  • 38 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    16 0 Отговор
    Да не забравяме че именно дс направи ветко и такива като него мултимилионери но като цяло ветко няма нищо защото каквото има дс му го даде и направи така че да има и му разчисти пътя за бизнеса в неговия отрасъл така че дс е в правото си да прави каквото иска с имуществото и парите и ако ветко и тези като него започнат своеволия смъртта ще настъпи много бърже
  • 39 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    17 0 Отговор
    За обикновенните хора са оставени занаяти като бакшиш обущар и баничарница за нещо повече се изисква близки отношения със дс
  • 40 1234

    8 0 Отговор
    Каква е връзката му с Иван Костов,някой сеща ли се?

    Коментиран от #42

  • 41 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Скептик":

    Едни хорица извън България , дето не ги искат в ЕС , ако схващаш какво ти говоря !!!
  • 42 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    4 0 Отговор

    До коментар #40 от "1234":

    Връзката е с много целувки
  • 43 Анонимко

    2 3 Отговор
    Научете се да пишете бе хора, срамота е. Елементарен правопис нямате, а тръгнали да говорите и да хулите другите.
  • 44 Распутин

    11 1 Отговор
    Да се докара веднага този имбецилен боклук-тарикат, барабар с грозната му повлекана и да се обесят както си трябва, на площада. Ето това трябва да се случи. Ще послужи като превенция на останалите ДС боклуци. Само това е решението. Само диващините могат да ни отърват от остатъците на разложилото се соц общество, където всички бяха "равни", но някои бяха по-равни. Разликата спрямо тогава и сега се състои само и единствено в това, че вече никой не твърди, че всички сме равни.
  • 45 незнайко

    5 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: семейство Арабаджиеви се намираше зад граница. ДА И ТАМ ЩЕ СИ ОСТАНЕ !!!
  • 46 Не ново 40

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ново 20":

    Чудно ако не беше едно време с Илия Павлов дали сега щеше да е толкова успял мъж.Наистина ли си толкова прост или си такъв по рождение.Жалкото е че в България е пълно с такива тъпанари като тебе.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове