14 Ноември, 2018 19:01, обновена 14 Ноември, 2018 19:47 6 082 83

Нов протест блокира подход към София и АМ "Люлин" (СНИМКИ)

  • протест-
  • горива-
  • гориво-
  • перник-
  • владая-
  • драгичево

Перничани отново се вдигнаха срещу статуквото

Нов протест блокира подход към София и АМ "Люлин" (СНИМКИ) - 1
Снимка: БТА

Нов протест, стартирал около 18:30 часа, е блокирал движението при входа на София през Драгичево и Владая. Отцепен е пътен възел "Даскалово", както и автомагистрала "Струма".

Днес, както и през останалите няколко дни, перничани настояват за промяна в цените на горивата, по-висок стандарт на живот, оставка на вицепремиера Валери Симеонов, откриване на високоплатени работни места, обявили са се срещу корупцията и разграбването на държавно имущество.

Нов протест блокира подход към София и АМ "Люлин" (СНИМКИ)

Днешният протест е под мотото "Няма спирка до оставката на правителството. Всички заедно за България". Веят се български знамена, а протестиращите скандират "Оставка", "Мафия", "Дайте ни властта".

Не е искано и не е давано разрешение за протеста от община Перник, който се охранява от полиция и жандармерия. Демонстранти заминаха да затворят пътя през Бучино, откъдето е отбито движението.

Нов протест блокира подход към София и АМ "Люлин" (СНИМКИ)

Хората изразяват недоволството си и от увеличението с до 30% на данъка за старите коли, както и от повишаването на цената на задължителната за автомобилите застраховка „Гражданска отговорност“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майстора

    125 20 Отговор
    Увеличението е МНОГО НАД 30%.

    Борисов да се маха!!!
  • 2 Ужас

    121 14 Отговор
    Така се прави пряка демокрация!!! Нищо, че утрепките от парламента си лаят, че е подкрепян от червени бели зелени и народа не иска да му пречат на пътуването!!! Всичка са грабители това е положението и на народа му кипна!
  • 3 Фен

    33 148 Отговор
    Лумпените беснеят... И пречат на нормалните хора да се приберат от работа.

    Коментиран от #8, #9, #31, #42, #72, #83

  • 4 mmмм

    64 5 Отговор
    Ако не наливаме 3 дни ще е по-ефективно
  • 5 Иванов

    115 17 Отговор
    Протести до дупка, та ако ще самият Путин да ги е наредил. Долу Мафията!
  • 6 Мафията

    99 12 Отговор
    Долу Мафията!
  • 7 Азазело

    108 16 Отговор
    Оставка на цялото корумпирано правителство.
    Сринаха България до 4 та национална катастрофа.И съд задължително.

    Коментиран от #12, #22

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 filo

    17 54 Отговор

    До коментар #3 от "Фен":

    Напълно си прав.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 експерт

    51 7 Отговор
    ВСЯКА КОЛА замърсява РАЗЛИЧНО!!!!!

    Както и ВСЕКИ ШОФЬОР КАРА РАЗЛИЧНО!!!!

    За РАЗЛИЧНАТА СКОРОСТ бяха купени КАМЕРИ и ВСЕКИ СИ НОСИ ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ!!!

    Ама за отделяните газове ДАЙТЕ ДА СТРИЖЕМ ВСИЧКИ!!!! Защо не се приеме индивидуалното замерване, и всеки да си носи последствията???? Толкова ли е трудно при 400 000 касови апарата в държавата (които ПЕТ ПЪТИ ВЕЧЕ ЗАДЪЛЖАВАТЕ ФИРМИТЕ ДА КУПУВАТ И СМЕНЯТ!!!) , нивомери на всяка цистерна с гориво (ЗАБЕЛЕЖЕТЕ - ИНДИВИДУАЛЕН ПОДХОД!!!) , пунктовете за ГТП да имат апаратура и бъдат задължени да измерват концентрациите на изгорели газове и да се спират само негодните коли???

    ТОВА Е ДЕМАГОГИЯ, ГЕРБЕРИ, ЛЪЖА И ПРОСТОТИЯ!!! СТАВА ДУМА

    С А М О
    З А
    П А Р И

    СПРЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА!!!!
  • 12 Хадес

    29 4 Отговор

    До коментар #7 от "Азазело":

    Това как ще стане, като следващото пак ще е с участието на същите.Съд няма да има щото дори когато имаше за какво като се сменяха властите резултат не е имало.Друго трябва.Вече сме пазарна икономика но приходите не стигат.Всичко трябва да е насочено към повишаване на икономическия потенциал водещ до по голям вътрешен продукт.Нови технологии и износ.Не с намаление на разходите.Икономията майка на мизерията. Свитите колани ги гледаме.Истината е в тези дето се наричат работодатели да са активни и креативни ,а не работниците да са им виновни

    Коментиран от #18, #20, #21, #33, #73

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 българче

    42 9 Отговор

    До коментар #13 от "Добри":

    А ДРУГИТЕ ДВА МИЛИОНА ИЗБИРАТЕЛИ??????

    Коментиран от #24

  • 15 123

    63 11 Отговор
    Евала Перничани железни сте
  • 16 Пешо

    58 3 Отговор
    Лобизма в полза на застрахователните компаний стана налудно лаком и това го наби дебелия на Боко. Те не се спряха с гаврите : данъци, застраховки, глоби, ток, вода, отопление... Трябва да си много тъп и лаком за да го направиш този автогол.
  • 17 Сашо

    45 5 Отговор
    Абе вие няма ли да разберете най накрая че срещу мафия само с олово се тръгва . На вашите протести ония си го местят в другия крачол .
  • 18 Износът не пълни хазната

    23 2 Отговор

    До коментар #12 от "Хадес":

    Дори напротив! Новите технологии не са решение, защото са скъпи и имат бавна възвращаемост! Не чакай предприемчивост, “ креативност” по три езика и професионален опит за 560 лева!
  • 19 Антон

    65 6 Отговор
    Слабо ме интересува дали бсп или дпс стот отзад. Скъпо ли е? Скъпо е! Повишиха ли цената на горивото? Повишиха! Повишиха ли данъците? Повишиха! Вдигнали ли ГО? Вдигнаха! Кой е на власт? Боко е на власт! Чие решение е това? Решения на правителството е това! На кой е правителствто ? На боце е правителството! Дебила обиди ли майките? Обиди ги! Еми тогава какво ми говорят за бсп, дпс и т.н. Бсп и дпс ли направиха всичко това. Айде банкянския у лево да ходи и да не се връща повече!
  • 20 Много си зле

    6 4 Отговор

    До коментар #12 от "Хадес":

    Най- общо казано! Мантри и клишета! Без икономически реален опит си!
  • 21 Иван Гешев

    42 1 Отговор

    До коментар #12 от "Хадес":

    Истината е да се краде по-малко и да се влагат пари в развитието на икономиката, а не да се строят стадиони в пусти села и други простотии, които с нищо не помагат за повишаване стандарта ни на живот.

    Коментиран от #58

  • 22 Хххх

    28 1 Отговор

    До коментар #7 от "Азазело":

    То съда и прокуратурата те ги държат . Няма как сами да се осъдят . Трепане , трепане - са казали Левски и Ботев , за народните душмани . С тия протести не се ли разбра че нищо няма да стане , само гирултия и си пречим на нас си да се движим по пътищата .
  • 23 Трифонов

    18 31 Отговор
    Как не разбирате!? Искате диктатура. Държавата да ви осигури на всички работа. Тя да е сигурна. Да не могат да ви уволнят. Заплатите да стигат. Да са приблизително еднакви, за да няма гъзари с лъскави коли и пари да ви дразнят. Да не се налага да се бачка твърде много. Да няма конкуренция и съревнование между хората на никакво ниво. Да няма престъпност... или почти да няма... освен тая, която държавата генерира срещу някои "вредни елементи", които своевременно да праща в лагери - политически опоненти, радетели за свобода и демокрация, някои интелектуалци, хомосексуалисти и т.н. "вредители". Цените да са ниски и постоянни и да са определени от държавата със закон. Да има софийско жителство така, че София да не наброява повече от 900 хил. души, а всички да си живеят завинаги там, където са родени и да нямат право да се местят, както си искат. Да има държавно регулирано съдържание на медиите така, че да няма "развращаващи младите" телевизионни програми и предавания и т.н. и т.н. С други думи, искате си онова, дето беше преди 1989г. За младите протестиращи, дето не знаят какво е било преди 1989г., пояснявам - така беше! И Русия беше по-големият брат. Не щете Свобода! За какво ви е?! Изяснете си един път завинаги какво искате. Защото, ако искате свобода и демокрация, те означават свободен избор измежду множество възможности, но нито една от тях не е гарантирана. За да се възползвате от някои от тях - трябва бачкане и съревнование. Едни са първи, други втори, но

    Коментиран от #26, #27, #28, #29

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Аз пък искам Бойко

    11 6 Отговор
    Първо да си изкуса попарата, оправи що надроби и после оставка, за да не останат нещата в сегашния си вид! Не се подвеждайте!
  • 26 Прав си но не съвсем

    21 4 Отговор

    До коментар #23 от "Трифонов":

    Кои хора имат възможности сега? Същите против които говориш! Къде виждаш демокрация и пазарна икономика, у нас? Още си е държавномонополистически капитализъм, Т.е. Социализъм! НЕК, И други подобни обират каймака, предварително!
  • 27 На кое място е България

    12 6 Отговор

    До коментар #23 от "Трифонов":

    По свобода на словото и условия за бизнес! Как заключи, че не искаме свобода? Грешиш!
  • 28 Какво значи диктатура?

    13 5 Отговор

    До коментар #23 от "Трифонов":

    Какви са задълженията, на държавата, относно работата! Тя, държавата, доброволно е поела ангажимент , който не изпълнява!
  • 29 Работи е много,

    11 8 Отговор

    До коментар #23 от "Трифонов":

    Работим, от сутрин, до здрач, но хлябът е малко, но хлябът не стига деца! Факт! Много лижеш и си нагъл!
  • 30 Мишо

    34 10 Отговор
    Свалям ви шапка Пернишки юнаци
  • 31 622

    28 11 Отговор

    До коментар #3 от "Фен":

    Аз мисля, че лумпени можем да наречем тези които искаха оставката на правителството на Орешарски без да му дадат и 100 дни! Аз не познавам човек гласувал за ГЕРБ! Не знам как ги е" спечелил"
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Курнела крадлата !!!!

    8 8 Отговор
    Ох на кака идвам със голямата кошница хи хи хи
  • 35 Толи

    26 8 Отговор
    Никой не може да накара хората да излязат на улицата насила.Писна ни.Кой каквото иска да анализира.Нещо не е наред.Не можем повече да ги търпим.Не можем вече и да гледаме.Подиграха се с най - търпеливите и честни хора.Абсолютни,некадърни мафиоти начело с Валери и тоя ,който не го маха - Борисов.Ама,това е безумие!!!Как да не можеш да уволниш един министър? Тъъъпъъънар С какво ли го държи Валери Б.Б. Трима да разиграват цяла държава.ОСТАВКА!!!
  • 36 Давид

    26 8 Отговор
    Българи , искайте президентска република . Една система винаги работи по добре , когато е най опростена .
  • 37 БСП, Мустака от Белград,

    10 28 Отговор
    Баневи, Ветко Арабаджиеви, Миньо Стайков, Митьо Очите, Бенчо Бенчев и др.подобни социалисти плащат протестите, за да свалят правителството и спасят кожите, бандититр
  • 38 До там ли си стигнал

    3 10 Отговор

    До коментар #33 от "Българин":

    Сам, на себе си да говориш? Умря ли циганката, която те хвалеше?
  • 39 Давид

    24 5 Отговор
    Да унищожим всички партий . Да се борим за един лидер . Президентска република . България 13 века бе първа с тази тактика , само тук на балканите . Да се противопоставим на страните купени от евреи . Ние сме първите , да подкрепим православната вяра .
  • 40 Даниел

    7 6 Отговор
    Що не Протестират утре сутринта между 06:00 - 08:00, по Околовръстното е мазало от тях.
  • 41 ДАААА

    6 20 Отговор
    КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРОПАГАНДИ С КОМУНИСТИЧЕСКИ ЛУМПЕНИ И РУСКИ КОПЕЙКИ !
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Захари

    14 2 Отговор
    С такива вяли и неориентирани протести , правда и свобода не се извоюва . Посоката на протеста е грешна , пречим си на нас си така .
    Посоката да е директна , върху народните душмани трябва . Така само врява се вдига и нищо и ако може друг да си оцапа ръцете и да свърши работата . А в нашата татковина работа има много за вършене и много народни душмани за оправяне .
  • 44 Давид

    14 2 Отговор
    Всички депутати , независимо от коя партия са от една хунта . Хунтата на ДС и националното предателство от към чужди служби . Да изберем президентска република . Тя по лесно се сменя ако не ни изнася . Сайтовете позволяващи коментари целят да ви объркат . Мислете братя , колкото по обикновенно , толкова по смислено .
  • 45 Винкело

    16 3 Отговор
    Другари айдуци!Вие у парламенто и правителството, вие у Кмедствата и Общините,Вие у Агенциите и Министерствата,Вие у Правилните фирми на властта и монополите..до всички Вас:Гответе се Другарки и Другари/все чеда и агенти на БКП и Държавна Сигурност/, гответе се - за народната любофф!Перник леко и нежно щяе Ви подпре с винкело, за да Ви сурвака ..за здраве и берекет!Народа е млад, свободен и гладен..за това което Вие му Откраднахте!Взехте му всичко,обрекохте го на робство и бедна мизерия...и никаква переспектива!Така си го карахте..вече 30лета..Насмукахте се , изпихте кръвчицата им, и краднахте не за две и три поколения, а до безочие.Ще има Сурва - и този фестивал от Перник, ще го усетите със Винкел сурвачки, а след това ще върнете плячкосаното от нас!Днеска е Перник,а утре и в други градове..и тогава ще разберете колко силно Ви обичат хората!
  • 46 Morgoth

    12 22 Отговор
    Господа перничани, искате откриване на високоплатени работни места? Заповядайте в IT бизнеса - места бол, повечето големи фирми търсят хора и имат затруднения в намирането. Заплащането е повече от добро. Е, иска се и малко квалификация, но нали не очаквате многото пари да идват заради сините ви очи? И престанете да пречите на колегите, които са от Перник и които вечер не могат до сред нощите да се приберат след работа. Същата тази работа, която я има, която е високо платена и на която очевидно вас не ви искат. ..... отварям сезона за минусите, почвайте :)

    Коментиран от #48, #49

  • 47 Давид

    17 5 Отговор
    Да свалим всички . Да изберем един лидер . Един цар . Останалите и техните семейства да вкараме в затвора доживот . Да изгоним всички НПО и да напуснем НАТО . Да рекетираме еврейска Европа или да я напуснем и да се върнем към православна Русия . Това е нашия интерес не 200 годишния бардак usa с рошавия сводник Тръмп .

    Коментиран от #63, #74

  • 48 Ти ябълката можел ли

    7 3 Отговор

    До коментар #46 от "Morgoth":

    Да подкараш? Абсолютно сигурно е, че не можеш! IT специялистите са децата на номенклатурата, получаващи незаслужени заплати за нищоправене! За слаби машинописки!
  • 49 Колко патента си регистрирал

    9 1 Отговор

    До коментар #46 от "Morgoth":

    Операторе ? Завиваш гайки и ти. Ама на клавиатурата!
  • 50 Давид

    13 2 Отговор
    Една България , един лидер . Този сайт и още десетки такива рекламират проститутки и работят за мафията . Не им се връзвате . Излизайте и се борете срещу всички депутати и партий . Искайте президентска република за да отрежете достъпа им до пари . Скоро ще пуснем данни за корупция в ДАИ - Монтана . Ние задаваме въпрос ? Има ли служител на име - Любо Котев там и занимава ли се с проституция и дрога под ръководството на висш общински съветник и двамата от Герб с прякор - тачи . Това е въпрос . И пази ли ги ДАНС . Това пак е въпрос ?
  • 51 Торашко

    2 17 Отговор
    Банда платени наркомани, искащи народо управление......
  • 52 Андрей Найденов

    2 10 Отговор
    Току що имах късмета протестите да ме блокират между Перник и София и по точно до село Г.Бучино.От страната на Перник преди блокадата бяха паркирани пет шест коли от любимата на перничани VAG група на средна възраст около и над двайсет години и на една от които се вееше родния трибагреник.След малко като дойде полицията и отвори движението към колите заприиждаха момчета на по 15-17г.загърнати с националния трибагреник това бяха протестиращите сигурно ей тъй спонтанно излезли да блокират движението за час два и да създадат километрични опашки и хаос.И не си мислете че са организирани от една по червена партия,не в никакъв случай и то точно във Перник.Жалка комунистическата интрига,не че Бойко е идеален но от ваз нищо не става освен да крадете и убивате.

    Коментиран от #65, #71

  • 53 Давид

    8 3 Отговор
    ЦРУ създаде наркотиците и проституция , като религия . А хората работещи за тях като Бойко Борисов ги разнесоха по нашата територия . Сега обвиняват хората , които ги употребяват и пълнят техните каси и на ЦРУ за пропагандни войни в грях . Вашите грехове ви настигат , защото това са ваши страхове . Идва келнера и носи сметката , вие ще я платите . Защото вие сте баровците .
  • 54 CYA

    12 0 Отговор
    Към всички които пишат че комунистите са зад протестите, ГРЕШИТЕ, те бсп играят комбина с герб и нямат интерес още да свалят гербаджиите от власт, не още. Всико е изчислено преди години. Мислете бе хора!
  • 55 Хахаха

    4 12 Отговор
    Няма спирка до оставката на правителството. !!!!Верно ли ,бе лумпени???Ами ще стоите на улицата още 2-3 мандата ли?Б.Б веднъж подаде оставка, после я подаде пак!И пак си го избрахте! Трябва ли пак да минаваме,цялата процедура??? Първо разяснете сами на себе си,какво искате, и тогава! щото иначе ,ми идват наум едни квалификации като ... дебили...лош мат'риал и т.н.!

    Коментиран от #56

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Хахаха

    3 3 Отговор

    До коментар #56 от "Да ти се слепят":

    Така, става!Слепват се червата, щото не знаеш какво да ядеш!Филии с мас нагъвай бе ,пък може някой ден да станеш я пожарникар,я премиер!!!
  • 58 гнида

    7 1 Отговор

    До коментар #21 от "Иван Гешев":

    Този процес господине , се нарича усвояване на фондове ... Сегашните много го умеят , с пътища , детски градини , подлези за костенурки и т.н. Дори един елемент плашеше със спиране на санирането .... Авторитарна идилия !
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 патриотъ

    8 2 Отговор
    Странно,но тоя заспал народ май се събуди,ако не сънувам!Дано утре като се събудя,това да не е сън,защото ако се окаже че сънувам,ще се срамувам да се нарека българин!
  • 62 Перник

    4 0 Отговор
    А ти откъде си дошъл у софето сигурно от някое село
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 хихихи

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Хакам го":

    Мале врено са лумпени.Вижте го тоя.
  • 65 Заработваш

    1 1 Отговор

    До коментар #52 от "Андрей Найденов":

    От проекти! Ясно е, че си на хранилка! А осигуровките, на прага, а?
  • 66 Тръмп

    2 8 Отговор
    Некоя банка ми мирише на фалит,щом комунягите толкова драпат за Служебно правителство на Аления Радев!:):):)
  • 67 Тръмп

    4 7 Отговор
    БСП и Радев искат с винкел да дойдат на Власт,щот с редовни избори немат шанс!!!:):):)
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Голям праз

    2 1 Отговор

    До коментар #52 от "Андрей Найденов":

    Не, от ваЗ другарю Найденов нищо не става, вие и другите човекоподобни, ако не сте на хранилка ще умрете от глад.
  • 72 Зайко Байко многознайко

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Фен":

    За такива " фенове", бой, сигурно си на държаена софрица, изедници мръсни. Излезни от колата изпуши цигарка и спокойно чакай.
  • 73 Billy the Kid

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Хадес":

    Ти къде виде пазарна икономика бе хърсев . Или така ти каза цвъки .
  • 74 Billy the Kid

    2 6 Отговор

    До коментар #47 от "Давид":

    Айде чемодана и вакзала иии право на матушка си в пиздата , посетко
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Къде е курск ?????

    3 6 Отговор
    Само им липсват знамената на кочината расия на продажните рубладжии прости
  • 79 Курнела крадлата !!!!

    3 4 Отговор
    Ей прост народ искат пак да ме качът на трона да крада да крада
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Путин

    1 3 Отговор
    Бойко генерале аз ги бия протестиръщите ти какво чакаш
  • 82 Баба Ванга

    0 2 Отговор
    Борисов ке падне кога слънцето изгрее от запад.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове