Last news in Fakti

22 Януари, 2019 14:36, обновена 22 Януари, 2019 15:07 5 591 30

Багери подхванаха и къмпинг "Градина" (СНИМКИ)

  • градина-
  • плаж-
  • багери-
  • изкоп-
  • созопол

От РИОСВ са категорични, че строежът до плажа е законен

Багери подхванаха и къмпинг "Градина" (СНИМКИ) - 1
Снимки: Спас Узунов

Багери разкопават района около плажа на къмпинг "Градина", намиращ се между Черноморец и Созопол. За започването на строителните дейности алармира Спас Узунов от Българската фондация „Биоразнообразие“ по получен сигнал от граждани. Табели, информиращи какво се строи, няма.

„Разкопаване до плажа. Може да се каже, че и върху плажа, защото това е част от бреговата ивица, на която се разполагат каравани и къмпинг – оборудване. Прави се изкоп, вчера беше с дълбочина около 2 – 3 метра. Явно ще се наливат основи, масивна сграда ще бъде. Това, което се вижда на снимките, е отводняване, защото е много близо до морето, водата се просмуква в изкопа и той постоянно се пълни с вода, така че има 3 – 4 помпи там, които постоянно работят, изпомпват вода към морето“, сподели Узунов в интервю пред БНР.

Багери подхванаха и къмпинг "Градина" (СНИМКИ)

От бургаската екоинспекция са категорични, че строителните дейности са законни. Имотът е частен, на площ около 5,5 дка, проведени са екологични процедури. Цитирана от БНР, Детелина Иванова поясни, че във въпросния парцел няма дюни и ще бъдат изградени бар, ресторант, магазини и обслужващ паркинг. Според нея имотът е бил земеделски, със сменено предназначение – за къмпинг.

Багери подхванаха и къмпинг "Градина" (СНИМКИ)
Багери подхванаха и къмпинг "Градина" (СНИМКИ)
Багери подхванаха и къмпинг "Градина" (СНИМКИ)
Багери подхванаха и къмпинг "Градина" (СНИМКИ)

Багери подхванаха и къмпинг "Градина" (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатаната

    38 1 Отговор
    То заразно като грипа бе.
  • 2 Синдикат на Ало Измамниците

    51 3 Отговор
    Да залеем черноморието с бетон от край до край и да се приключва вече!
  • 3 За съжаление

    56 3 Отговор
    За това, на море само в чужбина, съсипаха ни прекрасно море, ненаядни такива боклуци.
  • 4 Мъст

    35 5 Отговор
    Смърт!
  • 5 Щирлиц

    32 3 Отговор
    Ами терените са частни и са спазени всички изисквания на законите,засягащи най-вече екологията !!!Закони писани от,и заплатени с купища пари на видни "природозащитници" ,като Тома Белев и любовницата му,Петко Ковачевци и пр. безскрупулни лицемери!
  • 6 АНАЛлизатор

    11 15 Отговор
    Абе Спасе, абе Узунов, може ли модерен къмпинг без магазин, ресторант, паркинг, тоалетни, бани и т.н.

    Коментиран от #8

  • 7 Българин

    26 4 Отговор
    Сега ще строят, после ще бутат като в Палма де Майорка.Човешката алчност граници няма. На море в чужбина и тези тука да духат супата

    Коментиран от #11

  • 8 смях

    21 4 Отговор

    До коментар #6 от "АНАЛлизатор":

    Не може, но да не се строи в близост до плажа. Какво ти пречи магазини, паркинги, къмпинги, тъговски обекти и тнт да се намират на 200 метра от плажа? Няма да се счупиш от ходене! Към плажа да има пътеки и зеленина, а на плажа един бар и това е. Или дай да направим няколко мола и хотели на плажа, че няма къде другаде?

    Коментиран от #16

  • 9 Бойков

    20 2 Отговор
    Така действа гроб
  • 10 Бай Пешо

    16 3 Отговор
    Перат се едни пари от еврофондовете,къде е министъра на икономиката ,данс ,прокуратура ???
    ААА разследват тези дето бъркат по кофите и отчитат дейност!!!!
    Лятно време тези хотели са празни , а по документация няма места !!!
    До кога бе господа управляващи ще на правите на маймауни.От 5 години ходя в Гърция на море и ми е много добре и спокойно,много от големите играчи продадоха вече своите хотели у нас и строят там.
    Никога повече няма да ме спечелите за клиент!!!
    Там има много незакони хотели които не могат да докацат произхода на средствата с които са построени !!!
  • 11 незнайко

    4 17 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    Като отидете на море в чужбина на палатка ли отсядате ??? Там обаче да отидеш на бар е скъпичко !!! Също не можеш за 1-2 часа да си идеш в къщи и пак да се върнеш на морето !!! Тази чужбина ще ни излезе СОЛЕНА !!! Или щом всички роптаят, защо и Вие да не сте с тях ???
  • 12 Ахмак

    16 2 Отговор
    Гарантирано от ГЕРБ!!!
  • 13 Цацаров

    16 2 Отговор
    Нормално за БГто няма съд няма полиция утре някои ще почне да копа за била и пред народното събрание дори във вашият дом държавата на не ОГРАНИЧЕНИТЕ възможности.
  • 14 Голям Слон

    11 4 Отговор
    Със сигурност са законни. Дали са законосъобразни.. Едва ли.
  • 15 Cls

    8 3 Отговор
    Очакваше се, всяко лято ходим там, и с всяко лято има нови и нови строежи зад самата плажна ивица, изсякоха горичките наоколо и бетона пълзи и завзема нови територии, нищо ново, това е от поне 10 години. Да не говорим каква е мизерия на места, защото ми е правило впечатление, че някои обекти нямат канализация и отпадните води отиват директно в морето.
  • 16 АНАЛлизатор

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "смях":

    Къмпинг се прави до брега. Това е романтиката. Пясък, палатка, каравана, море, бриз-това е къмпинга. Това е чара на къмпинга. Само човек който не е ходил на къмпинг може да твърди, че къмпинг се строи на 200м. и повече от брега.
  • 17 Ай сиктир

    9 2 Отговор
    Алчността е безгранична. Аз както и много други сме избрали Гърция за морска дестинация. Нека строят колкото си искат не ми пука.
  • 18 МОРСКИ

    9 0 Отговор
    Преди нова година и на Иракли бяха изкопали около три метра дълбоки основи, и ударно изливаха огромни количества бетон.
    Даже бяха поставили човек на пътя да следи за навлеци, и отдалече да отпраща случайно попаднали в района граждани.
  • 19 Къмпингуващ

    7 1 Отговор
    Безскрупулни алчни малоумници !!!
  • 20 Irmao

    4 0 Отговор
    Всички, на които им пука от тия дивотии, отдавна ходят в Гърция, така че действайте.
  • 21 Кефа

    3 4 Отговор
    Кефя се че на черноморието се случва нещо,и зелените клошари няма да са там

    Коментиран от #22

  • 22 Xxx

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Кефа":

    Скоро може да няма никой.
  • 23 Бързо

    3 1 Отговор
    Англичаните идват!
  • 24 Иво МОНЧЕВ

    6 1 Отговор
    Застроявайте и унищожавайте..... Така след време никой няма да идва защото няма да има природа и пясък, а бетон и асфалт... Ще ставаме все по-евтина дестинация със нискотарифни туристи/алкохолен туризъм/? Харесва ли ви Банско и Златни пясъци които се превърнаха в градове със презастрояването, а не в курорти както е в Алпите... Да хората ги харесват защото са евтини и е свободия.......
  • 25 Димов

    3 1 Отговор
    Продажните ни печалбари, преработват прекрасното ни черноморие, да е подходящо само за алкохолен туризъм.
  • 26 Гост

    5 1 Отговор
    Браво на герб. Вече не остана място където нормалните хора могат да отидат на плаж без да плащат нищо, както едно време.
  • 27 иванов

    6 1 Отговор
    Безумие. Държавата викат е лош стопанин---пътя към ада е послан с добри намерения.
  • 28 иванов

    1 0 Отговор
    То е ясно че децата ни ще почиват в чужбина за в бъдеще,но също така е ясно че няма да ни простят алчността , бездействието и посредствеността
  • 29 Ахмак

    0 0 Отговор
    Ако се вярва на всички коментиращи,черноморието ни вече е бетонирано на 99% и никакви туристи не искат да идват тук щом не виждат трипръстия дърдавец и блатното кокиче. От друга страна всяко година имаме ръст на приходите от летен туризъм. Ха сега да видим,аз на интернет идиоти ли да вярвам или на данните :)

    Коментиран от #30

  • 30 Боко

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Ахмак":

    Данните са фалшиви....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове