Last news in Fakti

26 Януари, 2019 17:28 3 818 11

Съдия: Вълчо Арабаджиев трябва да бъде освободен

  • вълчо арабаджиев-
  • даниела врачева

Магистрат по едно от най-коментираните дела напоследък се застъпи за подсъдимия

Съдия Даниела Врачева е категорична по казуса с Вълчо Арабаджиев и обяви, че той трябва да бъде освободен. Според нея, прокуратурата разполага само с косвени доказателства. Тя призна, че недоумява как е възможно в досъдебното производство да не е направено нищо за 5 месеца в посока да се представи доказателство.

Заради това Вълчо Арабаджиев трябвало да бъде освободен без каквато и да е мярка за неотклконение. Прокурорът по делото без никаква връзка с процеса изложи фактология, свързана с високите заплати, получавани от родителите на Вълчо Арабджиев в Захарен комбинат - Пловдив - действие, което по никакъв начин не нарушава закона.

След продължилото осем часа заседание на съда, пред Сашо Диков адвокатът на задържания Илиян Василев коментира, че когато има състав от трима съдии има и лице докладчик, който има задължението да проучи много детайлно и обстойно делото.

"Да изготви проект за становище, който трябва да изложи пред останалите съдии и те да се запознаят подробно с него. В делото срещу Вълчо Арабаджиев този докладчик е именно съдия Врачева, която изложи особено мнение. То не беше просто за изменение на задържането, а изобщо за отмяна – за оставяне на Вълчо Арабаджиев, без никаква мярка. Това се прави когато няма дори минимални доказателства, за да бъде задържан", убеден е Василев.

“С другите две съдийки, формиращи мнозинството, не обсъдиха нито едно конкретно доказателство. Отне им шест часа, за да съставят два листа с пълни безсмислици. Това не е правосъдие”, обяснява юристът.

Той е убеден, че 2/3 от тяхното становище беше обосновано на тази медицинска експертиза:

"Очакваха аз да споря с вещите лица. Дай боже да се случи някой честен професионалист, като Врачева да попадне в състава и да формират мнозинство. Само че нея ще я смачкат. Зрънце останаха хората в съда, които застават с името си, заявяват становища и ги защитават", твърди Илиян Василев.

Той не изключва да последва атака срещу Врачева заради позицията, която е изразила: "Утре ще прочетете по някои сайтове колко скандална е съдия Врачева, колко скандален е адвокат Василев и как защитават бандити и това ще формира общественото мнение и никой няма да се интересува какви са доказателствата. Никой!"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Темида Бугарска

    18 0 Отговор
    Безродни, продажни съдии и съдийчета в АДА ще гниете рано или късно.Е ви либерално капиталистическо правосъдие на БОКО ,ЦОКО и Сопола, пардон Сокола.
  • 2 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    8 2 Отговор
    Наи ефективната съдебна система е в северна корея хахахаха заставш лице в лице с оръдието и нема 6 5 хаха
  • 3 аз собствено

    20 0 Отговор
    още от 1990 знам,че на ТЕРИТОРИЯ някоога наричана България- няма не само правосъдие-няма и държавност!!
  • 4 Вълкан

    7 1 Отговор
    Да го бяхте кръстили Вълкодав.
  • 5 Вълчоо

    3 3 Отговор
    Искам да купя самолет на мама !! Нааа Мааммааа
  • 6 гост

    3 5 Отговор
    А, това не ме очудва. Един случай знам във Козлодуй, излиза циганина и се признава за виновен, адвоката му пледира виновен, обвинението пледира виновен, а съдийката, която вече е магистрат, казва невинен. След известно време решава, че все пак е виновен, вкарват го в затвора и след няколко дена го пускат за почивните дни да си отиде вкъщи, като той никога повече не се връща и никой не го търси. Този циганин е тартор в региона. Бащата на съдийката ходи да се договаря като хванат някой циганин колко пари ще получат, ако го измъкнат и така семейно вадят циганите от затвора. Заради неизпълнение на тези дейности съдийката е била оставяна гола на центъра на селото, за назидание от недоволни цигани. Така че тази магистратка да твърди, че мама и тате точили милиони, а синчето било чисто и невинно, хайде де.

    Коментиран от #10

  • 7 Киро

    3 3 Отговор
    Този съдия си осигори доживотно безплатно спане в този хотел.Хитро съдийчи ще излезне.
  • 8 Триумвиратът на БГ

    9 0 Отговор
    Малкия Вълчо ще стои в ареста като гаранция, докато текат преговорите с Арабаджиеви... ДП иска японския хотел, прокурорите също искат по някое милионче, всеки по веригата иска дял ;) Като се постигне споразумение всички обвинения ще отпаднат, Вълчо го пускат заедно с другите задържани, техните си идват в БГ и ще са с чисти досиета вече макар и олекнали с не малка част от империята си. Същото става в момента и с Миню Стайков и Баневи. Държавен рекет в руски стил, те така се прави в БГ ;))

    Коментиран от #9

  • 9 хотелиера

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Триумвиратът на БГ":

    Брендо е собственика на хотела ,затова не става далаверата,
    иначе един хотел, бълха го ухапала Ветко, иначе какво да тормозят Вълчо , взел и събрал оборота и на мен да ми каже тате и аз ще го събера.Тук Гешев и Цацаров да отговарят защо и как.
    Свинята Пеевски тук е никой, търси други ,като Бойко Доганов и
    онези от Пещерата ...те са му душманите.
  • 10 Бачо Киро

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Май четенето е трудно, а? Къде прочете да казва, че е невинен? Каза, че скапаната прокуратура няма доказателства и с месеци не прави и представя нищо. Де факто държат сина незаконно, а и на слепите е ясно, че е заложник. Става въпрос за работата на корумпираната и некадърна съдебна система, никъде не е споменато дори, че е невинен. И е абсолютно вярно, дори се учудвам, че има още хора работещи в системата, които да говорят.
    Отделно от всичко съм абсолютно сигурен, че доказателства има бол, но засягат и други "герои" от прехода и съответно не е желателно да се оповестяват.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове