Last news in Fakti

28 Януари, 2019 19:30 4 252 7

Открили издирвания от Интерпол Стайков в леглото му

  • стайко стайков-
  • миню стайков

В момента наследникът на винения бос е в "Пирогов" с травма на главата

Открили издирвания от Интерпол Стайков в леглото му - 1

Държавата отново е по бели гащи. Оказа се, че издирваният от миналия септември от Интерпол син на арестувания бос Миню Стайков - Стайко Стайков, е намерен в леглото си у дома!

Стайко Стайков твърди, че е бил отвлечен и бит от непознати.

В момента наследникът на винения бос е в "Пирогов" с травма на главата.

Мъжът е откаран в болницата от екип на Спешната помощ с лекар Слави Тодоров, който обясни ситуацията.

"Около 09.15 часа тазисутрин получихме адрес за мъж около 30-годишна възраст с травма на главата, паднал пред дома си. Намерихме мъж, който беше в къщата си, в леглото, не беше много адекватен. Имаше травма на главата и имах съмнение за комоцио. Затова по най-бързия начин оправихме нещата и уредихме транспорт до "Пирогов", каза д-р Тодоров пред БНР.

"Получен е сигнал за човек в безпомощно състояние, който се намира на паркинг. Към мястото е тръгнал екип на спешна помощ и е изчакан от човека, който е подал сигнала. Той ги е отвел до къща, където Стайко Стайков е прегледан".

Това съобщи на извънреден брифинг и главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.
„Лекарите са го намерили в леглото и са го закарали в Пирогов. След като е закаран в болницата, в СДВР е подаден сигнал, че същият е бил отвлечен. Това става ясно от думите му при първоначалните прегледи. Казал е, че е отвлечен. Сигналът е подаден от близък приятел в 9:12 часа”, обясни още комисар Иванов, без да даде обяснения как така издирван от Интерпол е намерен в леглото си в къщи.

От думите на комисар Иванов стана ясно още, че снощи между 20 и 21 часа такси е откарало Стайков до един от адресите, на които пребивава, след което е бил поет от охранителите си.

"Бил е прегледан от лекар. Ние не сме били уведомени по никакъв начин. От началото на септември той е обявен за издирване. Не сме имали сигнал отникъде за някакви неправомерни действия спрямо него. Близките му твърдят, че от времето, когато е обявен за издирване, не са имали контакт с него. През това време са проведени много оперативни мероприятия за установяване на местонахождението му”, поясни главният секретар на МВР.

"Това, че е бил отвлечен са неговите твърдения, тепърва предстоят беседи с много хора. Нямаме информация за извършено отвличане до този момент, не казвам, че не е ставало, а, че ние нямаме такива данни. Абсолютно всичко проверяваме- от автомобилите му до близките му. Когато той е обявен за издирване, е бил обявен първо в България, после с европейска заповед за арест. Няма как да ви кажа дали сме имали данни дали е бил в България или в чужбина”, каза още главният секретар на МВР.

„Имал е рана на главата, която е била обработена и защитена, а другите рани са повърхностни, каза главния секретар на МВР. Знаем, че такси го е оставило пред тях снощи от проведените беседи. Трябва да проверим и адреса, от който е взет. Може много неща да се твърдят, но докато не го проверим, или докажем, няма как да сме сигурни. Вчера е подписал молба, че е готов да съдейства на полицията. Точно преди нападението е входираната молба, в която пише, че вчера, 27 януари е разбрал, че е издирван и е готов да съдейства. Адвоката и родителите не са споменавали, че е имало отвличане”, допълни прокурор Ангел Кънев.

Проговори и адвокатът на Стайко Стайков за "отвличането и побоя" на клиента му: „Нямаме информация за извършено отвличане. Не знаем дали за него е плащан откуп. Лекарят, който го е прегледал, е установен. На по-късен етап ще разговаряме с него”, каза още главен секретар Ивайло Иванов.

"Имал е рана на главата. Другите травми – охлузвания. Таксито е спряло пред тях и го е оставило. Не е бил изхвърлян от колата", съобщи още главният секретар на МВР.

Припомняме, че собственикът на "Винпром - Карнобат" Миню Стайков е обвинен, че е ръководител на организирана престъпна група за производство на цигари без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари. В ареста е от три месеца, заедно с още двама души.

Синът му Стайко Стайков се издирва от 6-и септември миналата година с европейска заповед за арест и с червена бюлетина.

Останалите в ареста са синът на кмета на Карнобат - Иван Димитров и Белун Хазърбашанов, брат на съпругата на Стайков. Алкохолният бос има и самостоятелно обвинение за укриване на близо 1 милион лева от данъци. Спецпрокуратурата твърди, че се работи и по линия - измами с евросредства.

Ден след задържането на част от групата наблюдаващият прокурор по делото Ангел Кънев обяви, че Стайко Стайков се издирва с европейска заповед за арест, а в началото на октомври снимката на 29-годишния мъж се появи и на страницата на Интерпол.

Според неофициална информация Стайков - младши е правел опити да се свърже с представители на спецпрокуратурата, предава националното радио. Твърди се, че чрез адвокат е заявил готовност за сътрудничество. Дали това е така, все още не е ясно, защото официален коментар от държавното обвинение няма.

Прокуратурата обяви, че ще иска постоянен арест на Стайко Стайков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сиро

    20 0 Отговор
    Човека е бил в грипна ваканция а лошите милиционери го тормозят.
  • 2 Анти седераст

    28 1 Отговор
    Сега гербавите ще му вземат всичко плюс бизнеса и ще обявят пред добитъка, че акцията е успешна.
  • 3 Голям прос

    22 0 Отговор
    Леле, каква полиция, една тъпа мутра не могат да открият
  • 4 Атанасов

    17 0 Отговор
    "Не били компютри, а компоти. И не сме ги изнесли, а са ни ги върнали".
    В мътна вода лесно се лови риба...
  • 5 Mорук

    19 0 Отговор
    Ако искате да избягате от закона ,просто си стойте у вас,и внимавайте да не ви пребият заключете се 😁😁😁😁😁
  • 6 Клюкар

    6 0 Отговор
    Хахаха,имаше едно време един филм,Горещ Ветър. Шурда викаше Лелеее, и се държеше за главата .
  • 7 Гошо

    1 0 Отговор
    Добре че съм близо до мол та ако ми стане нещо жената да викне линейката на паркинга и после да наминат към нас! Предполагам, че тва е поредната журналистическа итерпретация та да е интересно!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове