26 Март, 2019 09:17 16 418 63

Клиентка: Предлагаха ми апартамент на етажа на Цачева за 1800-1900 евро на кв.м.

  • артекс-
  • цветан цветанов-
  • блок-
  • букви

В самата оферта цените са "на зелено", без ДДС, към месец септември 2016-а година, когато сградата все още не е построена

Клиентка: Предлагаха ми апартамент на етажа на Цачева за 1800-1900 евро на кв.м. - 1

Потенциална клиентка е търсила да купи апартамент на етаж 7 в сградата в кв."Изток", където е разположен апартаментът на Цецка Цачева, която подаде оставка като правосъден министър. Според оферта, показана от bTV, апартаментите на 7-мия етаж с ДДС струват между 2160 и 2280 евро на квадратен метър, на фона на под 700 евро, платени от Цачева за имот на същия етаж, с по-добро изложение и гараж. Най-евтините апартаменти са по 1300 евро без ДДС на първи етаж, много по-малки по размер.

В самата оферта цените са "на зелено", без ДДС, към месец септември 2016-а година, когато сградата все още не е построена.

Анонимно клиентката,която през 2016 г. е направила запитване, казва за Би Ти Ви: "На седмия етаж, цените бяха непосилни за нас. Варираха между 1800 и 1900 на квадрат без ДДС. Гаражите бяха около 450 евро на квадрат или около 20 хил. евро за гараж, без ДДС. В момента, в който стана скандалът, ми стана даже смешно, защото знаех какви са реалните цени, не само на тази фирма, но и на другите фирми, които строят ново строителство, цените са над 2000 евро с ДДС, стигат и до 3 000", разказа клиентът. През 2016 г. апартаментът на Цачева не се е предлагал на пазара, показала още проверката.

Три пъти по-евтино е платил за жилището си в кв. Изток и зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов, показа друга проверка на бТВ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много мръсно

    54 13 Отговор
    Племе са булгарашите
  • 2 Ото

    85 4 Отговор
    Е много ясно. Все пак някой трябва да покрие разликата до реалната цена на тарикатчетата.
  • 3 Иван

    108 6 Отговор
    И малките деца разбраха че има схема

    Коментиран от #5, #42

  • 4 Бравос

    79 5 Отговор
    Общежитие си направиха, интересно къде провеждат събранията на блока и по колко пари събират за чистачка и асансьора на Цецо.
  • 5 Пеца

    68 5 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Всички разбрахме, но наглото е да гледаме как се обясняване, че всичко е законно!!!
  • 6 бббббб

    79 5 Отговор
    Жилищата са си проектирани и строени специално за елита на властта.Пък Боко нека се пави ,че незнае нищо.
  • 7 мнооого празни приказки

    13 75 Отговор
    Цената е такава на която си стиснат ръцете продавача и купувача Единия предлага другия се съгласява

    Коментиран от #21, #54

  • 8 Тоз блок

    48 9 Отговор
    Трябва да бъде сриинат. И готово. Няма апартамент няма проблем.
  • 9 гост

    73 4 Отговор
    Физкултурникът се бие в гърдите, че били нападки, но дали ще има един, който да му повярва, че отива и си купува ей така, на тройно по-ниска цена спрямо другите хорица. Не да се съгласи с него по политически причини, а да му повярва. Тогава този индивид способен да договаря толкова ниски цени е най-подходящ за министерството на икономиката, за да предава своите феноменални знания, с които постига завидно ниски цени и то в рамките на закона. Направо е виц.
  • 10 Будалата

    60 5 Отговор
    Има още не разбрали че става дума за ДАЛАВЕРА. Това е ГРОБ но не само в София. Повсеместно се блажат. Назначават се послушни КАЛИНКИ. Отврат.
  • 11 Бай Хой

    30 6 Отговор
    Мдам Бойко ще плаче - неговите верни дрОгари Янките май му резнаха крилцата. Вече явно няма да е едноличен вожд на племето Чалгари, ще трябва да дели с някой баницата. Са ако възродят СДС и си станат гаджета фърлям си Комунистическата книжка и ставам върл СеДеСар, ГЕРБаджия и Левскар. А дано, време ми е и аз да стана Человек, син на Република Чалгария !!!
  • 12 Бесен

    41 5 Отговор
    Белким това е началото на края!
  • 13 Фирмата строител

    53 5 Отговор
    За членове на партия ГРОБ има промо цени от 200 евро на квадрат Срещу замяна с разрешителни и поправки в закона , разбира се !
  • 14 Импексова

    16 24 Отговор
    питайте Милиончева как се прави Офшорки му е майката Те са ключът към успеха

    Коментиран от #16

  • 15 Зидаро-кофражист

    40 6 Отговор
    Има си една хубава българска дума и тя е РУШВЕТ ЗА Цецо и приятели!

    Коментиран от #33

  • 16 Нагазадзе

    29 8 Отговор

    До коментар #14 от "Импексова":

    Питай Плевньо за офшорките.
  • 17 Такива

    24 4 Отговор
    Луксозни блокове не са строени за бедните. Там са най големите мутри , шефчета и връзкати на политици и там си из целия град. Ти беден никога няма да го видиш в такъв блок. Сега ви е ясно. Че в такива блокове живеят най богатите на града.
  • 18 Владо

    34 2 Отговор
    Предлагам на Цветанов, Цачева и всички техни съседи с властнически функции да ги отърва от тоя тормоз. Службиците и авторитета ви изгоряха за по един апартамент. Продайте ми апартаментите си на 700 евро на квадрат и да се свършва с тая одисея, с това хулене и да се очистите най-накрая. Ще направите малко печалба, пък като минат изборите ще си купите нови
  • 19 анонимен

    14 2 Отговор
    Най изпадналата комунистическа държава...
    по света хората заселват и пари дават, тук плащаш...
    5 ет. блок да имаш излизаш и си част от мизерията.
  • 20 Batushka

    21 4 Отговор
    Гледали ли сте сериала Новите съседи?
  • 21 падналия ангел

    33 4 Отговор

    До коментар #7 от "мнооого празни приказки":

    Само дето в конкретния случай забравяш една малка, незначителна подробност-купувача, променя закон с който улеснява и подпомага продавача. И с тази незначителна подробност попадаш под ударите на НК, защото с тези си действия осъществяваш фактическия състав на едно престъпно деяние. Кое е то? Разрови се в НК и ще видиш!

    Коментиран от #46

  • 22 Най-голям

    43 1 Отговор
    Най-голям тарикат е така нареченият Влади Горанов, който е получил много скъп апартамент, без да плаща.

    Коментиран от #30, #39

  • 23 Гост

    12 5 Отговор
    Добре де, това на всички ни е ясно, както е ясно, че никой не може д докаже точно колко е платила. За нашите съмнение, жената подаде оставка, по данъчна декларация всичко и е точно, така че няма за какво да се захванем, така че въпроса е приключил. Питам аз, за Цветанов кога ще приключи? Кога и той ще подаде оставка?
  • 24 533

    13 5 Отговор
    При тези цени вместо един апартамент от 100кв човек може да си купи две прилични къщи в Ливърпул.

    Коментиран от #40

  • 25 анонимен

    3 3 Отговор
    Да се подмажеш на шефа та да се
    облажиш- комунистическа поговорка.
    Тук шефа е народа. И от народа управници се поставят.
  • 26 анонимен

    15 1 Отговор
    в Флорида 4 къщи с по 3 стаи да си е купил..
  • 27 bri

    8 18 Отговор
    Много е компетентна тази клиентка.Не съм адвокат на никой,но съм инженер пък и в момента се занимавам с недвижими имоти.Те,че строителите се оляха/аз смятам и не го докарвам никак/за цените на които продават,но не всяка стр. ф-ма строи добре и не всяка дава добри обещетения на собствениците които имат апетитни парцели, така,че има ф-м които строят на близо и цените не са като на Артекс. Видяла жабата,че конят вдига крак за да го подковат и тя вдигнала своя така,че всезнайката ваша зрителка да не манипулира с Ваша помощ аудиторията.Все още в тази страна са останали мислещи хора и не се доверяват на брътвежите на журналистите/за да си изкарат заплатите/без да проверят пазара ,но от хора знаещи и компетентни.

    Коментиран от #31

  • 28 куха лейка

    10 7 Отговор
    Българите - крадливо,лъжливо и завистливо племе,което си заслужава съдбата !!!!

    Коментиран от #29

  • 29 Све

    6 5 Отговор

    До коментар #28 от "куха лейка":

    ДОБРЕ СИ СЕ НАЗВАЛ
  • 30 Све

    18 1 Отговор

    До коментар #22 от "Най-голям":

    Горанов го е купил на чуждо име за да не доказва произход на парите. Всички го знаят
  • 31 Трифонов

    8 16 Отговор

    До коментар #27 от "bri":

    Не 3000, не 2000, не 1000, не 700... 70 евро на квадрат не давам за недвижим имот. Не в тъпата София, никъде не давам! На 70 ще пукна (ако извадя късмет и доживея въобще до толкова). Голямата част от парите, които печеля - за образованието на детето. Да живее където иска, да работи каквото иска и да печели колкото може повече. И много ми става и тъжно, но и смешно... като спра лъскавата си кола и изръся поредната засукана ковра (която може да изсмуче топче за пинг-понг през 20 метров градински маркуч) в някой курорт - изглеждащ образцово и с 10 години по-млад от връстниците си, а нещастникът с наднормено тегло и с "разумната си, бюджетна сапунерка", изръси две идиотчета и една намръщена крава, и помъкне гърнета, кофички и лопатки, пояси и други боклуци и пъхтейки ги помъкне към плажа и поредния скучен и неудовлетворителен ден, и минавайки край мен, ме погледне едновременно със злоба и завист. А някой ще ми отговори: "Да, ама като остарееш, той ще има семейство, което да се събере край него на Коледа, а ти ще си сам." Е, едва ли ще стане така. Децата му, вероятно, ще са слуги в чужбина, кравата ще е още по-грозна, зла и намръщена, а аз вероятно ще пукна край някоя камина с червило по оная си работа... Нещастният аз!!!
  • 32 Bubbles

    10 4 Отговор
    Даааа беееее 2000 евро на квадрат за кутийка в Изток, тия нещо не са си пили лекарствата ми се струва!
  • 33 Bubbles

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "Зидаро-кофражист":

    Абе РУШФЕТ е леко турска думичка ама иначе си прав.
  • 34 анонимен

    3 3 Отговор
    за тая кочина трябва на ме да ми плащат мин. 20 000 евро/мес. + застраховка живот при погребана колония с прости и алчни роби.
  • 35 Цеца

    4 3 Отговор
    Далавера, далавера, всичко е полит-вериш.
  • 36 Киро

    12 3 Отговор
    без бунтове и насилие гнилата ни държавица нема да се оправи.
  • 37 Фатих Мехмед

    5 10 Отговор
    Са видите ли що са ви колили турците щот сте много свет затва😂😂😂😂😂
  • 38 Гнида

    12 3 Отговор
    Помислете 10 години какво са правили !
  • 39 Ехей

    7 1 Отговор

    До коментар #22 от "Най-голям":

    Така е а от хората дерат 3 кожи.
  • 40 Гръб

    3 4 Отговор

    До коментар #24 от "533":

    Те отдавна имат по няколко в англия
  • 41 FOW

    8 4 Отговор
    В 21 век бай ганьовци да управляват държавата е тъжно.ТЪЖНО за стотиците загинали, дали живота си за тази страна.Тъжно за стотиците жертви на безкрайния ни преход- репресирани от БГ демокрацията . Къде са репресираните от комунизма да кажат нещо по този въпрос???
    Обличат народни носии и ходят по събори(напр в златоград) а после въртят схеми за милиони а на пенсионерите им обещават видите ли по 40 лв а ние да събираме капачки за кувьози
  • 42 Много прост народ

    14 8 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Няма схема, просто си тъп и не разбираш нищо!
    Те са си ги взели на реалната цена, просто документално сделката се прави на данъчна оценка, спестяват на клиента нот. такси а на фирмата данъци, елементарно е, ама Българина търси под вола теле! Що не видиш на БСП-то членовете в какви къщи живеят всичките за по милиони, що не ги видиш че всички имат фотоволтайчни паркове, всички от БСП-то са в бизнеса с зелена енвргия, дали е случайно а? БСП-то раграби Държавата те за апартамента на Цвъки взели да се разправят, баси смеха:-)

    Коментиран от #44

  • 43 Псевдо

    6 1 Отговор
    Ей,гоУемо разкритие!!!!!!!
  • 44 Иван

    7 5 Отговор

    До коментар #42 от "Много прост народ":

    200% че и тези пари/600евро,м2/ фирмата му ги връща но нали трябва да мине сделката под някаква форма и редно ли е фирмата да ощетява държавата с ддс с по малка цена ??? Ти понеже си много умен затова се опитваш да защитиш 100% крадци!!!

    Коментиран от #45

  • 45 Честния

    7 4 Отговор

    До коментар #44 от "Иван":

    Тъпунгер ако ти можеш да спестиш пари независимо дали си клиента или продавача, сигурно няма да искаш да спестиш щот си много честен, или щон не си виждал на куп повече от 2лв.! И аз да бях във власта щяш да се възползвам, няма Българин които ако има възможност да направи далавера и да не я направи, ако има такъв то той не е добре с главата, живота е един няма рестарт и няма да се преродиш, така че ако можеш да живееш по добре го направи:-)
  • 46 Диамантената ръка

    5 2 Отговор

    До коментар #21 от "падналия ангел":

    Народното събрание е колективен орган, депутатите не носят наказателна отговорност за предложения и гласувания. Няма престъпление по НК.
  • 47 Диамантената ръка

    3 3 Отговор
    Абе дали с тия цени 3000 евро км.м., не става въпрос за пране на пари? Я гледайте сериала OZARK и пак ще си говорим?
  • 48 Бат Мишо

    3 5 Отговор
    ако щеш си пиши къщата 1 лев в нот акт НИЩО не спестяваш щото нот такси са върху данъчната оценка без която няма сделка. Лично търсих апартамент в Изгрев - е оная сграда до общината до паркинга и ми обявиха на ЗЕЛЕНО 2100 ЕВЪРЧОКА - при положение че сградата беше на етап ДУПКА В ЗЕМЯТА И изнасяха парчотиите от съборената къща 2016 май месец

    Коментиран от #50

  • 49 Пен пекин

    3 2 Отговор
    Абе, защо никой не ги пита тия откъде ги извадиха тия чували с ЕВРА.
  • 50 Диамантената ръка

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Бат Мишо":

    Саво дето данъчната оценка е много по-ниска от пазарната цена, така че спестяването е доста.

    Коментиран от #51

  • 51 lawman

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Диамантената ръка":

    И това незаконно ли е?

    Коментиран от #58

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 БЪЛГАРИН

    1 4 Отговор
    .....не хвърляйте камъни! ... просто ми кажете , кой от вас когато е купувал движимо или недвижимо имущество е заявявал реална цена пред нотариус?......ееееее тогава всички сте под ножа!
  • 54 hmhmhm

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "мнооого празни приказки":

    наистина ли мислиш така? В този случай? Я пак си размърдай мозъчето.
  • 55 купувач

    5 0 Отговор

    До коментар #52 от "сериозен":

    Рядко си позволявам да коментирам, но цените на Артекс са точно като обявените в статията. Октомври 2016та бях в офиса им и разговарях с г-н Козумали за бъдещата им(тогава) сграда на мястото на сервиз "Изток". Цените започваха от 1100 евро/м2, за всеки етаж нагоре +100 евро. И това около месец преди да имат разрешително за строеж! Още тогава сградата беше разпродадена на 40-50% и ми обясняваха кои 'известни' личности вече са купили - съдии, прокурори, един-двама журналисти от национални медии... всеки да си прави изводите сам, аз го направих за мен.
  • 56 Георги

    6 0 Отговор
    Дали някога ще се отървем от тази напаст ГЕРБ ? Пладнешки разбойници и крадци !
  • 57 нов

    1 0 Отговор
    Мисля,че по лесно ще бъде да огласят тези от кабинета на г-н Борисов, които не са се уредили с апартаментчета......!!! Просто няма такива, то не са министри , заместници, кумове и т.н.......
    Г-н Борисов, извинете се публично на народа и хвърляйте пешкира както вече Ви посъветваха!!! Така поне ще излезете с чест от власта...../ според мен поне /!
  • 58 христо

    0 1 Отговор

    До коментар #51 от "lawman":

    За такава работа осъдиха един познат!Дадоха му 3 години но се намериха свидетели че са дадени пари под масата какъвто е случаят!
  • 59 Цецо и Цецка

    1 1 Отговор
    Ще се говори още малко и после нищо Цецка е сърдита и се мести на друга позиция да краде ние балъците да му мислим кадето влачим за стотинки цалата система е да го духат бедните
  • 60 смях

    5 1 Отговор
    Голям смях пада с коментарите тук ...
    В статиите за цените на имотите, масово се пише , какъв балон били имотите в София, как не стрували повече от 500 евро, как всеки момент цените ще се сринат...
    А когато мама Цецка дала 700 евро за квадрат, се пише, че купила за без пари, как имотите реално стрували по 2 хиляди евро в София.
    Пълен смях
  • 61 Пишман икономист

    1 0 Отговор
    Фактолози, такова понятие като "реална цена" не съществува. Реална е само себестойността на даден продукт, защото се знае колко пари са изразходвани за производството му. Реална е тази, на която се продава една вещ, независимо от стойността й. Как Ви се струва един Плимут в блестящо състояние от 60-те години за 199 000 долара? Реална ли е тази цена? Реална ще стане когато някой маняк ги даде, за да го притежава в колекцията си. Анадънму, би казал етническият турчин, който иска да променя Конституцията.
  • 62 Един

    2 1 Отговор
    Здраве желаем господа Червени /тролчета / само във коментаторите ли стойте кой ви заповяда ДРУГАРКАТА ЧЕРВЕНА ОТ БУНАРДЖИКА ... мирно стройте се казва и пишете упреци ? но да не стане пак 96 година от глад да се мре ...ЧЕРВЕНО Н...И..К..О..Г..А..
  • 63 Джон Ленин

    1 1 Отговор
    ДО ПОТЕНЦИАЛНАТА КЛИЕНТКА ....... КАКО , КОЛКО ПАРИ ТИ ПРЕДЛОЖИХА ОТ БКП/БСП ЗА ТАЗИ ЛЪЖЛИВА НОВИНА ???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове