8 Април, 2019 17:14 21 039 20

Дъщерята на Арабаджиеви изчезна

  • арабаджиеви-
  • александра арабаджиева

Александра трудно преживявала задържането на родителите си и на по-малкия си брат Вълчо

Малката дъщеря на Ветко и Маринела Арабаджиеви се е изпарила, коментират близки до фамилията. Александра Арабаджиева не отговаряла на телефона си и изтрила всички свои профили в модерните социални мрежи през последната седмица. Щерката на олигарсите не се била появявала и в столичния им хотел „Маринела“, където има свой офис, който обичайно посещавала всеки ден, съобщи struma.bg.

Александра трудно преживявала задържането на родителите си и на по-малкия си брат Вълчо, който месеци наред търка нара в столичния арест. Заради мерки за сигурност тя нямала абсолютно никакъв контакт с майка си и баща си и неведението я довело до тежка нервна криза.

Припомняме, че белезниците щракнаха за олигарсите Арабаджиеви на 7 март тази година в испанския курортен град Кабрера де Мар заради обвинения за данъчни престъпления и пране на пари. Хотелиерите бяха хванати в къщата на Георги Семерджиев, известен в ъндърграунда като Жоро Шопа, сочен за дясна ръка на „кокаиновия крал“ Евелин Банев-Брендо.

Според законите в Испания Арабаджиеви трябвало да бъдат настанени в център за задържане на чужденци, където да изчакат екстрадицията си у нас, за която все още няма точно информация кога ще се случи, но би следвало да е в рамките на два месеца. Ветко и Маринела Арабаджиеви бяха обявени за издирване по света и у нас в края на август миналата година. Обвинени са задочно за пране на пари и данъчни престъпления в особено големи размери.

Кошмарът за тях започна с акция на прокуратурата в хотелите на фамилията „Маринела“ в София и „Марица“ в Пловдив, където бяха открити и иззети над 10 млн. лева, натъпкани в кутии за обувки, куфари и сейфове. Тогава те извадиха късмет, тъй като бяха на почивка в Сен Тропе и следите им бяха изгубени от разследващите. В ареста още от лятото обаче са синът им Вълчо Арабаджиев и две от счетоводителките им. Интерпол официално тръгна по петите на хотелиерите на 19 декември. Тогава снимките им бяха качени в международната система за издирвани престъпници. Предстои испански съд да прецени дали да предаде на българските власти олигарсите.

При положителен отговор Ветко и Маринела Арабаджиеви ще бъдат екстрадирани у нас и задържани за 72 часа, след което прокуратурата ще поиска постоянния им арест. В момента се твърди, че те се намират в прословутия център за задържане на чужденци „Зона Франка“, намиращ се в близост до Барселона. За него испанската преса съобщава, че е по-страшен от всеки затвор в страната. Нечовешки условия на живот, липса на медицински персонал, редица бунтове и смъртни случаи – така е описван центърът „Зона Франка“ от хора, които са го посещавали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цар вълчо

    21 7 Отговор
    Похитена от извънземен звездолет😂😂😂😂😂😂😂😂 аре па бащата вълчан има звездолет 😂😂😂😂😂
  • 2 дим да я няма

    48 4 Отговор
    Интересното е, че точно щерката обявиха, че била управител на повечето фирми, а странно прибраха само брат й, а нея не ? Дали не е била назначена за "преговаряща" ?
  • 3 баси

    53 2 Отговор
    Баси магьосниците са тия журналя. Хем не знаят къде е хем знаят в какви кризи е и кога последно си е бръснала краката.
  • 4 Бх тоз шофер у живково

    27 4 Отговор
    Бах тоя хотел 😂😂😂😂😂 прави бюжетпколкото африканския континент😂😂😂😂😂
  • 5 Бат Вал

    33 11 Отговор
    Ако прехвърлят хотелите си на лакомия за имоти простак-физкултурник, тутакси ще излязат от ареста! То това е целта за арестите на бизнесмени, за им се вземат имотите и парите, не само на Арабаджиеви, но и на Стайкови, и т. н...

    Коментиран от #14, #15

  • 6 гост

    19 7 Отговор
    Александра ,Александраааа ела на гости в родния си град и аз ще те утеша едно хубаво...После ще искаш и още !!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 уууууууууууууу

    33 4 Отговор
    Ма кога краде парите и яде кифтетата , тогава немаше нервна криза,а? Вашта майка изроди ненаситни, в Ада ще гниете.Ка па няма един нормално забогатял българин- без кражби и далавери?
  • 10 Mорук

    5 8 Отговор
    Нещо ми е познат този сценарий,ше я намерят и нея след време дрогирана някъде,нещо като заложничка на тиквата и политическата мафия ,
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 айдеее

    5 1 Отговор
    А яхтата е в Гърция!
  • 13 букова глава

    6 2 Отговор
    През к........... ми е!
  • 14 газо

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бат Вал":

    Ти па мислиш ли, че тези пари са изкарани с честен труд!? Крадат нашите осигуровки и данъци, които внасяме в хазната, а от там отиват при те такива боклуци посредством обществени поръчки спечелени естествено по "честен" начин! Максимата на Мечо Пух "колкото повече, толкова повече" им изигра лоша шега...самозабравиха се, помислиха се за недосегаеми и хоп......Сега ако сме държава, конфискация на цялото имущество и в затвора до живот!

    Коментиран от #17

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Михлюзина

    3 1 Отговор
    Фанала е гората милата,заминала е за Никарагуа,венсеремус
  • 17 ВЕК ЖИВИ ВЕК УЧИСЬ

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "газо":

    А БЕ ГАЗО КАТ ТОЛКОВА ГИ ЗНАЕШ МЮЗЮВЕРЛЪЦИТЕ ЩО НЕ СИ ОТКРАДНЕШ СТОТИНА МИЛИОНА ОТ ДАНЪЧНИТЕ.
    ЩЕ ТЕ СВЕТНА-ТЕ ИЗОБЩО ЕДВА ИМАТ ПАРИ ЗА ЗАПЛАТИ !!
    НЕ ЧЕТЕШ ЛИ ЧЕ ГЛАНИЯ ИМ ШЕФ ДА НЕ УМРЕ ОТ ГЛАД Е СТАНАЛ МИНИСТЪР НА ФИНАНСИИТЕ ЗА ДА ИМА МИЗЕРНА ЗАПЛАТА А ПРИЯТЕЛ ГО Е СЪЖАЛИЛ И ГО ПУСНАЛ БЕЗПЛАТНО ДА ЖИВЕЕ В МАЛОМЕРНО ЖИЛИЩЕ В ПОКРАЙНИНИТЕ НА СОФИЯ.
    МЪКА ГАЗО ! ГОЛЯМА МЪКА.
    ТА ДА СЕ ВЪРНЕМ НА МАРИНЕЛА И ВЪЛЧО.
    СЛЕД КАТО ДАНЪЧНИТЕ СА БЕДНИ КАТО ЦЪРКОВНИ МИШКИ ВЪЛЧО НЯМА КАКВО ДА КРАДЕ ОТ ТЯХ.
    ДВАМАТА С МАРИНЕЛА ЗАПРЕТВАТ РЪКАВИ И С ПОТ НА ЧЕЛАТА УСПЯВАТ ДА СПЕСТЯТ 600 (ШЕСТОТИН) МИЛИОНА ШВЕЙЦАСКИ ФРАНКА И ЗА ДА НЕ МЪЧАТ ДА ГИ ОБМЕНЯТ В ЛЕВА СИ ГИ ОСТАВЯТ У ШВЕЙЦАРИЯ.
    УЧИ СЕ И БЪДИ ТРУДОЛЮБИВ ГАЗО-И ТИ ЩЕ СЕ ОПАРИЧИШ.
    СЕГА ЗА ГЛАВНОТО:ВЪЛЧО Е БИЛ ПРОСТ ШЛОСЕР,ПОСЛЕ КОМСОМОЛЕЦ-НО НАТРУПА ПАРА ПОЧТЕНО.
    "КОНПИ"И Б.Г.СЪД НЕ МОЖЕ ПО ЕВРОПЕЙСКИ ДА ДОКАЖЕ СЪДЕБНО ЧЕ ТРУДОЛЮБИВИЯ ВЪЛЧО ГИ Е "СВИЛ"ОТ ДАНЪЧНИТЕ ТО "ПИНТИИТЕ ШВЕЙЦАЦИ"НЯМА И СТОТИНКА ДА ДАДЪТ.
    А ВЪЛЧО ХИЧ НЕ ПУКА ОТ "КОНПИ" И ОТ ПЛАМЕН.
    ВСЕКО "ЧУДО ЗА 3(три)ДНИ-ВЪЛЧО ЩЕ ОСЪДИ "Б.Г" В СТРАСБУРГ И "ПЛАКАЛИ"МОЙТЕ И ТВОЙТЕ ДАНЪЦИ ВЪВ "ВЪЛЧОВ ДЖОБ" И ЩЕ ОТИДАТ В ШВЕЙЦАРИЯ
    "ВЕК ЖИВИ,ВЕК УЧИСЬ-ДУРАКАМИ ЩЕ УМРЕМ ДВАТА С ТЕБ ГАЗО"
    НЕ СЕ "КОСИ"ГАЗО - НЕ СТАВАМЕ ЗА "ФИНАНСИСТИ"-НИКОЙ НЯМА ДА НИ ПОДАДЕ ОТ "ОНЕЗИ КУФАРЧЕТА"
    АНАНДАНОМУК
  • 18 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    КОЛКО ОТ ДНЕШНОТО НИ ПОКОЛЕНИЕ ЗНАЕ ,ЧЕ ИЗБЯГАЛИТЕ ХИТЛЕРИСТИ СА СЕ СКРИЛИ ГЛАВНО В АРЖЕНТИНА ???!! ДНЕС ИМА КАКВИ ЛИ НЕ ДЕСТИНАЦИИ ЗА УКРИВАНЕ НА " НАРОДНИ ИЗЗЕДНИЦИ" - ВАЖНО Е ДА ГИ НАМИРАМЕ / НИЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОДЕН КОЛЕКТИВ/ И ДА ГИ ..............???!!!
  • 19 Северина

    0 0 Отговор
    Александра е дъщеря на Маринела,баща и е иранец живеещ в Швеция.Вадимир и Цветомира са на Ветко,а Вълчо е прероден.
  • 20 Северина Герова

    0 0 Отговор
    Александра е дъщеря на Маринела от първия и брак с иранец и няма кръвна връзка с Ветко
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове