Last news in Fakti

14 Април, 2019 11:25 3 936 28

Каракачанов: Целта на „Апартаментгейт” е новият главен прокурор

  • красимир каракачанов-
  • апартаментгейт-
  • главен прокурор

Не приемам млади българи с качулки и боксове да нападат полицията, подчерта вицепремиерът

Каракачанов: Целта на „Апартаментгейт” е новият главен прокурор - 1
Снимка: БГНЕС

Целта на скандала „Апартаментгейт” не са местните избори, а битката за избора на нов главен прокурор. Това каза пред bTV вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

„Направи се опит да бъдат ударени и хора от съдебната система, за които се говореше в обществото, че са потенциални кандидати”, каза Каракачанов.

Според него заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е бил косвена жертва.

„Имам ли право да разсъждавам? А имам ли право да получавам информация? Имам. Така разсъждавам, така ми се струва. Тръгна се от него, тъй като там темата с апартаментите е стара и известна, за да се събуди общественото мнение”, коментира Каракачанов.

„Малко се превръща в лов на вещици – щом си на някакъв пост и трябва едва ли не трябва да живееш в колиба. Всеки нормален гражданин иска да живее по-добре. За мен е важно дали си използвал служебното си положение, за да придобиваш облаги, и дали доходите, с които си придобил тези облаги, са законни”, отбеляза той.

Според вицепремиера скандалът не удря устоите на управляващата коалиция и няма предпоставки за оставката на премиера Бойко Борисов, тъй като правителството генерално добре си върши работата.

Той потвърди, че Патриотите не са успели да се явят заедно на евроизборите, защото Валери Симеонов не иска „Атака”.

Вицепремиерът коментира и ситуацията с напрежението в Габрово. „Не приемам в тъмните части на денонощието млади българи с качулки, боксове, ножове, пили алкохол, да нападат полицията. Не може да протестираш срещу циганската престъпност и както се казва, да правиш цигански работи”, подчерта той.

„Протести, за да принудиш институциите да направят нещо и да вкарат политика по темата – да, но да пиеш 5 ракии, да сложиш качулката, да извадиш тоягата и да налиташ на полиция или на беззащитни хора, не го приемам”, категоричен беше вицепремиерът.

Той подчерта също, че няма нищо общо с видеоклипа с побоя в магазин в Габрово, който впоследствие предизвика общественото напрежение. „Не познавам самото момче. Самият продавач го е пуснал този клип, нямаме никакъв пръст в това”, отбеляза той. Каракачанов заяви, че е видял клипа по медиите. „Никой не е знаел, че трима роми ще отидат, ще нападнат и ще бият един магазинер в Габрово” , посочи той на въпрос защо подобни клипове се появяват предизборно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пишман политици

    22 3 Отговор
    Купувам дънки за ошиване покривало на кола.
    Може и от Фиди Монтанска също.
  • 2 да се вземе предвид че

    55 9 Отговор
    Шкембе войвода и той иска едно яко наритване в тъпата лъжлива грозна мутра!
  • 3 SAAB

    51 7 Отговор
    Доносник е русенсият македонец ..........мазен ,гнусен и сервилен !
  • 4 А защо нищо не казва

    36 4 Отговор
    За паспоррите
  • 5 Супер Марио

    49 5 Отговор
    Не бе щом си на позиция в държавния апарат трябва да печелиш дър. поръчки и да си купуваш по 5 апартамента на цени близки до матетиалите вложени в него!
  • 6 Румборак

    39 6 Отговор
    Пача чорба тлъста......
  • 7 Монтреал

    45 6 Отговор
    Шкембак гаден, ако можехте да докажете доходи и вписвахте истинската цена нямаше да има лов на вещици. Скоро ще има лов на диви прасета и няма да ви се размине, нито на тебе, нито на тримата шопари.
  • 8 Добре де!

    40 4 Отговор
    Защо на мене не ми извадят някой апартамент в лозенец 500кв който съм купил на 50евро квадрата , пък и не могада докажа отдееее имам пари да го купя!!??
  • 9 Арабела

    31 3 Отговор
    Рая защутава спонсорите си, лов на вещици колко му се ще да е така! Тук явно става въпрос за едра корупция и злопутреба със служебно положение.
  • 10 Стамат

    45 5 Отговор
    Каракочане помним какво говори преди да влезеш във властта и чуваме какво говориш сега . Тиквата добре те използва за целите си. Добре си подкован .А това ще ти струва скъпо .Още не го знаеш но ти си политически труп.
  • 11 Ernesto Guevara

    39 6 Отговор
    Каракачанката в яростна защита на циганите и крадците.Махай се ПРЕДАТЕЛ
  • 12 Batushka

    36 5 Отговор
    Абе какво стана с агенцията за българско гражданство ...разделиха ли парите в полза роду..
  • 13 11666

    28 6 Отговор
    Може ли АГЕНТ да е ВМРО,и Мин.председател???????????? АГЕНТ?не....................

    Коментиран от #19

  • 14 007

    21 5 Отговор
    Пpaси гoни Фидoсова по кг. Ето каква диета съм му изгoтвил; ЗАКУСКА: 2 листа мaруля с чаша вода. ОБЯД: един бaнан. ВЕЧЕРЯ: 200гр мoрковен сок и две кръгчета севън дейс бейк ролс.
  • 15 Западните Балкани

    30 6 Отговор
    Този идиот пак си е забравил каската. Гейтът е защото партийците крадат. И дано ги вкарат в затвора, да мирасяме от тъпи изказвания.
  • 16 Хитър Петър

    21 2 Отговор
    Ха сега ударете сто тояги, не на мен, а на сянката ми !
  • 17 Каракачанов

    31 5 Отговор
    е алкохолизиран толуп. За задграничните паспорти трябваше вече да е в затвора. Този вече няма да види парламента, бита карта е .
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 боярышник

    9 4 Отговор

    До коментар #13 от "11666":

    Може,Първанов какъв беше?!МУРЗИЛКА си ти,и то елементарна.
  • 20 СтарТИРаджия

    19 4 Отговор
    Каракачанов, Вие вече сте политически труп! Под пътеводната светлина на гербавите. Жалко. На едни избори гласувах точно за Вас - ръчичката да ми изсъхне... Апропо, едно е да живееш в колиба, друго в нормален, добре обзаведен широкоразмерен апартамент и съвсем трето в такъв за 1.5 млн. пари на държавна заплата!
  • 21 Нетърпелив

    16 3 Отговор
    Целта е да си отидете колкото може по-бързо! Няма вече кой да ви вярва и да чака да направите нещо за страната си! Народът не е толкова глупав, колкото мислите!_
  • 22 Давид

    15 3 Отговор
    Ако народа е умен а той е ще излезем да гласуваме наказателно прие герб , дпс , патриотите и атака . Това са партии създадени да разделят и владеят . Те са носителите на етническо напрежение и грабеж . Да премахнем първо тях .
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Танцуващи с доверието

    16 2 Отговор
    Последен валс за ГЕРБ и всичките му гербови марки. Апартаментите, братия, апартаментите са гвоздеите в ковчега! Българинът много търпи, но когато става въпрос за къща, за дом, перде му се спуска пред очите. Така че....
  • 25 Дядо Йоцо

    13 4 Отговор
    Герберастка подлога!!! Срам за патриотите!
  • 26 Лицемер

    13 2 Отговор
    Лицемер
  • 27 СссереМ

    6 13 Отговор
    Армията на импексова се е хвърлила в отчаяни опити да бута държавата,споко като ви наритаме на изборите другия месец и пак ще се кротнете поне до есента.
  • 28 Петър Волгин

    8 1 Отговор
    САЩ натискат ГЕРБ, да даде властта на КОСТОВ И СДС. Ако САЩ не стоят зад "Свободна Европа" пуснали информацията, първи, от тях нямаше да остане и перушина, но ГЕРБ СИ ПОДВИ ОПАШКАТА И СКИМТИ. ... На ниско ниво ни е русофобията, направо никаква я няма. ГЕРБ и ЦВ.ЦВ. им беше гадно да преглътнат А.ЙОРД но им помогнаха.. САЩ им даде чаша с която да преглътнат горчивият и отровен хап. артекс напитка. "Свободна Европа" и господарите им, натискат бутонът, ГЕРБ германия за българия, да направят седесар кмет на софиаа, и няколко евродепутати сини. Но най вече удар поо кокалчетата заради медведев и искана помощ от Русия за газовият хъб. И защото още не сме обявили война на Русия, и да не забавяме покупката на американско оръжие от всякакъв калибър. Такъв бутон беше нашумялата паспорт афера, който включи Каракачанов да подкрепи Ф-16. РУСОФОБИЯ, БАТЕ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове