11 Май, 2019 11:20 2 823 28

Йончева: Борисов се превръща в брокер на Ердоган

  • елена йончева-
  • бойко борисов-
  • бсп-
  • герб-
  • ердоган

Кранчето на газта се държи от Турция, защото именно Борисов спрял "Южен поток"

Всички български граждани искаме социална справедливост, достойни заплати и пенсии. Въпреки това Борисов ни постави не само в ъгъла на ЕС, но и ни вади от него. Това заяви водачът на листата на БСП Елена Йончева в Добрич.

Според нея концесията на летище "София" най-вероятно ще бъде дадена на турска фирма. Борисов се превръща в брокер на Ердоган, а България е превърната във вилает, категорична бе социалистката.

Йончева изтъкна, че летището в столицата не само е най-голямото у нас, но и е част от националната и европейската сигурност.

Тя посочи, че "Летище "София" е печелившо и изтъкна, че през последните години приходите му са се увеличили с 20%, достигайки 168 млн. лева.

"Печалбата на летището е почти 13 млн. лв. годишно. Защо е нужно печелившо предприятие да се дава на концесия, европейско ли е да дадеш летището си на концесия на друга държава?", попита Йончева.

Тя добави и че кранчето на газта се държи от Турция, защото именно Борисов спрял "Южен поток". Сега пък искал да ѝ даде и българското летище.

След като управляващите започват с увеличението на цената на промишления ток, вероятно в следващите месеци ще увеличат и битовия, прогнозира депутатката, напомняйки, че от 7 май българските предприятия били накарани да плащат най-скъпия ток в Европа - 84 евро на мегават.

Според нея целта на тези промени била именно за да може един малък кръг от хора да си поделят едни милиони за сметка на всички останали български граждани.

Йончева припомни, че според Държавния департамент на САЩ най-голямата корупция в България е в енергетиката и големите инфраструктурни проекти.

Корупция има на всички нива в държавата и от страната ни всяка година се източват милиарди, категорична бе тя.

Припомняме, при отварянето на офертите бяха допуснати всичките пет кандидати за концесията на летището.

На 20 март стана ясно, че срокът за подаване на оферти е удължен до 11 април.

Тогава Желязков припомни, че срокът за подаване на предложение за концесията на летище "София" е бил до 3 април, но след приемането на Закона за концесиите срокът ще бъде удължен до 11 април.

Първоначално крайният срок беше 5 февруари. След това по препоръка на консултанта на Министерството на транспорта срокът беше променен до 3 април.

През юли миналата година от БСП обявиха, че решението за концесията на летище "София" се взема на тъмно. Товага от левицата се обявиха твърдо против даването на старт за втори път на концесията.

През октомври червените заявиха, че концесията е незаконна и внесоха сигнал в прокуратурата.

След това през януари тази година от БСП сезираха Европейската комисия за условията на концесията на летище "София".

Идеята за концесия на летище София бе възобновена веднага след формиране на третия кабинет "Борисов". В началото на месец май Ивайло Московски обяви намеренията на правителството да възобнови процедурата, спряна от служебния кабинет.

Вчера от БСП изразиха възмущението си, че вероятно българското летище ще бъде дадено на концесия на турска фирма. Малко по-късно от Френско-българската търговска и индустриална камара опровергаха твърдението на левицата, че става въпрос за турска компания, изтъквайки, че редложението на Консорциума ADP/TAV е изцяло френска оферта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dynamo

    36 22 Отговор
    И госпожа Йончева е крадла! Всички са един дол дренки! Затвор за цялата политическа класа! СРАМНИ, ДУПЕДАВСКИ, СЛУГИНАЖИ!
  • 2 РУМЕН РАДЕВ

    29 24 Отговор
    ТАЯ ГНУСНА ОФШОРНА ГЮВЕНДИЯ ,КАКВО Я ЧАКА СЛЕД ИЗБОРИТЕ ДУПЕ ДА И ЗДРАВО.!!!
  • 3 Уфффф

    14 4 Отговор
    Да беше само той?
  • 4 Хасан

    20 33 Отговор
    Руска пачавра ..Турция ние съюзник в НАТО ..руска губерния ли да бъдем!?
  • 5 ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА

    32 16 Отговор
    ЦЯЛ ЖИВОТ СЪМ НА ДЪРЖАВНА ХРАНИЛКА И ПАРТИЙНИ ПИШКИ.!!!
  • 6 Ха ха

    28 20 Отговор
    А Елена Йончева се е превърнала в брокер на къщите за гости. Вече е построила три къщи за гости на морето. Ще има ли четвърта?
  • 7 иванчо

    24 14 Отговор
    а бе бабо ктб го фалирахте и ги нема глупавите ти филмчета тежко му и горко на европарламенто с такива като тебе
  • 8 иванчо

    15 14 Отговор
    а бе бабо ктб го фалирахте и ги нема глупавите ти филмчета тежко му и горко на европарламенто с такива като тебе
  • 9 КАСАПИНА

    11 2 Отговор
    (Ройтерс) - Френският летищен оператор ADP ( ADP.PA ) заяви в петък, че планира да увеличи дела си в турски летище TAV Airports ( TAVHL.IS ) на 46%.
  • 10 КАСАПИНА

    13 3 Отговор
    Така че 54% са изцяло турски
  • 11 САМАТА

    19 9 Отговор
    ИСТИНА ЗА бойка доганова-ердоганова ! АНАДОЛСКИЯТ СЛУГА ПРОДАЖЕН !
  • 12 Максим

    19 15 Отговор
    Едно е ясно, управлението на ГЕРБ унищожава България. Всеки, който би управлявал различно от Борисов е алтернатива за страната ни.
  • 13 А тиии

    23 11 Отговор
    БСП ОТДАВНА СТЕ РУСКО - ТУРСКИ СЛУГИ, НЯМА КАК ДА ЗАБРАВИМ ЦЕЛУВКИТЕ И МИЛУВКИТЕ С ДПС И ДУПЕНЕТО НА РУСНАЦИТЕ, ИСТОРИЯ НЯМАМЕ ЗАРАДИ ТЯХ И ВАШИТЕ СЛУГИНАЖИ !
  • 14 Тръмп

    18 10 Отговор
    Змия Йончева пак бълва отровни лъжи!!!:):):)Накрая ще се отрови сама!!!:):):)
  • 15 коко джамбо

    15 6 Отговор
    още малко и остана,нека си почеше егого като краставо куче.после сливенския .ама там краставицата я сервирали нарязана на дребно.
  • 16 Tayip Erdoğan

    15 6 Отговор
    Милиончевя другарката за някои неща може да е права , но концесията е с конкурс бе ако си чувала за такова нещо и който предложи най добрата оферта той печели ако ще да е от Зимбабве , а колкото до летището , със сигурност трябва да се отдаде на концесия , за да приключат схемите,които си ги въртят разни чичковци , тъкмо може и да заприлича на някое модерно летище а не да лъха на комунизъм от преди 89-та
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Големия Хур

    15 6 Отговор
    Айдее и тая бърка Турция с Франция. Дори и на Мозмбик да го дадат само да нее на сволачите
  • 19 Българин

    15 7 Отговор
    Руски мелези като Йончева, за които Россията е на първо място изобщо не трябва да участват в избори за европарламент.
  • 20 Българско робство да ви е честито

    4 4 Отговор
    Според нея целта на тези промени била именно за да може един малък кръг от хора да си поделят едни милиони за сметка на всички останали български граждани....😂😂😂лески чапкънина е виновен и останалите терористи от шаиката му
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Не брокер

    9 10 Отговор
    Боко е слуга на всеки. Толкова може тъпакът
  • 23 Тъпото

    8 3 Отговор
    То, че нищо не ни е наред в държавата е вярно, но до тази,, чиста вода не напита " ли опитаме. Горко ни!
  • 24 Хан Крум

    6 0 Отговор
    Хора,в тази територия каква е наред и върви.Всичко е кражби от някъде и застой навсякъде.Само в полите на Витоша никнат като гъби имения от крадени пари.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 КОЧА

    2 3 Отговор
    НИНОВА Е ГЛАДНА ПТИЧКА В КЛЕТКАТА --НА БЕСЕПЕТО -СТАНИШЕВ ЗАБЛУДЕН СКЕЛЕТ .......................................БЕЗ КРЬВ И ОЧИЛАТА МУ СА БЕДНИ . ЗАБЛУДЕНИ ГЕРОИ .......
  • 27 Йончева

    3 2 Отговор
    откакто станахме "политици" май зае...ахме принципите на обективната журналистика. А що се отнася до това кой какъв брокер е то по-добре на Ердоган отколкото на Путин.
  • 28 Николчо

    1 0 Отговор
    До 27 "йончева"
    По-бързо се преселвай при Ердо, че затварят границата!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове