Last news in Fakti

17 Май, 2019 23:40 6 045 27

Скандално слаб дебат за Европа по БНТ!

  • дебат-
  • евроизбори-
  • бнт-
  • панорама

Темата за бъдещето на Европа отново остана зад кадър

Скандално слаб дебат за Европа по БНТ! - 1

На дебат с доста изместен фокус станаха свидетели зрителите на БНТ тази вечер. В предаването ''Панорама'' по Националната телевизия, участие взеха Венцислав Тоцев от ''Патриоти за Валери Симеонов'', Димитър Байрактаров представляващ ''Презареди България'', първият в листата на ''Демократична България'' Радан Кънев, Георги Димов от ''АТАКА'' и лидерът на партия ''Воля'' Веселин Марешки.

По-голямата част от участниците през почти цялото време говореха по теми, които са по-подходящи за дебат преди предстоящи избори за местен парламент, а не по такива за Европейски парламент. Една от най-обсъжданите теми беше ниските доходи на българите, които обаче в огромна степен са въпрос от национален характер за България и задача на българското правителство, а не на бъдещи евродепутати.

"Ние ще се борим за защитата на дребния и средния бизнес, който определя масово джоба на хората, няма друга по-важна тема'', заяви Венцислав Тоцев от ''Патриоти за Валери Симеонов''. Тоцев добави, че той и неговите съратници са твърди противници на пакетa ''Мобилност'', както и това, че при влизане в Европейския парламент, ''Патриоти за Валери Симеонов'' няма да бъдат част от нито едно политическо семейство.

"Много хора казват, че искат да защитават българските интереси, те първо трябва да докажат, че могат да го правят в България. Само българският президент посочва кривиците и показва какво е статуквото в България'', това заяви кандидатът на ''Презареди България'' Димитър Байрактаров. Той на няколко пъти изчетка личността на президента Радев, обявявайки го за най-големия борец срещу неправдите в държавата. Байрактаров посочи, че напълно противоположно на ''Патриоти за Валери Симеонов'', от ''Презареди България'' подкрепят пакета ''Мобилност'', защото според тях той е в полза на българските превозвачи.

Кандидатът на ''Демократична България'' Радан Кънев опита да наложи идеи и теми свързани с общото бъдеще на държавите членки на Европейския съюз, а именно ''Европейски енергиен съюз'' и ''Обща европейска отбрана'', които според Кънев респективно биха довели до по-ниски цени на енергията за гражданите на Европейски съюз, а единната отбранителна система до повече сигурност за европейските граждани. ''В България я няма европейската законност, ние трябва да се преборим за нея'', каза Кънев изтъквайки проблема с корупцията в България. ''Българите да се развиват по-добре и по-богато в една по-силна Европа'', добави към посланията си Кънев.

"АТАКА като единствената пробългарска партия ще се бори за социални доходи, за единна европейска заплата, България да бъде мост между Изтока и Запада, България против либералите, които лобират за премахването на държавата, България, която иска да вземе своето от Европа'', изтъкна вижданията на партия ''АТАКА'' представителят ѝ Георги Димов.

"22% от българите живеят под прага на бедността, работещи бедни, живеещи в материални лишения. Приоритетът на държавата са доходите, образованието, здравето, подкрепата на почтеното предприемачество и разгром на корупцията, за да има социална справедливост'', заяви лидерът на партия ''Воля'' Веселин Марешки.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ко бъдеще уе

    11 16 Отговор
    Бъдещето е война. Няма ЕС. Има бой. Това е. Ще се избием до крак. ЕС държавите се бием помежду си защото ЕС не съществува. Това е мит. Третата война почва. 3 , 17 номер няма такова нещо. Има бой вългарщина и протести вулгарни по време на евроизборите. Няма да ви се дадем да ни крадете и мамите и ни съсипвате.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Българче

    17 3 Отговор

    До коментар #3 от "дада":

    Най-напред научи българската азбука и след това се изхождай по въпроса !
  • 5 ЕС се разпада

    9 15 Отговор
    Въпросът пред гладният бугаристанец който е екзистенциален е къде ще се нареди на опашката? Дали пред цистерните с квас и казаните с борш или пред тавите с пилаф и дамаджаните с шербет. Ганчо трябва много бързо да намери отговор на този въпрос защото исторически е доказал, че няма пипе не само сам да произведе нещо, ами дори и да се изхранва.

    Коментиран от #6, #8

  • 6 Гост

    11 3 Отговор

    До коментар #5 от "ЕС се разпада":

    Явно и пред теб стоят доста въпроси , например сексуалната ти ориентация .
  • 7 Диди

    13 2 Отговор
    До горе пишещите европейски скептици. Какъв живот искате да живеете?
  • 8 Откровен

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "ЕС се разпада":

    По скоро ще да изтръгна гръкляна на 10 тиквени чалми!
  • 9 М'чи

    6 6 Отговор
    то има ли някой нормален,който да се вълнува от скандалния скапан ЕС и още повече от предаването "Порнорама" по телевизията-майка,те някои даже нямат и ТВ.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Госあ

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "Румяна Костова":

    Доколкото виждам Радан Кънев е засегнал именно важните теми върху които акцентира и Макрон. Отбрана и енергетика. Всъщност Макрон като по ляв говори и за европейски минимален доход според стандарта на всяка страна и условия на труд. Законодателството и екологията трябва да бъдат другите теми на дневен ред,като мисля че дори и изпълнителната власт трябва да бъде в някаква степен съгласувана. Темите за детето и джендърите са просто един шум вкаран умишлено фи използван умело от популистите. Както друг участник във форума често отбелязва- много важно освен политическата насоченост на кандидатите, е техният капацитет. Въпреки че съм ляво настроен, определено Радан Кънев и Христо Иванов са хора които би трябвало да бъдат в парламента. Независимо национален или европейски. Ако повечето бяха като Иво Христов, Румен Радев и гореспоменатите и народа беше малко по умен да гласува за тях, нямаше да има недоразумения като цар тиква, бюрека и весо бензина. Много пъти съм писал, че за мен малкият и среден бизнес трябва да бъде ликвидиран и големите корпорации да поемат както цялата индустрия (на практика това се случва) така и търговията. Без посредници. Когато има адекватни закони и контрол, всичко си идва на мястото. Заплатите предлагани от големите винаги са по високи от тези на дребните търгаши. При регламентирани данъци, заплащане и условия на труд, нещата ще си дойдат на мястото.

    Коментиран от #24

  • 12 Townboy

    12 1 Отговор
    Само като видях какви юнаци се бяха събралЕ снощи и смених канала.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Bonder

    10 0 Отговор
    Никой не се интересува от това кой ще отиде да краде в Брюксел. На всеки му е ясно, че всички кандидати са крадци, лъжци и изроди чиято единствена цел е лично облагодетелстване а народа кучета го яли.
  • 16 М126

    3 2 Отговор
    Не мисля че дебата беше слаб.Казаха се и доста истини ако някой е следил внимателно кой какво говори.Друг е въпроса дали това се е харесало на някого или не.
  • 17 Ариман

    7 0 Отговор
    Погледнете кандидатите си за Европа и сами ще си отговорите защо никой освен циганите няма да гласуват за тези палячовци. Всеки нормален човек само докато чуе имената им започва да повръща .
  • 18 Иван

    4 0 Отговор
    А колко ще си го преместят в другия крачол и въобще няма да гласуват за ЕС и ЦК-то им и ще си почиват или ще отидат за гъби май ще са в повече от гласувалите ще видим !
  • 19 Додо

    5 0 Отговор
    Ако облечеш един труп в нови дрехи това него прави жив драги политици. Та колкото и да тикате напред разни ибрици ползата клони към нула защото всички ви мразим и то безплатно. На ваше място бих се замислил сериозно за бъдещето си защото тук ситуацията върви към гражданска война.
  • 20 Нищо не разбиращ

    6 0 Отговор
    Хора,ние забравихме да си казваме добър ден и здравей,а говорим за европейски ценности. Нашите политици са живи разбойници които продължават да ни ограбват безскруполно без да се интересуват от обикновените хора .
  • 21 Салса

    10 0 Отговор
    Едни и същи отвратителни паразити и отрепки напират за власт а от нас се очаква да ги приемем с възторг само , че народът отдавна не е нито наивен , нито глупав. Аз избирам бюлетина АК - 47 !
  • 22 Волен

    4 0 Отговор
    Боклуци
  • 23 Гражданин

    1 3 Отговор
    Подкрепям Радан и Христо Иванов...
  • 24 Bingo

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Госあ":

    А не си ли се замислил, че точно големите корпорации взимат хляба на малкия и среден бизнес и затова заплатите няма как да са такива каквито желаем. Явно е, че не си човек от бизнеса и си нямаш и понятие от него, щото щеше да знаеш, че точно малкия и среден бизнес са гръбнака на икономиката. Големите корпорации в голямата си част са офшорни дружества и не плащат корпоративен данък в нашата държава.

    Коментиран от #26

  • 25 Диамантената ръка

    2 0 Отговор
    Нито един от тия няма да влезе
  • 26 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Bingo":

    Малкия и среден бизнес са гръбнакът на икономиката само в банановите републики. Навсякъде в развитите страни икономиката се движи от корпоративната индустрия. И напротив, точно измислените средни и малки фирмички правят мизерии с офшорки, укриване на печалба и разплащания в сивия сектор. Големите са много по лесни за контрол отколкото хиляди малки, а и реално индустрията се движи от тях. Няма нужда от никакви посредници. Това само оскъпява нещата. Когато индустрията бъде окончателно разпределена между няколко (почти е станало и в Европа, защото в Япония,Китай и Ю. Корея отдавна е така) и се обложат с подобаващи данъци и правила за условия на труд и заплащане, нещата ще се оправят.
  • 27 Тихомир Томов

    0 0 Отговор
    Събрали са на едно място тези , които ще гледат Брюксел по БГ он еър с Милотинова !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове